Mi Casa

dörrkrans

december 7, 2010

– så här blev resultatet!

När jag pysslade hemma i helgen gjorde jag bland annat denna dörrkransen.
Jag började med att knyta ihop granris till en krans, sen fyllde jag på kransen ett varv med granris som jag fäste med trädgårdstråd.
Sen smyckade jag kransen med mossa, röda rosetter och äpplen – tadaa!
Första gången jag gjort en krans, men inte sista. Det var kul och inte speciellt svårt. Och nu hänger den där,
välkomnande på ytterdörren, min alldeles egna dörrkrans.

Jag läste på lite om ifall man kan använda sig av granris eller om det bara barrar sönder,
men så länge man har det utomhus, så ska granriset klara sig bra utan att barra allför snart.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply ANNAANNA december 7, 2010 at 10:32 e m

  Näe, har du kransen hängande ute så håller den lääänge, är man ändå orolig så får man ta till Kungsgran för de barrar inte alls, de blir bara bruna. Äpplena däremot 😉 de kan kaske få påhälsning av några hungriga småfåglar meeen… det kan man ju bjuda på… det är ju trots allt jul.

  Har du alltså ingen halmkrans som stomme? Det är en jättefin krans å särskilt om det är ditt första försök. Jag tycker definitivt att du ska fortsätta att göra dörrkransar.

  • Reply Minna december 8, 2010 at 12:04 e m

   ANNAANNA – ha ha äpplena har redan fått en liten påhälsning, men det bjuder jag på. Kan ersätta äpplena men kottar sen. Det stämmer att jag inte har nån halmstomme utan bara granriset, och det funkade ju jättebra! ha en fin dag kram Minna

 • Reply Sara december 7, 2010 at 11:00 e m

  Fina Minna! Vill bara säga STORT TACK till dig, din blogg inspirerar så mycket och gör mi glad varje dag. Har aldrig varit någon som gillar att baka utan matlagning har mer varit min grej fram tills nyligen, med inspiration från dig har jag börjat tokbaka! mitt egna bröd, lussekatter, pepparkakor, kokostoppar, dina maränger och i dag testade jag en egen grej, dina maränger med mitt favvogodis lakrits dvs turkisk peppar som smak – succé! Forsätt som du gör och blanda vardag med matlagningstips, bakningstips, inredningsideér, mode och skönhet. Din mix är fantastisk!

  Stor kram till dig!

  • Reply Minna december 8, 2010 at 12:07 e m

   Sara – åh snälla Sara, du är så fin mot mig! Va härligt att läsa om all inspiration du fått, det gör mig så glad! Och du… jag har tänkt samma sak som dig med lakrits, hjälp va gott… Det är ju en superidé med turkisk peppar, ska nog försöka hinna med att testa det snart. Tack igen för dina fina ord, stor kram till DIG!

  Leave a Reply