sminktips

sminktipsmitt favoritpuder som jag använt varje dag hela sommaren – du hittar det  H Ä R

.

 Vad sägs om vi gör detta inlägget till en kombination av  frågestund om smink & sminktips? Jo, men det gör vi.
– Fråga vad ni vill gällande smink så svarar jag!

Och har ni några tips om fina produkter eller smarta tricks så dela med er.

.

***   UPDATE!   ***
Jag har gett er länkar till produkttips på eleven.se på Pür Minerals produkter men såg precis att Hudoteket har en kampanj just nu.
Så om du blir sugen på att beställa lite skönhet så spana in vad du får på köpet  –  H Ä R  – bara ett litet tips.

.


43 Replies to “sminktips”

  1. Lena

    jag får fet hy och har stora porer. Vad ska jag satsa på för underlag? Tycker jag testat mycket men hittar inget jag blir riktigt nöjd med. Använder dermalogica produkter för rengöring.

    • Minna

      Lena – Först och främst, har du bra och framförallt rätt produkter för din hy? Ta hjälp av en hudterapeut, be om prover på krämerna de rekommenderar och prova dig fram. Om det funkar – satsa på det – annars prova vidare. Med bra hy blir sminket lättare och bättre. Använd inte smink för att täcka och dämpa över, satsa på att få en bra hy i första hand. Och jobba mycket med fuktmasker, din hy behöver fukt, fukt, fukt.
      I sminkväg så ha en bra primer, min bästa är Pür Minerals Correcting primer som finns i 3 nyanser beroende på hudtyp och rödhet i hyn. Det gör huden slät och ger en bra bas för att sen lägga på foundation eller puder.

  2. Sara

    Hej,

    Vad härligt med frågestund!

    Hur får man till glow utan att se glansig ut?
    Kan inte du göra en video på en naturlig make med pur minerals?
    Samt även en partysminkning?

    Kram

    Sara

    • Minna

      Sara – Om du har en bra bas och sen lägger till en shimmer produkt så får du glow. Det är stor skillnad på en hy som har glow och en som ser fet ut. Det svåra är för någon som har lite fet hy och hatar att bli blank och glansig, att vänja sig vid att det finns glow i ansiktet. Det blir lätt att ta det för fet hy istället, fast det inte är så. Prova dig fram!
      Ska se om jag någon dag får till en video med en sminkning, lovar inget 🙂

      kram Minna

  3. Jenny

    Hej Minna! Vilken bra ide 🙂 …jag behöver tips på ett bra puder, helst inte löspuder. Vill gärna ha ett puder som ger en fin yta, inte så sminkat liksom.

    Har hört gott om MAC:s puder. Vet du nåt om dom?

    Kram Jenny

  4. Veronica

    Smink smink smink, har haft en massa frågor om smink som jag varit nyfiken på men nu står det helt still 🙁
    Men..
    Är också nyfiken på hur man får till ett bra glow, och var du lägger din highlighter som du tipsat om från Lumene?
    Så roligt med tips!

    Kram,

    • Minna

      Veronica – haha lätt hänt 🙂

      Jag lägger lite på näsryggen, hyn runt yttre ögonvrån och vid hårfästet i pannan. Kanske även lite under brynen. Perfekt!
      Kramar!

  5. Carro

    Jag kan varmt rekomendera VS mascaror. Kanon bra! Sitter hela dagen och håller fransarna böjda och fina 🙂 Jag har en med borsten i gummi/plast nu och älskar den. Ett bra tips 🙂 Jag skulle vilja se hur du lägger en flytande eyeliner med kråkspark på bästa sätt. kram

  6. Jenny

    Hej Minna! Bra ide´! 🙂 Tycker det är svårt att hitta rätt färg/nyans på rouge när man vill ha röda läppar. Använder bl a läppennan ”Russian” från MUS. Har både kalla och varma nyanser av rosa, ngn ”rödrosig”, nån som drar år aprikos, testat bronzer och ja, allt känns liksom fel. Hur gör du, som ALLTID ser smashing ut i röda läppar? 🙂

    • Minna

      Jenny – Ja jag håller med dig, jag använder inte så mycket ”röda” rouge när jag har röda läppar. Blir lätt för mycket då. Håll ansiktet så neutralt som möjligt och använd istället en ”brun” skugga under kindbenet för att forma ansiktet, och låt ansiktet få färg av läpparna.
      Lycka till stor kram!!

  7. Eva

    Härligt!

    Undrar vad du använder för hudvård nu till hösten? Använder du även Pure Minerals primer och om, vad är speciellt med den jmfr m andra?
    Har läst att du använder Biolines ögonkräm. Jag har den också men tycker inte att den riktigt räcker till för att återfukta. Bör man även ha serumet?

    Kram Eva

    • Minna

      Eva – Jag jobbar alltid med mycket fukt och ansiktsmasker. Både rengörande, peelande och återfuktande, det är magi för huden! Men det om nåt är verkligen det jag rekommenderar!
      Pür Minerals primer är helt enkelt den bästa jag provat, resultatet blir fantastiskt. Lätt att jobba med, det går snabbt och det är hållbart.
      Ja jag använder Biolines ögonkräm och tycker att den är jätte, jättebra. Vilken köpte du? Det finns ju flera olika serier som också verkar på olika sätt. Serumet är åtstramande och upplyftande för en ”quick fix” men inget som håller i flera dagar, men den gör synlig skillnad för kvällen.

      kramar Minna

  8. Annelie

    Hej!
    Vilken bra idé detta är=).

    jag undrar vad jag ska använda för puder till min vita hud utan att se gul ut!
    Jag vill att det ska se naturligt ut och inte sminkat.

    Använder idag Pürminerals 4 in 1 Pressed Mineral Makeup Blush Medium
    men jag tycker att jag får en gulaktig ton och att det syns att jag har puder i ansiktet
    Vet du något som kan passa mig bättre?

    • Minna

      Annelie – Jag skulle rekommendera samma puder men i en ljusare nyans, Blush Medium kanske funkar på sommaren när du har ”lite” mer färg men gå absolut till en ljusare under resten av året. Porcelain har mycket mindre gula pigment i sig och gör sig bättre till ljus hy.
      Kramar!

  9. Angelica

    Tackar, tackar 🙂

    Undrar om du har några tips på en bra primer? Använder endast flytande foundation och vill få till ett underlag som håller sig en hel bröllopsdag.

  10. Linda

    Hej Minna,
    hur trollar jag bort mina mörka ringar under ögonen på bästa sätt?
    Hur använder du din BB-kräm? Som primer eller foundation?

    Filma dig gärna när du sminkar dig för en vardag.
    Vore roligt att se.

    • Minna

      Linda – återfukta huden noga under ögonen och använd en bra concealer som neutraliserar blått. Ge inte upp när du provar, det kan ta några gånger att få till det. Prova gärna Helena Rubinsteins Magic Concealer den är superbra och lätt att jobba med. Gå ex. till Kicks och be om att få prova den:
      http://www.kicks.se/helena-rubinstein/magic-concealer-p8216

      Jag har bara provat min BB kräm en gång och ska testa den mer framöver så att jag får se vad den går för 🙂 Men jag använder den som foundation då.
      Får se om jag får till någon film nån dag, lovar inget 🙂
      Kram!

  11. Åsa

    Toppen med denna frågestund:) Tusen frågor men hör kommer tre st;) Jag fick en allvarlig allergi av ID Bare Minerals. Vidrigt, slutade på Karolinska hos en hudspecialist. Det visade sig vara relativt vanligt.. Det finns ett ämne som heter Bismut som man kan reagera på. Vet du hur Purminerals är i jämförelse? Ska dock poängtera att jag kan använda ex Nars produkter, Sephoras egna smink, Lumene mascara osv osv. Så jag är inte överkänslig.Fråga 2. Hur använder du Lumenes BB kräm? Sugen att köpa den? Har du din vanliga kräm under? Dum fråga kanske..3. Om du ska tipsa om ett enda läppglans som ger både färg och fukt, vilket blir det då? Mitt tips är Björk & Berries:) Kramar

    • Minna

      Åsa – jag HATAR bismut i den mängd de har det i ID Bare Minerals produkter, det är vidrigt! Det sticker och kliar och nä fy. Jag slängde alla mina ID grejer ganska så snabbt efter att jag skaffat mig dem. Jag har precis som dig provat andra produkter som har lite lite bismut i sig och det har gått bra, men aldrig mer ID för mig. Aldrig.
      Jag tycker att Pür är det bästa jag provat på marknaden just nu, speciellt till det priset som det har också. Det kan jag VARMT rekommendera.

      Är helt ny på BB kräm och har bara precis provat, men jag ska testa lite mer och se om det ”ersätter” eller ”kompletterar” sminkväskan.
      Jag hade min vanliga fuktighetskräm under när jag provade den nu första gången.

      Jag är ju suuuucker för läppglans och har flera favoriter allt ifrån Victoria Secrets gloss, Lip Fusion, Pür Minerals…. hur ska jag välja en?! Och nu MÅSTE jag ju prova Björk & Berries också… 🙂 Tack för tipset!
      Kramar!!

  12. Lisa

    Hej!

    Efter att du skrivit så mkt positivt om ”Püreminerals” så har jag nu tänkt att jag ska prova dessa produkter. Jag är ganska blek i hyn och undrar därför vilken nyans du tror kan passa bra gällande pudret (färgen light kanske?) och vilken primer som är att föredra till ljus och blek hy?

    Tack för en inspirerande blogg:-)

  13. Åsa

    Tusen tack för dina kvicka och suveräna svar! Du är bara så himla bra när du väl bloggar! 🙂 Ja annars också;) men när du väl tar dig tid så känns det så kul. Hoppas du bloggar mer som vanligt snart. Kram!

  14. Emilie

    Hej fina Minna!
    Vad kul med en liten frågestund! Skönhetsjunkie som jag är så slutar dina fina inlägg ibland med mer frågor än svar för jag blir så himla sugen på att prova och vill veta mer mer mer ;)! Är supersugen på att prova pur men har som flera andra så svårt att veta vilken färg man ska ta när man beställer på nätet. Särskilt nu när man forfarande har liiiite av sommarens bränna kvar men vet att inom en månad kommer det vara puts väck. Vilka produkter tycker du att man ska ha som bas att börja med? Såg ju att de har ett litet startkit som kanske kunde vara nåt.
    Har även en annan fråga gällande Jan Marinis produkter. Jag är supernöjd med vad de gjorde för min hud när jag var gravid och fick lite sämre hy och jag är fortfarande supernöjd men jag blir lite rastlös för jag vill ju så gärna prova nya saker också! Exempelvis primaluce och lite andra grejer från Comfortzone och Bioline. Hur gör du för att kombinera. Förstår att Marini och Primaluce kankse inte är någon bra kombo men i övrigt, har du några tips? Dessutom tycker jag att dagcremen från Jan Marini är lite väl tunn och att jag ibland känner mig lite torr så där skulle det vara toppen med något bra fukttips.
    Tack för en underbar blogg, du är guld värd!

    Kram!

    • Minna

      Emilie – Från Pür tycker jag att ha en primer, 4-in-1 pressed foundation och 4-in-1 tinted moisturiser är perfekta produkter att ha som bas. Jag använder antingen primer + pudret eller primer + färgade krämen. Pudret och krämen funkar väldigt bra var för sig eller som kombo också. Det är bara att prova sig fram och hitta det bästa kombon för vardag och fest.

      Angående Jan Marini så är de ju bara så bra, håller med dig. De gör underverk för hyn!! Jag tycker också att Jan Marinis produkter är lite för ”fukt fattiga” för min smak, så jag kombinerar gärna dem med fuktkrämer från Bioline eller Comfort Zone. Det funkar alldeles utmärkt! Primaluce serien kanske inte är att rekommendera i kombo, men de mer fuktgivande krämerna är super.

      Tack för dina fina ord, stor kram Minna

  15. Terese

    Hej:-)

    Jag skulle gärna ha tips på den du tycker är den bästa dag och nattkrämen och hur man lägger ”enkel” ögonskugga till vardags och en lite mer till fest, GÄRNA ett youtubeklipp:-)
    Tack på förhand!
    KRAM

    • Minna

      Terese – Bästa krämerna är lite beroende på vilken säsong jag är i, som nu använder jag Tranquility från Comfort Zone och ögonkräm från Bioline i serien Reveillance och det är perfekt. Men lite längre fram i höst kommer jag att börja jobba på djupet med hyn igen, som jag inte ”kan” göra under sommaren pga solen.
      Kolla på Youtube där finns massor av klipp på olika sminkningar, sök på Eyeshadow Tutorial
      Lycka till, Kram

    • Minna

      Olivia – Alltså, jag vet inte riktigt. BB står ju för Blemish Balm eller Blemish Base. Jag har ganska bra hy i grunden och det är det jag jobbar mest för, inte att ”täcka” över den. MEN! Det speciella med dessa produkter är att de ska uppfylla fem behov på samma gång: jämna ut din hudton, återfukta, korrigera mindre skönhetsfel, ge förbättrad lyster samt skydda huden mot solens skadliga bieffekter. Kortfattat kan man säga att en BB Cream är som en dagkräm med solskydd, concealer och primer. Och det är ju väldigt väldigt bra! Men jag har ingen erfarenhet av BB krämer och har inte testat loss i den djungeln ännu så jag kan inte säga så mycket och har inte så mycket att jämföra med då jag bara provat en, den från Lumene. Och när jag provat mig fram mer så ska jag skriva ett inlägg om det!
      Kramar Minna

  16. Emmelie

    för det första, mkt trevlig blogg detta…
    Sen undrar jag vad du har för uppfattning om fenomenet BB-creams?
    Har tidigare erfarenhet av att ”all in one” produkter över lag brukar ge ganska dåligt resultat.

  17. Amina

    Hej! tack för en underbar och inspirerande blogg först och främst!
    Jag undrar hur man kan veta nyansen till pür minerals pressed foundation som du har, eftersom att de säljs via nätet

  18. Amina

    En till fråga, brukar inte sminka mig så ofta, men vilka är produkter är liksom ”bas” produkter, som alla borde ha? Och hur länge håller sminken egentligen?

  19. Eva

    Hej Minna!

    Tack för ditt svar! 🙂

    Min ögonkräm från Bioline heter Supreme filler Q10 eye emulsion. Är det den du använder? Jag blev rekommenderad den men tycker inte riktigt att den räcker till. Känner mig fortfarande torr kring ögonpartiet.

    Kram Eva

  20. Ann-Sofie

    Hej Minna! Hittade din blogg idag när jag var och leta om sminket Pür minerals och jag tycker det låter sjukt bra! Men skulle veta vad du tror att jag skulle behöva ha. Tror du light skule passa? Sen har haft problem med min hy i 3 år ungefär och har testat massor av hudprodukter och tycker inget riktigt har passat mig.. och var till en hudtearpeut för en månad sedan och det är första gången någon berättade vad jag hade för problem med min hy. Men hon sa att jag måste få pli på detta innan min hy kan bli bra. Har inte rosea men något liknande. Så nu undrar jag lite vad du tror jag skulle behöva för produkter? Tycker din blogg är sjukt bra bara av att läst den en dag må jag säga 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.