lasagne extra special

i min ugn just nu
fina ord att läsa varje dag

Nu står min Special-Lasagne i ugnen. Timern har tickat klart om nån minut, och den ser alldeles förträfflig ut!
Ska bli såå gott, perfekt med kvällis i soffan och Robinson i tv-rutan. Har inte bestämt mig för vem jag hejar på än dock.
Nu har det precis pipit här, så nu står Special-Lasagnen stolt och svalnar lite på spisen, damn it smells good!

Så här gjorde jag färsen:
Stekte 1 lök & 3 vitlöksklyftor i smör, när löken fått lite färg la jag i 2 pkt Kycklingfärs och brynde ihop allt tills färsen smulat sig fint.
Sen hällde jag i krossade tomater, 3 rivna morötter och kryddade med salt, peppar och chili.

Så här gjorde jag ostsåsen:
Vispade ut 4 msk mjöl i 7 dl mjölk och kokade upp under omrörning, när det kokade fick det koka i 3 min.
Då tog jag av det från plattan och rörde ner 2 dl ost, sen ställde jag det på plattan på låg temperatur igen och rörde ut allt ordentligt.
Koka ej såsen med ost i, då kan såsen bli grynig.

Sen varvade jag lasagne plattor med färs och ostsås i formen. Börja och sluta med ostsåsen.
20-30 min i 225° i ugnen. Tiden beror lite på hur stor och djup formen är.
Servera med grönsallad på ruccola & babyspenat, babyplommon tomater.
Smaklig spis!

Pst! Har hunnit smaka lite under tiden jag skrev detta, och det var grymt gott!


11 Replies to “lasagne extra special”

  1. Veronica

    Åhh vad underbart med lite middagstips, måste testa detta i helgen! Din efterrätt med mango och hallon är redan en favorit här hemma 🙂
    Trevlig kväll Minna!

    • Minna

      Veronica – Gaah, såå gott!! Och det kommer vara ännu godare ikväll… Lasagne är alltid godare dagen efter när det fått gotta ihop sig riktigt ordentligt. Längtar redan till middagsmaten, ha ha! Men visst är Hallon & Mango desserten urgod, och så snabbfixad! den äts ganska ofta här hemma också 🙂

    • Minna

      Josse – riven ost, du kan använda i princip vilken ost som helst. Jag gillar ost som smakar mycket! Finns ju smidiga lösningar som färdigriven gratängost från Arla typ också. jag tar lite vad jag har typ 🙂

  2. Mikaela

    Hej hej! Låter och ser supersmarrigt ut 🙂 men hur mycket kycklingfärs använde du? 800 gram eller? och hur mycket krossade tomater?

  3. frida

    MUMS,vad gott det ser ut,älskar lasagne,hur blir den så fluffig?
    och du är lika vacker som vanligt:)ha en fantastisk helg.KRAM

  4. Marie

    Jag brukar blanda:
    sweet chilisås
    creme fraiche
    en skvätt balsamvinäger
    salt & peppar
    och servera det till.
    Supersmarrigt!
    Såsen funkar även utmärkt till tex kycklingmackor…

    Trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.