bruschetta

recept Minna Tannerfalk bruschetta sinnenas fest

Likaväl som jag älskar att stå i köket och laga rätter som kräver sin tid och precision, älskar jag snabba enkla men aldrig mindre goda rätter.

Bruschetta är en av dem. Ta ett gäng härligt smakrika söta tomater, en god olivolja, finhackad vitlök, färsk basilika, ett stänk flingsalt och
några vrid med pepparkvarnen, blanda allt i en skål och låt dra en stund. Rosta sen några skivor surdegsbröd, antingen i rosten eller
i stekpannan i lite olivolja. Lägg upp brödet på tallriken, ta ordentligt med tomatblandningen ovanpå och toppa med cocktailkapris.
Klart för njutning – smaklig spis!

Välj alltid dina råvaror med omsorg, allt smakar så mycket bättre då.
Även den enklaste rätt förvandlas.


12 Replies to “bruschetta”

  1. Astridur

    Hej Minna,

    Jag hoppas du kan svara på min fråga =)

    Jag ska nämligen gifta mig i sommar och kommer då vara 28 veckor gravid. Hur var din Ida Sjöstedt klänning, hade du kunnat ha en stor mage i den?

    Du får ursäkta stavfel 😉

    M.v.h.
    Astridur från Island

    • Minna

      Astridur – Visst kan du det, hennes klänningar är underbara och väldigt mjuka att bära! Jag älskar min och skulle stolt bära den med rund bebismage under! Go go go 🙂
      Kramar Minna

  2. Mathilda

    Ser riktigt smaskigt ut 🙂
    kan du inte skriva om det nya sminket snart. Jag dööör av nyfikenhet! Jag kör Tromborg nu och är helt förälskad men om detta är ÄNNU bättre måste jag ju bara köpa det!
    kram
    Mathilda

    • Minna

      Mathilda – Och det ÄR smaksigt, prova det är snabbt och enkelt fixat. Man kan tro att det är svårare när man känner hur gott det är… 🙂
      Jodå, det kommer mer info om sminket snart, jag lovar!
      Ska testa lite till och så, sen kommer inlägg.
      Kram!

  3. emilie

    Ahh göttigött, brucetta som man kan variera i det oändliga. Men speciellt gott med chevre + honung!

    En annan sak ang bloggen: Jag är på jakt efter lite gamla saker i din blogg men det är lite svårt att hitta. Tex det finns femtio sidor i en kategori. Jag vet att jag ska i o jaga i mitten, nu måste jag bläddra o bläddra till jag kommer dit, istället för att bara klicka på sida tjugofem (tänk typ sidantal som hm eller dylikt) är det något man kan lägga till, skulle förenkla oerhört i letandet:-)

    • Minna

      Emilie – Men göttigött är precis vad det är! Jag är ju knappt förtjust i ost heller…. haha. Chevre och honung.. och toast med Chevre och sweet chili! eller toast med ruccola bädd, pinjenötter, honung och chevre. My god så gott!
      Ska kolla vad jag kan göra för att förbättra arkivet!
      Kram Minna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.