blow pro

Blow pro Minna TannerfalkMarilynne fönar och stylar mitt hår
blow pro Minna Tannerfalkföre & efter
blow pro produkternågra produkter ur produktserien

 För några dagar sedan hade jag turen att få sätta mig i en frisörstol och få håret tvättat och stylat av ett riktigt proffs.
Stylister från Blow i New York hade flugits in till Stockholm inför lanseringen av Blow Pro:s proukter här i Sverige. Marilynne är
en av stylisterna och hon både utbildar andra stylister och är en av Blow, the New York Blow dry bars absolut mest eftertraktade toppstylister.

Marilynne berättade och visade mig hur produkterna fungerar och hur de används. Och inga konstigheter, inga måsten eller omöjligheter.
Bara små tips och tricks för hur man får till en riktigt bra föning som gör att håret håller sig snyggt i upp till en vecka.
Håret kändes otroligt lätt och fräscht efteråt, rörde sig snyggt och helt utan frizz. Volymen blev grym och jag kunde lägga håret
både i mittbena och sidbena utan att det ena var bättre eller sämre. Det gillar jag! Det var också mycket snyggare live än på bild, när man
kunde se hur mjukt och rörligt håret var, och hur det gungade med i mjuka rörelser när man rörde sig. Glammigt och helt lovely!

Blow öppnar tyvärr ingen salong i Sverige ännu, men alla produkter finns på Kicks, både i butik och online.
Så tills man kan gå på en Blow salong och få håret fönat, kan du bli ditt eget proffs och se hur mycket en bra föning gör för ditt hår.
Så självklart frågade jag Marilynne om hennes bästa tips – och så här gör du för att få till en riktigt bra blowout:

*** *** ***

* Undvik fukt – Föna håret i ett svalt rum med bra luftgenomströmning då fukt lockar fram oönskade virvlar och frizz.
Fönar du i ditt badrum; se till att ventilera ut värme och vattenångor innan du börjar och behåll dörren vidöppen.
Fukt är den perfekta blowoutens största fiende!

* Värmeskydd – Ett bra värmeskydd skyddar och vårdar håret samt adderar glans. blowpro® heat is on
protective daily primer, återställer dessutom hårets naturliga protein som kan skadas vid värmestyling.

* Förtorka håret – Handdukstorka eller låt håret lufttorka lite innan du sätter igång, alternativt föna igenom håret på medelhög
värme, utan att ha fönens munstycke på. För bästa resultat ska håret ha torkat 30-50 % innan du börjar din blowout.

* Använd rätt verktyg – För att skapa volym; använd en rundborste. En mix av nylon- och vildsvinsborst ger bra grepp i håret.
Anpassa borsten efter ditt hår: har du långt hår använd en större borste med långa strån och har du kort hår,
välj en liten borste med kortare strån.

* Använd acceleratorprodukt – En acceleratorprodukt som blowpro® ready set blow express blow dry lotion,
gör att håret torkar snabbare när du fönar. Du sparar tid och du orkar föna igenom alla sektioner ordentligt!

* Föna i sektioner – Dela in håret i fem sektioner; vänster sida, höger sida, hjässa och två sektioner bak. Dela även
in sektionerna i mindre sektioner om det behövs. Du ska inte föna mer hår i taget än att det ryms på din rundborste.

* ”Duckbill clipps” – Tvinna varje sektion och sätt upp i tighta knoppar med hjälp av clipps. Så kallade
Duckbill clipps (som många salonger använder sig av) är de bästa, de lämnar inte avtryck på håret.

* Främst först – Börja föna sektionerna närmast ansiktet först. Vanligtvis är det håret tunnare och mer slitet,
vilket gör att det torkar fortare och lättare blir frizzigt.

* En i taget – Se till att varje sektion är helt torr, från rot till topp, innan du börjar på nästa. Föna i hårstråets riktning,
rikta alltid munstycket på fönen neråt längs med håret för ett jämt och blankt resultat.
Rör du fönen fram och tillbaka så skapar du frizzighet!

* Avsluta med kalluft för glans – När du har fönat alla sektioner helt torra, sätt på kalluften på din fön och föna,
med hjälp av din borste, igenom håret en gång till. Kalluften ”stänger igen” hårstrånas små fjäll och fixerar
din blowout för bättre hållbarhet, samt ger ditt hår glans.


2 Replies to “blow pro”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.