growing

indoor garden herbie Minna Tannerfalkbigger and bigger, higher and higher
indoor garden herbie Minna Tannerfalknu åker de här rackarna i jorden också

Örterna växer och gror sig grövre och starkare hela tiden, roligt att se hur de fortsätter att växa sig större trots att vi äter av dem hela tiden.
Basilika, Dill, Gräslök, Mynta, Koriander, Oregano och Timjan står i mina 2 Herb:ies nu. Och nu är det trångt, kanske måste köpa en till.
Tittade lite på modellerna, det finns en större variant också, när jag beställde nya högre lampskaft för nån vecka sen.

De högre lampskaften är helt enkelt ett lampskaft som är högre så att örterna får mer plats under lampan. Det behövdes nu då örterna,
växt sig så stora att de växte upp i lampan och brände bladen. När de fick ännu mer ljus och luft så tog de ny fart och nu har dillen växt
så att den står 1 dm ovanför lampan. Det funkar ju att de växer om lampan, man får försiktigt föra dem till sidan om lampan bara.

Idag ska jag dock laga flera rätter och ska använda mig ordentligt av örterna, så jag kan plocka ner dem på jorden (läs: under lampan) igen.
Ni är många som frågat mig om hur Herb:ie fungerar. Ni kan läsa mer  H Ä R  och köpa dem bland annat på Plantagen och  H Ä R

 I helgen ska jag försöka peta ner mina små frön också, älskar att se de små skotten komma upp ur jorden.
Lyxen i att äta egenodlade tomater, sallad, chili och örter – fantastisk.


4 Replies to “growing”

    • Minna

      Sara – Jag planterar i krukor och ställer ut på balkongen. Det finns massor av grönsaker, sallader och örter som du kan odla hemma i fönstret eller på balkongen. Men gud vad jag saknar min trädgård ofta….
      Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.