paj tajm

paj Minna Tannerfalkgott grönt
paj Minna Tannerfalkpajskal
paj Minna Tannerfalkblanda allt i formen
paj Minna Tannerfalksmula fetaost över pajen
paj Minna Tannerfalkpå med lite äggstanning – en stund i ugnen – klart!

Veckans bästa matlådor fixades genom att göra en stor och grymt god paj. Tog det som fanns i kylen och blandade helt enkelt.
Hackade alla grönsaker, färska kryddor och smulade i fetaost. Toppade med lite äggstanning och så in i ugnen på 200°

Ett enkelt pajskal som inte behöver förgräddas gör du så här:
4 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 0,5 tsk salt, 50 g smör och 1,5 dl mjölk. Blanda allt och knåda ihop en mjuk fin deg.
Tryck ut i smord form och fyll skalet med massor av blandade grönsaker eller ex. köttfärssås.
Gott, snabbt och enkelt. Och bra matlådor.


14 Replies to “paj tajm”

    • Minna

      Kristin – Åh tack snälla du! Ja, paj är ju så enkelt att svänga ihop och så blir det dundergott också 🙂
      Smaklig spis!
      kram Minna

  1. Malin

    Mums!

    Vilket kanonbra tips! Redan sugen : ) Tusen tack.
    Ha en fin dag och du gör helt rätt, ignorera snön o tänk på att det faktiskt är vårdagsjämning idag! Kram Malin

    • Minna

      Malin – hoppas du provat och att det blev gott. Ja, jag längtar till söndag. haha jag kommer säkert ställa om klockan redan på lördag för att jag längtar så mycket 🙂
      kramar!

  2. Petra

    Åhh vad gott det ser ut! Måste snart bli paj känner jag. Brukar använda färsk getost istället för fetaost eftersom den smälter bättre tycker jag, och ger lite mer smak,, ett litet tips i all enkelhet 🙂 ha en fortsatt bra dag. kram

  3. Tahmine

    Åh! Gott gott gott!
    det ska jag laga ikväll.
    då får min man vila från matlagningen, då han är kock så är det bara han som lagar mat, men nu ska jag imponera 😉 haha
    kram

  4. Anette C

    Bra tips! Mannen pendlar varje dag till Falkenberg och personalmatsalen där är ingen höjdare. Då kan han enkelt mikra paj som är kvar från middagen!
    KRAM
    Anette C

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.