finlir

satisfaction

När jag var uppe i Stockholm senast, hade jag bokat tid hos Stina AuerEllipseklinikken.
Hon kikade på min hy och jag fick guldstjärna för hur jag skött den, yihoo!
Så det enda som blev en nyhet i köpet av Jan Marini produkterna, var en blekande kräm som jag ska använda på natten.
I övrigt köpte jag ny dagkräm, nattkräm, en ”kur kräm” + den blekande krämen.

Varför jag ska ha en blekande kräm, är för att jag fått mer pigmentfläckar i hyn, speciellt efter semestern i Palma.
Jag hade verkligen synliga stora fläckar, trist som fasen, och tyvärr ett bevis på oförsiktigt solande i yngre ålder.
Jag solar ALDRIG utan minst 30 spf i ansiktet, och har inte gjort så på de senaste 10 åren. Men före det…då slarvade jag.
Och det får jag sota för nu.
Men om Stina har rätt (vilket hon haft alla gånger hittills) så ska mina fläckar vara i en helt annan fas om drygt 2 månader.
Så i slutet på Januari ska fläckarna granskas igen. Jag hoppas på att det knappt ska gå att se då, håller tummarna för det!

Tänk på att alltid använda solskyddsfaktor i ansiktet. Varje dag, året om.
Du kommer tacka dig själv längre fram i livet för att du startade med det så fort du kunde.

Förresten hittar du Stinas blogg – H Ä R


17 Replies to “finlir”

  1. Jessica

    Du har otroligt fin hy! Själv kämpar jag just nu med en hy som verkligen är i ofas efter att ha varit utbränd i några månader, men hyn verkar vara på bättringsvägen. Jag dricker ingefära-citron-vattnet du tipsade om en gång. Vet inte om jag inbillar mig eller inte, men jag tycker att huden ser bättre och bättre ut.

    • Minna

      Jessica – Ingefära och Citron vatten är GRYMT! jag häller också i mig det, och jag älskar det. Det har så fina renande effekter, att man aldrig vill sluta med det när man börjat. Skönt att du ser bättringar på huden nu under hösten, då tar den verkligen igen sig. För de allra flesta blir hyn sämre under hösten. Så lita på din känsla, du är säkert på rätt spår!
      kram Minna

  2. Veronica

    Ja du ser verkligen strålande ut Minna! vad är det för renande recept jag missat, hur mycket ska blandas med vad?
    Kram

  3. Martina I

    Superfin hy du har! Och väldigt fin färg på läpparna på bilden, vad har du på dom?
    Jag är så sugen på att träffa Stina för jag vill så gärna börja med Jan Marinis hudvård. Har ingen resa inplanerad till Stockkholm bara och jag kan ju inte åka upp bara för att träffa Stina, det fixar nog inte plånboken just nu. Jag får sukta lite till eller så beställer jag på nätet för jag har ganska bra koll på min hud. Får se hur det blir. Ha en bra kväll!

    • Minna

      Martina I – På läpparna har jag ett läppglans från Victoria Secret, köper alltid ett gäng med mig hem när jag är i New York. Ja att träffa Stina är verkligen nåt jag kan rekommendera! Hon är suverän på att ge direktiv som verkligen fungerar. Det speciella med Jan Marini är ju att det är medicinsk hudvård och man ska verkligen inte experimentera med det, det kan gå så illa…så var försiktig så du inte får ”fel” grejer för din hud.
      Stort lycka till och hoppas det kommer ett tillfälle att åka till Stockholm snart, du kommer inte ångra dig!
      kram Minna

  4. Hanna

    Tack för en jättefin blogg! Underbara bilder och många tänkvärda inlägg, fortsätt så!! Jag använder också JM produkterna men skulle vilja ha tips på en bra ögonmakeup remover?? Ha en fortsatt mysig höst.

    • Minna

      Hanna – Tack själv, så härligt att du gillar bloggen! En ögonmakeup remover som jag gillar är Lancomes BiFacil, jag vet att Lóreal har en billigare liknande som har fått jättefina betyg, jag har inte provat dens själv, men det blir mitt köp nästa gång. Det är som en två skikts oljelösning som tar bort ögonmakeup supersmidigt och lätt utan att man behöver gnugga på huden. Det kanske kan vara nåt som passar dig också?

  5. Annelie

    Du ser kanonsnygg ut Minna.
    ja, berätta gärna mer om dunderkuren-ingefära och citron. Hur blandar man till den?
    Finns det ingen i Halmstad som säljer JM-produkter och kan kolla ens hy så det blir rätt?
    Du har alltid så bra tips Minna.

  6. Jenny Andersson

    Superfin är du ! Jag har använt Jan Marini sen Mars och jag håller med , kanonprodukter med otroliga resultat. Och Stina , ja hon är ju bara bäst på det hon gör. Jag har länge letat efter de bästa hudprodukterna och jag har absolut hittat hem ! Ska absolut testa cirton och ingefära vattnet , fräscha till sig lite ännu mer : )
    Tack för en skön blogg , läser den fler än 1 gång per dag . Älskar skönhetstipsen .

    • Minna

      Jenny A – Tack snälla Jenny! Ja, Jan Marini är verkligen helt suveränt, jag älskar produkterna och ser nästan framemot att få göra min dagliga rutiner. Det är så härligt när det verkligen fungerar!
      Det gör mig så glad att du gillar bloggen, tack snälla för dina fina ord!

  7. Josse

    Hade uppskattat tips på solskydd till ansiktet, gärna i olika prisklasser om du har provat flera. Jag testade en från apoteket i somras som var fruktansvärd, lämnade en tjock och kladdig vit hinna över ansiktet.

    • Minna

      Josse – Jag har provat många genom åren, och precis som du har jag också gått på riktiga nitar. Jan Marinis som jag använder nu är helt perfekt, den är som en tunnare dagkräm, i looove it! Det är den absolut bästa jag provat. Och det gör också att jag använder den varje dag, precis som man ska göra. Annars blir det lätt att man fuskar lite och att det inte blir en del i den vanliga rutinen. Så den kan jag rekommendera väldigt varmt!

    • Minna

      Malin – Tack Malin, härligt att du gillar bloggen!
      Stina har skräddarsytt produkterna för mig och min hy, och eftersom det är medicinsk hudvård som ska anpassas efter din hud och efter rekommendationer från ett proffs. Då produkterna jag har är avsedda för mig och på de viset jag ska använda dem, så passar det mig och inte alls säkert att det passar dig. Så det bästa är att du får rekommendationer från nån som kan produkterna och som har analyserat din hy. Då får du bästa resultat utan att du på något sätt kan skada din hy.

  8. C

    Blekkräm, det låter sisådär att gnida in i porerna och så rakt in i kroppen? Man kan ju undra vad det är i den och vad för kemikalier som sen lagras inne i ens body? Vet du något om det?

    Just nu är det ju ett sånt ståhej om sånt (i och med filmen Underkastelsen osv). Jag var själv sugen på att prova J M produkter men efter alla larm om dessa kemikalier vet jag inte om jag vill stoppa i det i min kropp. Särskilt som jag nog vill ha fler barn.

    Är du insatt i den här frågan och vet hur de står till med M J krämerna?

    • Minna

      C – Har mailat till Stina för att få exakt svar, för hon kan de 100% utan och innan. Så att jag inte skriver nåt fel här, det är en viktig och bra fråga. Återkommer när jag fått svar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.