idag är det min dag

Minna Tannerfalkjag

Mitt 37-åriga har prövat mig. Hårt. Ibland har jag inte trott att jag ska kunna ta mig vidare till nästa dag.
Ibland har jag inte trott att det funnits någon ände på jobbigheterna. Men så har det gått en dag, och en till. Och sen en till.
Sen plötsligt har det gått ett år och så har något stort hänt, som gett mig kraft och känslan av att livet ju faktiskt är ganska härligt.
Det har något hänt som gjort mig stark, glad och nyfiken på framtiden. Och sen en tung svart period igen. Upp och ner.
I tunga perioder har jag ställt mig själv tusentals frågor och inte hittat några svar. Lika förvirrande och svårt varje gång det hänt.

Sen går ett år till. Två. Tre. Fem. Igår trettiosju.

Idag står jag här med första dagen i mitt 38-åriga liv framför mig. Alla händelser som har hänt hittills i mitt liv, har format mig.
Jag tvekar fortfarande ibland, och jag oroar mig för att inte ta mig vidare till nästa dag. Jag funderar över vad som hänt om jag gått vänster
istället för höger i korsningen. Mina tankar håller mig vaken i timmar vissa nätter, jag gråter, jag skrattar och ibland förstår jag inte alls
varför det blir som det blir, när allt bara blir fel, fast jag försöker göra allt rätt.

– Svaret är Livet.

Det är inte lätt att vara jag. För det mesta är det jävligt roligt, men ibland är det bara jävligt.
Men jag vill för inget i världen byta bort mitt liv mot ett annat liv. Innerst inne älskar jag att leva mitt liv som jag.
Ingen dag är den andra lik, och jag får känna att jag lever, på både gott och ont. Och tur fasen är det, det hade varit alldeles för trist annars.

Det här är mitt liv. Och finns det någon önskelista man kan lämna in, så finns det några saker jag önskar mig lite extra under mitt 38:e år.
Jag önskar att jag äntligen ska få bli mamma och Maccis pappa efter snart 5 års kämpande.
Jag önskar att vi får vara friska och att hela min fina familj inte drabbas av några tragedier.
Jag önskar att vi kommer att trivas i vårt nya hus, fast det förmodligen inte kommer bli färdigt förrän det är trubbigt år igen.
Jag önskar mig att få skratta. Skratta riktigt, riktigt ärligt och oförskämt mycket. Och ofta.

Skratta ska jag göra idag. För idag är det min födelsedag och jag ska fira.
Idag fyller jag 38 år.

.


53 Replies to “idag är det min dag”

  1. Sara

    Grattis på din stora dag! Jag instämmer med föregående skrivare att alla dina önskningar ska slå in! Upp och ner är ju livet och vem skulle vilja leva helt slätstruket, det intalar jag mig allt som oftast när känslorna är många 😉

    Kram och tack för en fin blogg och aldrig sinande inspiration!

  2. Mia

    Grattis Minna!

    Brukar aldrig (nästan) lämna kommentar men jätte grattis och hoppas dina önskningar slår in. Känner på mig att det 38:e året är det som gäller :)! Nu händer det. Lycka till!

  3. sofie

    till att börja med: enormt stort GRATTIS på födelsedagen!! fira stort och fira enormt mkt!!!
    sen hoppas jag verkligen dina önskningar slår in,
    det är du/ni väl väl värda!!!

  4. Caroline

    Åh, Minna…
    Till en början ETT STORT GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN!Snyggare 28-åring får man leta efter…
    Men mitt hjärta brister när jag läser att ni varit i samma helvete som oss, ni med 5 år och vi med 8 år. Ett helvete som jag inte önskar min värsta fiende, och då allra minst du inspirerande härliga människa.
    Hoppas hoppas hoppas dina önskningar slår in & att du får en födelsedag fylld av skratt, glädje & kärlek. Ett o annat paket tycker jag också du ska ha 😉
    (Om du någon gång vill lufta huvudet så har du min mail)

  5. Emma - By Emma

    hej Minna.

    Stort grattis på födelsedagen och jag hoppas av hela mitt hjärta, trots att jag inte känner dig att du ska få alla dina önskningar men främst den första uppfyllda detta året.

    jag har följt dig under nästan 3 år i bloggen men eftersom du och jag började våra resor mot ett sundare liv ungefär samtidigt så har jag följt dig mer ihärdigt i år. och du är en fantastisk förebild och verkar vara en sprudlande person.

    Ha din bästa födelsedag. För att det är du värd.

  6. M.S

    Stort grattis på födelsedagen! Vilken underbar bild, behåll den känslan så kommer detta året att bli fantastiskt! ha en härlig dag, kram kram!

  7. Maria

    Det var bland det vakraste jag läst, så ärligt, så fint, så svårt och så härligt!

    Jag önskar dig en fatastisk dag och en härlig resa framöver!

    De varmaste varmaste hälsnigar
    Maria

  8. Matilda

    Hipp hipp hurra för Minna idag!! Stort grattis!

    Jag hoppas av hela mitt hjärta att ni äntligen ska få bli föräldrar!!!

    Kram kram

  9. Helena

    Varmt grattis på födelsedagen Minna! Stort tack för att du delar med dig av dina tankar och ditt liv till oss bloggläsare. För mig som är inne i en tung period just nu är det trösterikt att läsa dina ord om livets upp- och nergångar..

    Jag hoppas innerligt att alla dina önskningar slår in! <3

  10. Lena

    Stort grattis på födelsedagen Minna! Jag har följt dig genom din blogg många många år och du har inspirerat mig massor på många olika plan. Framförallt tycker jag att du förmedlar en sån härlig energi. Jag hoppas verkligen att dina önskningar slår in, helst förr än senare. Efter att själv kämpat o längtat under ett år efter barn och hur jobbigt DET var kan jag inte ens förställa mig hur det är för er. Jag önskar så att det går vägen för er. Den dagen det lyckas är all väntan värd och den är även så gott som bortblåst.
    Kram, kärlek och mycket skratt på din dag. // Lena.

  11. Marie

    Stort Grattis på födelsedagen Minna och stort tack för en inspirerande blogg. Det kändes nästan som det var igår jag läste om din 35-åriga födelsedag.

    Vill också säga, både till dig och Caroline att ni är hjältar i mina ögon. Jag följer själv, på nära håll, min systers kamp för att bli med barn och jag kan inte med ord beskriva hur otroligt tuffa jag tycker att ni är. All styrka till er, jag hoppas så oerhört att detta blir året det går vägen!

    Många Kramar Marie

  12. Melinda

    Stort,stort grattis Minna och jag håller med varje ord du skriver – jag känner igen mig till 100% med allt du skriver! Och Du – det blir BRA!!! Kram Melinda

  13. Lotta

    Stort Grattis på födelsedagen! Riktigt fin text! Tack för all inspiration och pepp som du ger oss läsare. Hoppas du får en fantastisk dag och jag håller en extra tumme för dig! Kram från en trogen läsare.

  14. Julia

    Grattis Minna! Livet är tufft ibland för de flesta och önskar även dig all lycka i framtiden. Ni skulle sökert bli bra föräldrar oberoende om det skulle vara till biologiska eller adopterade barn <3

  15. Lina

    Grattis på födelsedagen och tack för att du vågar vara så naken och ärlig i din önskan om barn. Vi är många som önskar och längtar efter samma lycka men inte vågar vara lika öppna med det. Varje gång någon vågar vara lika öppen som du blir det lättare för mig att bära min längtan. Tack Minna och heja dig för ditt mod.

  16. Ellendellen

    Stort grattis fina Minna, jag har följt dig och blivit inspirerad av dig i många år nu och det känns som man börjat känna dig lite. Jag håller alla mina tummar och tår att ni snart får bli föräldrar!
    Kram

  17. Swstrm

    Stort Stort grattis på din dag! Vilken underbar solig dag du bjöd på idag fina du! Önskar att du får allt du önskar dig o lite mer <3

  18. Flisan

    Sorg och glädje…det tillhör livet, och leva gör man när man får känna alla sorters känslor i livet!! Du kommer att få dina önskningar uppfyllda på ett eller annat sätt Minna!!
    Ha en underbar födelsedag!! Kram

  19. Caroline

    Grattis Minna!
    Tack för att du delar med dig! Vi kämpar också på med drömmen om att bli föräldrar. IVF, hormoner och en berg och dalbana av känslor, tårar men också stor kärlek till varandra och livet som trots allt kan vara väldigt bra. Jag håller tummarna för både er och oss och hoppas att vi blir mammor båda två snart. Stor kram

  20. Lena

    Stort Grattis på din dag idag Minna. Du är en stor förebild o jag inspireras otroligt mycket av dig o din blogg. Suger åt mig av alla dina tips o tankar!

    Du om någon är värd att få uppleva gåvan att bli förälder. Jag hoppas av hela mitt hjärta att er dröm ska bli sann.

  21. Hanna

    Grattis fina du!!! Hoppas du haft en underbar dag på alla sätt och vis och jag hoppas att dina önskningar slår in. Tack för att du delar med dig av dig själv och fortsätter att leverera en så inspirerande blog år efter år. Gott Nytt År!!

  22. Veronica

    Många kramar till dig på den födelsedag Minna – Stort Grattis!
    Håller tummen hårt för dina önskningar..

    Kram,

  23. Julia

    Kära Minna. Grattis på födelsedagen! Ville bara skriva att vi också kämpade i fem år för att få barn men det lyckades tillslut med ivf! Med facit i hand och världens mest underbara flicka kan jag dock ändå känna tacksamhet för att det var så jobbigt för jag tror att vi har igen det tusen miljarder gånger varje dag. Det är svårt att beskriva men jag tror att den tacksamhet och ödmjukhet vi känner för vår dotter och livet faktiskt är annorlunda än för många som har ”lätt” för att bli gravida. Hoppas du förstår vad jag menar. Ni själva och ert/era framtida barn kommer belönas kungligt för allt jobbigt. Jag vet det. Sedan lider jag med dig för att kämpa för att få ett barn gör att man aldrig riktigt kan slappna av och vara lycklig. Det är en ständig sorg man bär på tills den dagen man plussar. Allt kommer ordna sig!

    Många kramar!

  24. Caroline

    Grattis Minna och tack för all inspiration och energi du ger oss som läser under alla dagar i alla år! 🙂 Önskar dig all lycka under ditt trettioåttånde år och ser fram emot att följa dina vardagsäventyr. Och jag hoppas och tror att du kommer få bli värdens bästa mamma en dag, plötsligt händer det! Tappa inte hoppet!
    Stor kram!

  25. Åsa

    Grattis på din dag fina Minna! Detta inlägg är definitivt ett av det bästa jag läst i din blogg. Så talande, äkta, berättande och personligt (fast privat). Det gör att man får en tydligare bild av dig, varför du ibland är så nere och ibland svänger det på topp. Jag önskar av hela mitt hjärta att allt går bra för er! Och att du får mår bra, man har ju 100 fr

  26. Åsa

    Fortsättning på min kommentar. Så många frågor men all respekt för vad det nu är. ALL lycka till er! Hoppas du får en trevlig och vacker dag! Kramar

  27. Ulrika

    Stort grattis på din dag! Jag brukar inte heller kommentera här men är en trogen följare som blev väldigt rörd av din öppenhet och vill stämma in i raden av läsare som hoppas att alla dina önskningar slår in. Du är en sann inspirationskälla för många av oss och är värd all lycka i världen!

  28. Åsa

    Hej! Jag brukar sällan kommentera men instämmer till fullo i vad Ulrika skriver ovan. Återvänder alltid till din blogg som ger inspiration och väcker tankar och inte minst ha begär till allt fint du visar 🙂 lycka till med allt tror också 38 år is the shit! Grattis!

  29. Sanna

    Grattis Minna!! Du verkar vara en så otroligt härlig människa och det lyser om dig! Jag tror och hoppas att du får allt du önskar dig =)

  30. Jenny

    Grattis! Vilket fint inlägg. Det bästa med att bli äldre är alla sköna insikter, att börja förstå vem man är och stå för det! Kram Jenny

  31. Jennie

    Vilket fint skrivet inlägg Minna!
    Stort grattis i efterskott på din dag. Hoppas den bjöd på så många skratt att du hade träningsvärk i magen dagen därpå.

    Jag tycker det är starkt av dig att blotta dig och berätta vad som ibland tynger dig, för efter ett par år som följare av din blogg så har iallafall jag förstått att det ibland är tufft. Så är det väl för alla, men det är ju lätt att tro att en människa bakom en så livsglad, fin, inspirerande och häftig blogg bara har solsken i sitt liv.

    Tack för att du delar med dig av ditt liv, det berikar mitt & inspirerar!

    Jag hoppas innerligt att din/er gemensamma önskan för året slår in.
    Många kramar Jennie

  32. Linda

    Grattis Minna och stort lycka till!
    Som några andra bland kommentarerna har även jag erfarenhet av att kämpa för att få barn och jag känner verkligen med dig. Vi var väldigt öppna med vår längtan efter barn och det kändes bra, jag hoppas att du känner likadant – att du inte är ensam och att du kan få otroligt mycket stöd från andra.
    Jag har läst din blogg i flera år och vill passa på att tacka för den verklighetsflykt det gett mig med dina fina reseskildringar och peppande inlägg. Nu är det du som blottar något svårt och vill du ha goda råd är det bara att höra av dig.
    Stor kram.

  33. Charlotte

    Jag har aldrig skrivit här och brukar sällan vara inne, men vill bara säga att jag hoppas att din önskan om barn slår in.
    Ge inte upp. Vi kämpade också, och det var tufft. Men värt det, så hoppas att det går vägen även för er.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.