minnas lyxiga julkalender

minna lyxiga julkalender pür mineralsfeel the magic

F för femte December och dagens häftiga lucka.
Här finner du nämligen Universal Marble Pink Powder + Rougeborste till ett värde av 490 kr!

Universal Marble Powder är en härlig multiprodukt som kan användas på flera olika sätt för att ge lyster och färg i ansiktet.
Highlighta, ljusa upp och definiera dina kinder, ögon och läppar med detta unika pressade puder i mosaikmönstrad färgkombination.
Universal Marble Powders innehåller flera vitaminer, mineraler och andra naturliga ingredienser som till exempel sheasmör och vitamin E,
vilket ger huden näring och fukt. Ger en fräsch och rosig lyster i hela ansiktet, även bra som ögonskugga. Pudret är parabenfritt.

.

För att vara med och tävla om detta fina och användningsbara kit – lämna en kommentar och berätta om ett av dina första doftminnen.
Vad får dig nostalgisk? Får dig att tänka på tryckare på discot i skolmatsalen? Första kyssen? Bästa sommaren? Finaste julen?
– You name it you can win it!

.

*******************************

Vinnare av dagens lucka är:

Kommentar nr 35 Terese!

Stort Grattis! – maila in din adress och märk mailet 5 December till vinn@spanbloggen.se

********************************


41 Replies to “minnas lyxiga julkalender”

  1. Delia

    Date parfymerna som kom tillsammans med en deo, tar mig definitivt tillbaka till mellan- och högstadiet. O discot i femman alls tjejer dansa i ring o man skickade kompisen till stt fråga den snygga killen om han ville dansa tryckare 🙂

  2. Maria

    Lulu får mig att minnas högstadiet… Med viss vånda och vämjelse. Jag lovar, vi var alla indränkta i denna parfym! Undrar om vi gav lärarna huvudvärk =)

  3. Emilie

    Tänker jag doft på högstadiet så var det Elisabeth radens sunflower alt CK one som gällde för alla! Dessa var de två inneparfymerna, som de som skulle utomlands fick köpa med på taxfreen åt kompisarna.

  4. Angelica Bergendahl

    Doften av nybakat bröd på morgonen. Min morgonpigga mamma kunde ofta gå upp vid 6 på lördagsmorgonen och baka bröd. Sedan vaknade man till doften av nybakat bröd i hela huset och framdukad brakfrukost.

  5. Jenny

    Mitt starkaste doftminne är när jag cyklar hem från en tuff skoldag, utsvulten och öppnar ytterdörren. Där möter jag min fina fina farmor som steker pannkakor till hela byn. Nygräddade pannkakor med sylt och grädde. Vilken doft & smak-lycka.

  6. Anna

    Jag har problem med mina ben och får ibland smörja in dem med liniment. Liniment luktar exakt som jenka-tuggummin som vi alltid gick och köpte när vi var små på kiosken. På den tiden kostade ett tuggummi 0,50 öre och man kunde därför få hela två stycken för 1 krona, vilken lycka!

  7. Miss Marie

    När jag var 15 var jag prao i en skivaffär, jag föll pladask för en kille som jobbade där, och än idag kan jag minnas blandningen av rök (ja, han rökte, kanske därför det inte blev nåt?!) och hans parfym. En magisk doft!

  8. Elin

    Min mormor har haft en speciell parfym enda sedan jag var liten. Emellanåt dyker den doften upp när jag går i mabutiken, affärer eller vart som helst. Då blir man alldeles lugn och känner sig så där trygg och liten som när man var barn 🙂

  9. Marina

    Min bokhylla i flickrummet bestod av en härlig färgpalett av billiga Date parfymer. Favoriten var den gröna Michelle, med den och flanellskjortan åts det mer popcorn än vad det dansades på klassfesten 😉

  10. Pauline

    Första doftminnet. Första doftminnet som jag aldrig kommer glömma är doften av min pojkväns parfym i alla hans kläder, på mina presenter och varje gång jag klev in i hans lägenhet. Jag glömmer inte den doften och varje gång jag går in i en butik med parfym måste jag kila förbi hyllan enbart för att försäkra mig om att hans lukt finns där. Det känns som han är där när jag kan känna hans doft. Då tänker jag på hur mycket man kan uppskatta just dofter och hur de kan få en att minnas saker. 🙂

  11. Ann-Sofie

    Mitt absolut starkaste doftminne är från mitt lekis i min lilla hemstad i Dalarna. Hela lekiset har en doft som inte går att beskriva, den är oerhört hemtrevlig och mysig. Under det året jag gick på lekis så kände jag aldrig doften direkt så men under åren efter när jag har hämtat mina småsyskon där så har doften slagit emot mig. Nästan varje gång jag åker ”hem”(jag bor inte kvar i där längre men har släkt kvar fortfarande) så måste jag gå till mitt lekis och dofta, det finns nämligen ett utblås i husväggen och därigenom kommer fortfarande samma doft. Och varje gång jag känner den doften blir jag så glad, massvis med minnen öser över mig och jag blir nästan tårögd av lycka. <3

  12. tilda östman

    mitt allra bästa doftminne är när jag åkte från skolan och kom in i pappas café där det alltid luktade nybakade bullar och andra pajer, dessa lukter påminns jag av ofta och älskar efter det att baka.

  13. Sanne

    Vanilj i alla dess slag men helst i form av vaniljkräm som min mormor gjorde ofta. Helt underbar intensiv och mjuk vaniljdoft – känner jag doften påminns jag jämnt av henne!

  14. Cecilia J

    Min forsta egna ”parfym” var Robyn’s Date doft. Inte bara kunde man ha samma frisyr som sin idol(samt silverjacka) utan aven hennes doft, jag var i heaven:)

  15. Erika

    Min mosters läppstift. Jag kan inte ha varit mer än 5-6 år. Hon var (är) så flärdfull, kom hem från jobbresor i Paris, NY och allt var det var.. Jag fick alltid nån liten present (typ läppstift, mamma tyckte INTE d var passande, men, men jag blev ju jätteglad). Jag minns fortfarande doften av mosters läppstift, jag brukade sitta och försiktigt skruva ut och in det.. typ nått guldigt fordral, Dior eller liknande..

    lyxigt, och doften, ja den var underbar…. 🙂
    /ERika

  16. Lisa O

    Det är häftigt hur en doft plötsligt kan locka fram glömda minnen! Senast jag fick en doft-flashback var när jag för första gången använde lavendel-varianten av Savon de Marseille-tvålen. Utan förvarning blev jag kastad nästan trettio år bakåt i tiden, till första gången jag sov över hos mormor. Jag kunde plötsligt helt tydligt minnas hur jag låg mellan mormors välmanglade lakan, lakan som alltid förvarades tillsammans med broderade små påsar fyllda med torkad lavendel. Efter detta har jag själv börjat med både lavendel-tvål och doftpåsar i linneskåpet 🙂

  17. Jenny

    Något som alltid får mig lite nostalgisk är doften av suddgummi med jordgubbsdoft. Kan inte ha varit många år när jag följde med på en julfest/lucia som min storebror hade när han gick på lågstadiet. Alla barnen fick var sitt paket och i mitt låg det fina suddgummin som doftade just jordgubb:-)

  18. Emelie

    Mitt första doftminne måste vara från mitt första skoldisco. Jag blev uppbjuden av en kille i klassen för att dansa tryckare och det enda jag kan minnas från dansen är lukten han hade på sitt hårsprej eller om det var vax då jag tyckte att det luktade väldigt gott och känner jag den doften idag så blir jag alltid påmind om den dansen 🙂

  19. Mika

    Är och kommer alltid vara vit mysk för det hade min mormor alltid. Alltid hennes ansikte som kommer upp då…min älskade mormor <3

  20. Hanna

    När jag var sisådär 10 år tog min pappa med mig till Gotland på medeltidsveckan. Så himla häftigt tyckte jag det var! Häftigast av allt var en midnattsteater vi gick på i en gammal kyrkoruin som bjöd på en ordentlig upplevelse. Kyrkan saknade tak så föreställningen var under bar himmel! Det var en dinstinkt doft jag kände där, och än idag vet jag inte vad det var för någon… Ibland känner jag doften (och har konstaterat att det måste vara en parfym någon bar?) och varje gång tas jag tillbaka till natten på Gotland! Tokhärlig känsla!

  21. Anna

    Doften av schersmin; alla ljusa minnen av mina barndomssomrar är inlindade i denna ljuvliga doft. En enda doftslinga tar mig tillbaka till barfotalek, lövkojor och fika i bersån…..

  22. Ida

    Doften av nybakade kanelbullar=)). Under min uppväxt så har jag varit bortskämt med nybakade kanelbullar varje helg som min kära mamma bakade. Vem kan motstå doften av härlig kanel+ nybakat=))

  23. Sara Hansson

    Mitt absolut första doftminne är från toaletten på dagis, under flera år har denna doft dykt upp i olika sammanhang och jag har direkt slungats tillbaka till 3 årsålder och den där toaletten på dagis, nu kanske man tror att det är en äcklig doft, inte alls jag har nämligen hittat doften på flaska, den ljuslila YES doftar trygghet och glädje.

  24. Evelina

    När jag fyllde 6 fick jag äntligen den efterlängtade och hårt önskade dockan som hade en gummikjol som luktade så gott. Kan inte komma ihåg vad den hette men kan fortfarande komma ihåg doften tjugo år senare.

  25. Pia

    Ett tidigt doftminme för mig är metallspån! Låter helknasigt, men min pappa luktade alltid så när han kom hem från jobbet, och när han kom in från garaget efter att ha varit där ute och mekat. Jag blir fortfarande nostalgisk när jag känner den lukten.

  26. Elisabeth

    Mitt absoluta doftminne är doftvärmeljusen på IKEA… Det var där, på den avdelningen, som jag träffade min sambo!! Och vi har nu hållt ihop i snart 9 år…. 🙂

    Så så fort jag kommer till ”doftljus-avdelningen” på IKEA minns jag hur nykär jag var 🙂

    Kram från Elisabeth

  27. Martina

    Mitt första doftminne, var från mellanstadiet. Det var dags för disco i matsalen.. och såklart ville alla dansa med den populära killen, och varför var han så populär? Jo för han luktade Axe…

  28. Anna

    Jag kom osökt att tänka på de där små pastellfärgade highlighterkulorna. De görs nog fortfarande. Ibland dyker den speciella pudriga, tvåliga doften upp. Min mamma hade en sådan ask när jag var liten och jag minns hur jag brukade gå till hennes sminkskåp och öppna asken som var så vacker, guldig och färgglad. Kulorna var så fina och luktade så gott och jag brukade stå där och bara njuta av doften.

  29. Lisa

    Jag tänker direkt på alla underbara juldofter som man omges av nu inför juletid, vilka får mig väldigt nostalgisk. Det påminner om så många fina julminnen och stunder tillsammans med nära och kära! Så härligt att få en dos av dessa dofter och nostalgiminnen en gång per år:-)

  30. Flisan

    …min dotter har hunnit bli några år nu men jag kan fortfarande minnas hennes bebisdoft och fortfarande är det underbart att gosa med henne. Hon säger att om hon hade fått blunda och lukta på 1000 mammor så hade hon kunnat peka ut mig för jag luktar ”mamma”!!!

  31. Malin

    jag älskar doften av liljekonvalj! Minns när jag var liten och plockade fina små blommor med stora gröna blad runtom..

  32. Ida Nilsson

    Elisabeth Arden – Red Door, den får mig att tänka på min farmor. Blir alltid alldeles varm i kroppen när jag får känna den doften.

  33. Hedivg

    Mitt första doftminne kommer från jasmin busken och syren buskarna som växte i min mormors trädgård i Östergötland. Två ganska starka men underbara dofter. Själv växte jag upp i norra Sverige och ingen av dessa två buskar tålde vårt hårdare och kallare klimat. För mig är dessa dofter sommar och lycka.

  34. Mathilda Ramqvist

    Jag tänker på högstadiediscon och elaka tjejer när jag känner lukten av Tommy Hilfigers ”Tommy Girl”. Alla tjejer skulle ha denna parfymen och jag kan fortfarande inte förstå charmen med den. Trots att jag själv bar den, för vad vore jag för någon tjej om jag inte gjorde det…

  35. Malin E

    Vet inte om tävlingen är avslutad men mitt doftminne…
    Doften om sommarkvällarna när varm asfalt nyss blivit blöt av ett stilla regn. Då är jag med ens tillbaka i min ”hemstad” med min bästa vän, med samma namn, vid min sida, sittandes på trappan till pappas veranda skrattandes…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.