morning

doften…
…och smaken!

 Fina lilla maskin som ger så mycket tillfredsställelse.
Kaffemaskinen från Nespresso har blivit en kär pryl i vårat hem, det kunde jag inte tro för nåt år sen när jag inte ens drack kaffe…

Nu – dags att ta tag i dagen. Och morgonpromenaden.

Förresten! Har ni sett att kategorierna har ändrats?
Och större förändringar än så kommer…
Jag önskar dock att allt var färdigt NUUU!
Men snart så.


14 Replies to “morning”

  1. Veronica

    Godmorgon!
    Är så nöjd med min Nespresso maskin jag med, en riktig doft – smakupplevelse varje morgon! 🙂
    Blev lite nyfiken på som vita kopparna med och utan fat, var hittar man dom nånstans? Jättefina och lagom storlek till kapslarna.
    Ha en underbar dag Minna!

    Kram, Veronica

  2. Mathilda

    Åh har precis fått en nespresso i födelsedagspresent! Så nu håller jag på att experimentera 🙂 Vilket kaffe är din favvis? 🙂
    Kram
    Mathilda

    • Minna

      Mathilda – Åh va roligt! GRATTIS! Jag gillar flera av kapslarna jättemycket, ingen jag inte gillar direkt, men vissa jag gillar mer. Har köpt upp mig på deras limited editions som kommer med jämna mellanrum och de har varit grymt goda! Annars gillar jag den lila och den bronziga mest. Och så prova skumma med de olika visparna, och med olika mjölker så märker du också skillnad. Sen är du snabbt inne på vad du gillar bäst.
      kramar Minna

    • Minna

      Träningsglädje – Det bästa med dem är ju faktiskt allt, de är snygga, smidiga, det är bra miljötänk allt, godaste kaffet, liten plats, mjölkskummaren… mums!!
      Jag kan nog faktiskt lova dig att du inte kommer att ångra dig. Dessutom är det så härligt varje gång man trycker igång kaffet och doften sprider sig!
      Lite lycka varje dag 🙂

  3. Fröken J

    Oh jag har med en Nespresso men jag får aldrig till mitt kaffe så nu står den & samlar damm medans jag nöjer mig med pulver kaffe. Lite tragiskt känner jag nu när jag läser ditt inlägg.

    Har du några tips? Jag får till fin latte men en vanlig kaffe till morgonen utan massa mjölk kanske en skvätt. Vad använder du för kapslar då?

    • Minna

      Fröken J – Men det är faktiskt lite tragiskt när du har en så fin maskin, sätt igång och använd den bums! 🙂
      Min favorit är att dricka en lungo i stor kopp med en skvätt mjölk, gärna med mjölk från skummaren men vispat med den enklare vispen, då blir det väldigt mjukt och gott.
      Men ibland blir det bara en skvätt mjölk direkt från paketet också.
      Jag älskar dock skummaren, det blir en så fin liten detalj på kaffet och speciellt med kanel pudrat över.
      Jag kör på lila Arpeggio, bronz Livanto och svarta Ristretto kapslar mest. Men varierar mig ändå väldigt mycket, blir bättre och bättre på det här med kaffe hela tiden.

  4. Lisa

    Är precis en sådan maskin som jag spanat på ett tag då jag gärna vill kunna göra latte igen…Min espressomaskin lade nämligen av för ett tag sedan och jag har inte kunnat bestämma mig för någon ny modell ännu…Går det att göra skum med denna, och hur blir skummet i sådant fall? Tack för en inspirerande blogg med många fina bilder!

    • Minna

      Lisa – Den är helt suverän! Och mjölkskummaren är underbar. Den har två vispar, och kan göra både varm och kallt mjölkskum. Och skummet…. amazing.
      Den kan göra olika skum tack vare de olika visparna, superbra!
      kram Minna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.