lovely night

tabbouli at kungsholmen
fräscht mynta te  &  bild lånad  härifrån

Igår avslutades tisdagen på ett väldigt fint sätt.
Jag och den  H Ä R fina kvinnan åt en mycket god middag på Tabbouli på Kungsholmen.
4 timmar försvann som i ett trollslag, precis som det ofta gör när man har rätt sällskap runt sig.
Vi åt flera goda smårätter som Labneh, Halloumi, Fatayer, Batata Mouklieh, Falafel och såklart Tabbouli.
Talade om livet, om framtiden och nuet.
Hon är helt fantastisk, och jag är så tacksam att jag funnit en så fin kvinna att inspireras av,
och som samtidigt blivit en mycket kär vän.

Maten var verkligen god och Tabbouli är en specialitet som jag måste börja göra oftare, så gott så gott!
Första gången jag åt det var hemma hos min älskade vän L i Göteborg, enkelt, supergott och nyttigt.

Så här gör du Tabbouli:
Finhacka 300 g Bladpersilja, 3 medelstora Tomater och en 1/2 gul lök (eller använd salladslök).
Blanda allt  i vacker skål. Blanda i 1 tsk salt, 1 dl fin olivolja, 1 dl färskpressad Citron.
Smaka av och tillsätt ev lite Chilipulver.
Tips! För matigare sallad – blanda i bulgur.



8 Replies to “lovely night”

  1. Marie

    Minna!
    Jag behöver din eller någon av dina läsares hjälp. Skulle behöva tips på bra silvershampo, skonsamt mot hår och plånbok!
    Har du några bra tips?

    kram
    Marie

    • Minna

      Marie – det finns ett silver schampo från Redken i deras Herr serie som jag hört ska vara superbra! Jag använder själv inte silverschampo, så jag kan personligen inte rekommendera nåt.
      Men spana in Redkens herravd! Och lyssna noga på frisören hur du ska använda det, så det inte slår över mot lila!
      Kram Minna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.