homemade bounty

efter att jag kokat ihop grädde, florsocker, sirap och smör i några minuter, rörde jag ner kokos och lät röran stelna i kylen i dryga 60 min smälte 200 g god mörk choklad i vattenbad
tog hjälp av en gaffel och en sked, och doppade kokosbitarna helt i den smälta chokladen
la dem på smörpapper och in i kylen för att stelna en stund

Jag bakar inte bara godsaker, även om det ser ut så på bloggen just nu. Men julbaket är så himla roligt, lätt och gott att fixa själv,
så här kommer ett tips till – i helgen har jag gjort hemgjord Bounty som blev helt galet god! Gillar du Bounty, ska du absolut testa detta.

***** Så här gjorde jag mina gudomligt goda Bounty *****

Kokade 2 dl grädde, 0,5 dl florsocker, 0,5 dl sirap och 50 g smör i 5-7 minuter. Tills det tjocknat något.
Blandade sen i 200 g kokos, och hällde upp i en form klädd med smörpapper. Ställde kallt i kylen i ca 1 timme.
Delade sen in kokoskakan i bitar med en kniv, tips – skölj kniven i varmt vatten om det blir segt att skära.
Smälte 200 g mörk fin choklad i vattenbad. Sen tog jag kokosbitarna, en och en, formade dem lite extra med händerna,
tog hjälp av en gaffel och en sked, och doppade sen mina Bounty bitar i chokladen och lät stelna på papper i kylen.
Förvarade dem i burk med lock och smörpapper emellan. Ät och njut, men ett tips – godare om de inte är kylskåpskalla.



8 Replies to “homemade bounty”

  1. Malin

    Gott, jag som gillar bounty! Men att jag ska ha så svårt för att smälta choklad, fattar inte vad jag gör för fel varje gång….

    • Minna

      Malin – åååh du ska smaka dem, helt galet goda!
      När jag smälter choklad, tar jag en skål och lägger över en kastrull som jag fyllt ca halvfull. Låter det småkoka och så rör jag i chokladen så fort det börjar smälta. Går snabbt och blir jättebra.
      kramis!

    • Minna

      Johanna – Nja, det är inget jag kommer att göra ännu iallafall. De får ligga under Mi Casa kategorin, tillsammans med annat hemifrån mig. Som vintips, mat recept, inrednings osv. Hoppas det inte är för krångligt, kram Minna

  2. Hanna W

    gillart! jag är ingen bloggläsare egentligen skall du veta minna, men här, här har jag tydligen fastnat! 🙂 mycket fina bilder och blandad läsning! kul. Vad är det för kamera du har? God fortsättning i jul!

    • Minna

      Hanna W – ha ha tack så jättemycket! Det gör mig superglad att du gillar bloggen 🙂
      Jag fotar med min Canon 500D, som jag är supernöjd med!
      kram Minna

  3. Viktoria

    Nu på vintern är det kanske bättre att ställa ut smeten på balkongen då det inte är så bra med varma saker i kylen 🙂 men visst, i brist på annat så funkar det ju.
    Tack för ett bra recept, har precis gjort smeten och väntar på att de ska stelna.
    Kram Viktoria

    • Minna

      Viktoria – Bra tips, det kan man göra! Men Bountyna är inte direkt varma, kokossmeten har ju stått i kylen minst en timme, så det är mest för att chokladen ska stelna snabbt bara. Men balkongsvalka är superbra, tänk på att skydda dem från hunriga små fåglar bara 😉
      kram Minna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.