brunkeberg

kokbok & smått som är larvigt gott

I present från middagsgästerna i helgen, fick vi en kokbok och smått & gott från Brunkebergs Bageri.
Igår när jag slängt in brödet i ugnen för bakning, satt jag och bläddrade igenom bokens recept, och där finns massa gott!
Ska bli superkul att prova nya recept, hittade direkt några som såg lite extra smarriga ut.
Ni ska få ett bildbevis när jag provat.

Visst är det väl kul med kokböcker, de ger så mycket inspiration. Jag älskar kokböcker!
– Har du nån favoritkokbok som du kan rekommendera mig?
Kan ju bli nåt att skriva upp på önskelistan till tomten…


14 Replies to “brunkeberg”

  1. Emmie

    En kokbok som jag bara måste tipsa om är ”Mellan hjortron och oliver”! Här finns hur mycket smarrigt som helst och allt är presenterat med fina bilder och mysiga texter! Boken innehåller recept från Finland, Cypern, Grekland, Sydafrika, Italien. Tessa Kiros som har skrivit boken har, på ett eller annat sätt, rötter från alla dessa länder, vilket gör kokboken till något utöver det vanliga! I boken kan man hitta allt från ”dilldoftande lax-& potatis soppa” till ”Fyllda grönsaker”. Man bara måste titta i boken för att inse att här finns hur mycket som helst från så många olika matkulturer! Underbar bok!

  2. AussiePea

    Helene är en kompis till mig…hon är super duktig, slink in på Brunkebergs Bageri är i Stockholm…önska dig bok av en annan goding (Halmstad tjej) Julgodis av Jessica Staël von Holstein…testa saffranskolan och pepparkakstryffel…YUMMY

    • Minna

      AussiePea – Lyxigt att ha en så duktig kompis, hälsa att hon är fantastiskt inspirerande och duktig! Ska absolut besöka Brunkebergs Bageri när jag är i Stockholm. Tack för tipset om Jessicas bok, ska bli kul att spana in!
      tack o kram!

  3. Liss

    Älskar kokböcker – ett av mina intressen verkligen. En favorit när det gäller bakböcker (heter det så?) är ”Två systrar söta”. Jättemumsiga recept på olika bakverk. På många av receptet finns flera varianter av samma recept. Provat flera recept och alla gånger har det blivit lyckat slutresultat

  4. emelie

    Bergenström-systrarna (minns inte vad de heter, kanske Fanny och Anna?) gör fantastiska kokböcker! Under valnötsträdet och Sött sweet dulce. Bilderna och miljöerna! Men såklart bakverken och maten med…..

  5. Annis

    Kan varmt rekommendera Leila Lindholms ”a piece of cake” och ”one more slice”. Helt otroligt bra recept och fantastiskt inspirerande bilder! Man skulle bara kunna sitta och bläddra i flera timmar 🙂

    • Minna

      Marie – Ja Daniel är mumsig, haha. Jag har jobbat med honom när jag bodde i Stockholm. Han är en sann gud på att laga mat iallafall! Har inte köpt hans kokbok, men jag vill väldigt gärna ha den så den åker in på önskelistan nu också!
      Tack för tipset!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.