god morgon

hembakt bröd, färsk frukt, ägg & bacon, Kvibille ost, Acai te, grönsaker, blandade nötter, medelhavsyoghurt med honung…
…och magiskt god färskpressad äppelmust!

Så här ser tyvärr inte min frukost ut idag, men det var exakt så den såg ut igår – och vilken frukost!
Vi satt i 2,5 timmar vid frukostbordet och åt av allt det goda, läste tidningar, och frågade ut varann på söndags bilagans Quiz.
Allt var så gott och det är verkligen en sån otrolig lyx med lååång frukost, det kommer införas i vårat hem redan till helgen.

Jag har  länge önskat mig en juicemaskin, men har inte kommit till skott. Men igår när jag såg maskinen, och ännu bättre smakade
på den underbara färskpressade juicen som den levererade, insåg jag att det nog måste bli en juicemaskin hem.
Vi dricker ju inte kaffe, så vi kan ju köpa en juicemaskin istället för en espressomaskin, hade nog blivit lite väl tajt på köksbänken annars.

– Kan ni hjälpa mig? Har du en juicemaskin hemma? Vad är för och nackdelar? Vilken ska man välja?
Blir tacksam för alla tips ni kan dela mer er.


12 Replies to “god morgon”

  1. Jenny G

    Hej Minna, vi har en råsaftscentrifug från Philips. Nackdelar – det blir en del disk och fruktrester genom att den finfördelar allt. Fördelar – du kan göra juice av i stort sett allt (utom frukt med mycket stärkelse typ banan). Juicen blir verkligen super och vilken skillnad det är mot den man köper! Det går inte att jämföra. Jag rekommenderar en centrifug som klarar av allt från äpplen till morötter. Kram!

  2. Lina

    Jag har också en råsaftscentrifug från Philips. Och jag kan inte annat än hålla med Jenny att den är super bra. Nackdelarna är ju disken såklart, men det kommer man nog inte undan. Underbart gott blir det!!!

  3. johanna

    Jag använde vår råsaftcentrifug mycket i början, men nu samlar den mest damm. Disken är en stoor nackdel. I vår är det många delar som ska diskas och de är svåra att få riktigt rena. När du väljer är det det viktigaste att tänka på. Löser man det är det hur gott som helst. Testa att mixa äpplen och morötter. Fantastiskt gott!

    • Minna

      Johanna – ja har har förstått att disken kan bli the issue här.. ska kolla maskinen noga före jag bestämmer mig! tack för goda råd, kram Minna

  4. Heidi

    Hej, det viktigast tycker jag att du kikar på hur kraftfull motor råsaftcentrifugen har. De billigare har oftast sämre. Även jag har en Philips, som fungerar galant. Jo självklart blir det lite disk, men jag brukar göra rätt mycket juice när jag väl sätter igång, så att det räcker till några dagar. Brukar göra fruktjuicer, men jag försöker allid att blanda i morötter och broccoli för näringsämnenans skull. Och nej, det smakar inte broccoli, de andra smakerna tar oftast ändå över. Detta är ett bra köp om man vill vara medveten om vad man stoppar i sig, jag tror att du kommer bli nöjd!

    • Minna

      Heidi – det är ju smart, att göra mycket juice när man väl gör så att man bara inte gör ett glas, ha ha har jag inte ens tänkt på.
      Tack för dina fina tips, de ska jag ta med mig!
      kram Minna

  5. jo

    När jag fyllde 20 önskade jag mig en sån här http://www.philips.se/c/matberedare-och-blandning/aluminium-collection-1-000-w-hr7775_00/prd/sv/. Bästa presenten NÅNSIN! Den är snygg, superlyxig och kan ALLT. Det är en matberedare som kan hacka, baka, vispa, strimla m.m. Det är en blender som till och med klarar isbitar utan problem. Det är en juicepress, ser ut som en sån man pressar med för hand med maskinen snurrar mitten-grejen och man har bästa apelsinjuicen på två sekunder. OCH den är en råsaftcentrifug som gör juice på ALLT – grymt! Kort sagt – den kan allt. Alla tillbehören ingår. Helt perfekt eftersom man ju inte behöver ha en maskin för varje funktion, alltså en blender, en juicepress, en matberedare osv. trängas på köksbänken. Rekomenderar den med hela mitt hjärta! 😀 (Den är ju dessutom så snygg så jag blir lycklig varje gång jag ser den!!)

  6. jo

    ps. vill bara tillägga att bara för att den kan alla dom här sakerna så är den inte så där beige att den gör varje sak halvbra. ibland är det ju så när saker har flera funktioner, att den blir lite klen. men inte denna! 1000w ligger den på såg jag (vad det nu säger jämfört med andra) men det ska vara riktigt bra vad jag hört 🙂 köp den! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.