jobba nattskift

Min hy försöker jag ta hand om lika mycket oavsett säsong. Jag har gjort det till en vana ända sen jag var i tonåren och det är jag överlycklig över.
Tänk om jag hållit igång min träning lika hårt som jag tar hand om min hy… uppenbart flexar jag inga magrutor på bloggen, så där sätter vi punkt.
Dermalogicas fuktbomb ”multivitamin power recovery masque” gör susen, men sätter även igång en renande process, vilket kan resultera
i att det kan ploppa upp lite finnar dagarna efter, men är man konsekvent och använder den regelbundet så slipper man det.
Det står på förpackningen att den ska ligga på i 10-15 min och användas en gång i veckan, jag har min egna lösning vintertid.
Jag använder den 2 gånger i veckan och sen lägger jag en handduk runt kudden, och så sover jag med masken på.

Som ni ser så blir masken orange när den kommer på, och den färgar av sig lite, så ska man sova med den skydda kudden med
handduk eller använd sängkläder du inte är vidare rädd om.

Jisses va blek jag är. Men jag tänker aldrig i hela livet kliva in i ett solarie igen. Det kommer alldeles för många larmrapporter från vänner
som jobbar på sjukhuset. Jag skulle ångra mig nåt så djävulskt och jag tänker inte chansa. Jag har solat farligt mycket när jag var yngre,
och jag kan nog garantera att min ”kvot” är nådd. Usch, jag blir nervös av att bara tänka på det. Bättre blek än bränd.


11 Replies to “jobba nattskift”

  1. Lotta the spammer

    Den där masken har jag faktiskt funderat på, gillar demas produkter i övrigt. Du ska inte till usa snart…? 😉
    Håller fullständigt med dig om solarie, ALDRIG I LIVET! Då är jag hellre en blekfis än att förstöra mig själv. Som du skrev, även jag har nog nått min kvot av både sol och solarie 10 gånger om. KRAM

  2. Romy

    Bra att du gör en statement emot solariet i den här bloggen!!! Det är fortfarande sa manga som tror att det är ofarligt men det är det verkligen inte alls. Om man sett människor dö av svart hudcancer da blir man helt förbannat när vissa prater om att sola solarie som om det var en lördagseftermiddagspromennad i solsken.
    Du borde kanske prata med din kompis Glitzy om det. Undrar hur den där konversationen skulle ga?

  3. Minna

    Romy – det är ju min uppfattning och det står jag för. Jag och Glitzy har snackat om det, och hon är så skön. Hon skulle aldrig stå och föredra eller försöka övertala någon till nåt som man inte vill. Hon är soft.
    Hon solar aldrig ansiktet, utan sprayar sig hellre tex. Men sen är det ju så att man aldrig ska överdriva något, inte heller tex. solning.
    Men jag väljer att avstå, jag är alldeles för nojjig, ha ha.
    kram m

  4. Sanna

    Det där med att inte sola solarie är så rätt!! Jag vägrar lägga mig där. Nu har de ju t.o.m. plockat bort solarier från många gym här i Halmstad! Jag tycker det är jättebra!! Innan var det som en vana för många att sola efter träningen, det hängde lixom ihop på nåt vis. Jag säger också: hellre blek än bränd!! Efter ett tag vänjer man sig vid den ”vita” hyn 🙂 och jag tycker till och med att det kan vara ganska så snyggt att vara blek!! Go whitey!!! 🙂

    • Minna

      Sanna – ja det är nog så att det blir en vana för många. Att man inte riktigt tänker efter före på vad det är man gör och vad man utsätter sig för.
      Kan nog vara så att det är en ny trend inom solningen, men att man ser fräschare ut med lite färg på kroppen kommer man aldrig komma ifrån.

  5. glitzy

    @ Romy:
    den skulle nog sluta bra:) alla ha rätt till sin åsikt. jag solar själv men dock inte ansiktet för jag inte kan. jag tar del av många studier eftersom jag äger 2 solotek. många cancerfall som dyker upp idag är de som solade tokmycket på 80-talet. så länge man solar med måtta för att hålla sig fräsch är det ingen fara. sen finns det personer som är mer känsliga och får då hudcancer. så man kan inte säga att det är 100% säkert så klart.

    folk som inte solar solarium solar väl inte ute heller? det är ju samma strålar UVA & UVB;)

  6. Sanna

    Glitzy: Jag har funderat över det där med å sola solarie och sola ute. Utomhus kan man ju skydda sig mot de farligaste strålarna med solskyddsfaktor, men det fungerar väl ändå inte i ett solarie?? Själv vill jag ju inte lägga mig i ett solarie eftersom jag helt enkelt är för rädd, men jag älskar att sola ute på sommaren… Tänk om solskyddsfaktor fungerar i solarie, då kan jag ju se fräsch ut på vintern också 🙂

  7. glitzy

    @ Sanna:det är ju exakt samma strålar så du kan absolut använda solskydd. min kille gör det i ansiktet när han solar solarium.
    skillnaden är att strålarna är med koncentrerade i ett solarium, men som sagt, det är samma strålar som ute. så solar du ute kan du gott å väl lägga dig i ett solarium om du vill. det är dubbelmoral att säga: jag vägrar sola solarium för det är farligt men det går bra att sola ute. det ger lika mycket cancer det om man nu ska se det ur den vinkeln. men tänk på att du aldrig ska bränna dig. då tar huden stryk. sola med måtta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.