@skansen

började med att kliva in i Bagarstugan
för att få lära mig baka tunnbröd
det behövs kavlar med olika mönster, en spjälke och en borste
och så en tunnbrödsdeg såklart
sen var det bara att sätta igång med baket – kavla, vända degen, kavla, vända degen, kavla vända degen (foto: Patrik Hermansson)
det är lite förarbete att få tunnbrödet redo för ugnen, men väl i ugnen så är det klart på 30 sek och då 
gäller det att vara snabb
den vedeldade ugnen håller ca 500° mitt första egenbakade tunnbröd!
besök Bagarhuset på Skansen – och har du tur…
…får du träffa denna urhärliga bagarinna som lärde mig baka tunnbröd, hon är fantastisk!
sen åt vi nybakade tunnbröd med fina röror som ni ska få recepten på, och så provsmakade årets Julsnaps – mycket god!

 
Jag hade turen att bli en av de inbjudna till Skansen tidigare i veckan.
Fick hänga i Bagarhuset och lära mig baka tunnbröd (som visade sig vara riktigt roligt), hur man minutröker lax,
och få provsmaka Årets Julsnaps bland annat.
Att det skulle vara så roligt att baka tunnbröd kunde jag inte tro. Och himla gott är det!

Årets Julsnaps var en överraskning, smakig och inte spritig. Mycket god till mat och en given plats på julbordet.
Skansen Julsnaps finns på Systembolaget och beställ i god tid så att du inte blir utan.

Till snapsen åt vi såklart tunnbröd med flera olika goda röror som Gubbhyllan rört ihop, det bästa är att jag fick recepten.
De ska ni också få, för det är verkligen supergoda röror och perfekta att servera till jul.
Men mer om det i ett inlägg längre fram.


2 Replies to “@skansen”

  1. Malin E

    Men vilken rolig och annorlunda upplevelse.
    Det bara lyser om dig på bilderna, hela du strålar!

    tack för recepten.

    KRAM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.