last evening

på cykeln i full fart
vilken vacker värld vi lever i 

Efter att ha suttit inne och jobbat hela dagen igår, kände jag hur rastlösheten och irritationen kom krypande i kroppen.
Så precis före klockan slog 21, bytte jag om till löpartights och gav mig ut i skogen. Ungefär en halvtimme senare, började det.
Jag såg hur trädtopparna färgades alldeles röda och det såg nästan ut som att de brann. Himlens färger blev starkare och starkare.
Jag fortsatte på min runda, och såg titt som tätt himlens skådespel. Synd, tänkte jag, att jag inte var nere vid havet nu. Det här vill jag inte missa.
Jag trodde att solen skulle hinna gå ner och att jag skullle missa hela showen, men när jag kom hem vid 22 var himlen fortfarande magisk.
Jag sprang in, tog kameran. Slängde mig på cykeln och satte trampen i botten.
Var så ivrig att jag var tvungen att fota himlen i farten på cykeln också, det var så vackert!

2 min senare när jag stod på stranden, var det som att tiden stod stilla. Färgerna var helt otroliga.
Himlen var lila, rosa, orange, röd och brinnande gul. Jag har aldrig sett nåt liknande i Sverige tidigare.
Irritationen och rastlösheten kände jag inget av längre, bara harmoni, lycka och endorfiner.

De två bilderna är helt oredigerade.


6 Replies to “last evening”

 1. Jenny

  Fantastiskt vackra bilder! Det är verkligen en vacker värld vi lever i. Det är synd att man oftast glömmer att ta sig tid till att stanna upp en sekund och faktiskt SE det som finns runt omkring oss. 🙂

 2. Mary

  Åhhh… känner en enorm lycka av att ha privilegiet att bo i vårt vackra land när jag ser dina bilder! Vi glömmer fort och lätt bort det vackra i sverige, det blir lätt så när man lever ”mitt i det” med alla vardagsbekymmer som livet innebär. Men trodde att du bosatt sig på ”min sida” av Svedala. Har du flyttat tillbaka till västkusten, för den där vyn är svår att få till i Stockholm om man inte bor i skärgården.

  Tack förresten för tipset i ngt inlägg tillbaka om de där armbanden man kan göra själv. Prioriterar ofta bort min kreativa sida när det är mkt att göra och det där fick mitt hjärta att banka fortare och jag sprang nästan in till stan för ett besök på panduro.

  Kram Mary

 3. Susanne

  Hej! 🙂

  Måste bara få säga att du har den bästa bloggen. Makalöst vackra bilder, intressant innehåll och bäst underhåll av blogg. Du är alltså väldigt bra med nya inlägg hela tiden. Ville bara att du skulle veta det. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.