i carried the carrotcookie

underbart knarriga gator
– el morotskaka gigante!

För några dagar sedan fick jag en idé om att baka Morotskaka, fast krydda den lite special. Och den blev supergod!
Det enda jag la till i receptet var att jag tillsatte drygt 2 tsk Pepparkakskrydda, har aldrig provat det tidigare, men kommer göra om det.
Kakan blev så grymt saftig och god – detta receptet var helt suveränt!

Maccis kunde såklart inte hålla sig från att smaka ganska omgående, så jag hann inte smycka kakan före första biten skars.
Men att pudra lite kanel över glasyren räcker gott och väl som dekoration, då kakan & glasyren i sig är himmelskt god.

Kakan håller sig i kylskåpet i flera dagar och blir bara godare när den fått stå i kylen ett par dar, så idag följde den med hem till familjen.
Vi har såklart inte hållit oss från att smaka på några bitar under dagarna som gått, men det räckte ändå till familjen också.
Kakan fick full pott i betyg från samtliga i juryn idag – så vill du bjuda på nåt gott, baka denna Morotskaka:

Så här gör du:

3 dl majsolja, 3 dl socker, 4 ägg, 5 dl vetemjöl, 2 tsk kanel, 1 tsk bikarbonat, 2 tsk bakpulver, 1 tsk salt, 8 dl finrivna morötter (500g)
2,5 dl hackade hasselnötter. Topping/Glasyr – 50 g smör, 250 g Philadelphia färskost, 1,5 dl florsocker, limesaft, kanel att pudra över.
(och så tillsatte jag 2 stora tsk Pepparkakskrydda också ju)

Sätt ugnen på 175°, smörj och bröa en rund form. Vispa ihop olja och socker, tillsätt ett ägg i taget. Blanda samman de torra ingredienserna
och rör ner i smeten, häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 min. Låt kakan stå kvar i formen ett tag,
låt sen ev svalna på galler.
Glasyr: Smält smöret och låt det svalna en aning, vispa sen smör, Philadelphia, florsocker och limesaft fluffigt med elvisp.
Bred ut över kakan och pudra kanel över.

Nu kan du… njuta!!


7 Replies to “i carried the carrotcookie”

  1. Jenny G

    Låter Smaskens…men du missade ju viktig klädinfo 🙂 Som varifrån den härliga korallfärgade Snoddhalsduken kommer ifrån och skorna, är det Sorel?

    Ha en härlig måndag. Och Bloggen den fortsätter vara lika mysig som vanligt! Kram.

  2. Matilda

    Hur ser din form ut? Jag har inga bakredskap alls. Men efter jag provat dina biscotti tänker jag minsann göra denna kaka också. Fast först måste jag ju ha en form! hur hög? stor? Tips tack 😉

    • Minna

      Matilda – Jag har en rund form som man kan ta loss botten på, du ser den på bilden lite grann. En rund form, köpt på typ Ica, ca 25 cm i diameter brukar de vara tror jag. Det blir jättebra! lycka till nu!

  3. mari

    Kanske självklart att du hade 175 grader varmluftsugn, men frågar för säkerhets skull om det var vanlig ”över under värme” eller just varmluft? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.