pieces, memories & fragrances

New York Paris Homestyle Minna Tannerfalk den gamla vackra brickan
New York Paris Home Style Minna Tannerfalkdär står Durance – Home Parfume
New York Paris Home Style Minna Tannerfalk
doften från ljuset förflyttar mig

Mitt vita enkla bord pryds av en bricka, som jag hittade ensam och övergiven på en loppis i en lada. Brickans alla linjer och pigment
är som vacker hy på en fin gammal dam. Den bär en historia med sig som jag inte vet någonting om, en hemlighet som aldrig kommer
bli avslöjad, men som gör att jag tycker än mer om den och låter den stå framme på första parkett och njuta av uppmärksamheten.

Glasljusstaken köpte jag som lyckligt par, men en lycklig kväll med olyckligt slut, försvann makan och ensam står maken kvar.
Ensam men ståtlig och stark.

Durance Home Parfume köpte jag på Rue Sèvres i Paris, strax före jag och min fina vän slog oss ner på en av Paris gemytligaste uteserveringar.
Au Sauvignon är så bekvämt och mysigt att man aldrig vill resa sig och gå. Där satt vi i eftermiddagssolen och åt gåslever och drack vin.
Fina vänner på varsin stol, ett litet runt bord och med en husparfym i påsen på golvet. Minnet är som en härlig kortfilm som spelas i mitt huvud.
Parfymens lavendeldoft ger hemmet harmoni och lugn. Ett ynka litet, litet pump sprider doft i alla rum så flaskan håller en smärre evighet.

Porslinsburkens doftljus tar mig med tillbaka till Italien, till de vackra terasserna med vinrankor i Toscana. Där jag njöt av den godaste mat
och de förträffligaste viner på vingården Terreno. Där färska fikon stod på bordet varje gång vi satte oss ner, och jag tänkte bara en till, bara en till
10 gånger, och ändå inte kunde sluta äta av dem. Dessa fikon har etsat mig fast i mina smaklökar och jag vet att jag måste åka tillbaka dit.
På ljuset står även Boulangerie som var ett av de första ord jag såg på en vacker skylt när jag landade i Paris första gången.
Det finaste i flätans tre delar är att ljuset har jag köpt i New York.

 En resa i dofter, minnen och smaker som står på ett bord i mitt hem. Som gör det så enkelt att få lite lyx i vardagen och drömma sig bort.


6 Replies to “pieces, memories & fragrances”

  1. Sofia Agardtson

    Så fint! Dofter är så otroligt viktigt och gör så fantastiskt mycket för sinnesstämningen. Blir sugen på Durance Home Perfume, den får det bli när min från L´occitane är slut 🙂

  2. Mary

    Jag drömmer om att någon gång kunna fylla ett stort hem med personliga detaljer som bär med sig lyckliga minnen med mycket kärlek och många skratt. Det är precis så ett hem ska inredas. Tack för den härliga inspirationen!!

    • Minna

      Mary – Visst är det precis så man vill ha det, personligt och med massor av minnen från ens liv. Så att man hela tiden påminns om livet underbara dagar!
      Kram Minna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.