köttbullar

köttbullar Minna Tannerfalkströbröd
köttbullar Minna Tannerfalkägg, peppar & saltköttbullar Minna Tannerfalkfärsk koriander från ”kryddträdgården”
köttbullar Minna Tannerfalkfinhackad koriander, chili & lökköttbullar Minna Tannerfalkoch så ett ägg
köttbullar Minna Tannerfalkrulla, rulla
köttbullar Minna Tannerfalk
stor smörklick och stek
köttbullar Minna Tannerfalkspenatpasta, dijonsås och romantica tomater

Hur gott är det inte med köttbullar? Vi gör det alldeles för sällan, men igår hände det äntligen igen!
Körde på ett klassiskt köttbullsrecept som jag sen twistade till lite så det blev mer smak av kryddor och hetta.
Och det blev hur gott som helst, perfekt att göra en ganska stor sats och sen ställa i kylen eller frysa in till matlådor.

till 4 portioner behövs:
500 g köttfärs – jag valde nötfärs, 1/2 dl ströbröd, 1 dl matlagningsgrädde,
2 msk finhackad lök, 1 ägg, 1 tsk salt, 1 krm peppar, 2 msk smör-&rapsolja
Jag hade även i finhackad färsk chili och mycket färsk koriander.

Blanda ströbröd och grädde, låt svälla i 10 minuter. Blanda sen alla ingredienserna, se till att allt blandas ordentligt.
Rulla sen köttbullarna i valfri storlek, ett tips är att blöta händerna i kallt vatten så är det lättare att rulla dem.
Stek i stor klick smör medelhög värme – tadaaa, klart!


9 Replies to “köttbullar”

  1. Malin E

    men vad gott, ska testa… Nu är jag jobb-befriad från skrivbordet lääänge lääänge så då ska här lagas mat!

    fina bilder…
    KRAM

  2. Malin E

    tack fina… än har liten inte kommit… men snart snart… lovar att du får veta…
    ska bli så kul att träffa dig!
    KRAM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.