Mi Casa

litet, men så stort

januari 6, 2014

Minna Tannerfalkvarje morgon går solen upp i mitt köksfönster
Minna Tannerfalki fönstret står mina livsglada orkidéer – de älskar att bo hos mig! 

Idag sa min man till mig vid frukosten: – jag hittar bara fler och fler fördelar med huset, och hur det ligger placerat.
Jag kan inte annat än att hålla med honom. Även om jag varit medveten om de flesta fördelarna sen vi la första budet, så läggs det till fler på listan.

Vi har under flera år tillsammans skrivit på en lista. En lista där vi haft önskemål om vad vårt framtida hus ”ska ha”.
Listan har blivit ganska lång allt efter att åren gått och vi rest runt, och vi har adderat detaljer och önskemål för både exteriör och interiör.
Det har varit alltifrån läget, morgonsol / kvällssol, insynsskydd, planlösning, ljud och bullernivå, garage, trädgård, närhet till naturen och havet m.m.

Det är ett tips. Att skriva ner saker och detaljer på det man gillar, ta kort och lägga i en inspomapp i mobilen. Det behöver ju inte vara ett helt
badrum tillexempel, det kan ju bara vara hur belysningen är placerad. Eller hur tavlor är upphängda. Eller smarta lösningar.
En del kan du få användning av, en del inte. Men det är bra att samla på sig, efter ett tag ser du om du fortfarande gillar det, annars sortera bort.

För mig är saker som inte går att köpa, värdefulla. Som morgonsol och kvällssol. Därför är huset redan perfekt för mig.
På framsidan stiger solen i horisonten varje morgon, och i trädgården på baksidan värmer solen hela dagen, och ger kvällssol in i det sista.
För mig är det värt så mycket.

Sen gör det inget att växter verkar trivas i vårt hem. Orkidéerna köpte jag samma dag som vi flyttade tillbaka till Halmstad sommaren 2012.
De stod då i full blom på sina två stänglar och gjorde så hela sommaren, sen framemot hösten så föll alla de vackra vita blommorna bort.
Sen dess har de stått på fönsterbrädan och sett rätt trista ut. Men jag har inte kunnat slänga dem för bladen har varit ståtliga och starka.
Och sen plötsligt en dag, efter nästan ett år (!), så såg jag två nya stänglar på dem bägge. Och så några knoppar. Och så några fler. Sen massor!

Och nu har de blommat, bägge två, på fyra stänglar var, sen i september! De är som två blomsterdrottningar som tävlar om att vara vackrast på balen.
Den ena av dem bär till och från ca 50 blommor och är helt otrolig. Eller de är de bägge två, oavsett mängd blommor.

Tänk vad mycket glädje ett litet spontant blomsterköp på Ica Maxi för 2 x 69 kr kan göra.

.

Blommor och solsken. Två av livets goda.

.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Tess januari 6, 2014 at 11:17 f m

  Åhhh det är så härligt! Mina orkideer har också spatt just nu och blommar som tokar. Jag hajjar till varje dag 🙂

 • Reply Ida januari 6, 2014 at 12:57 e m

  Var i Halmstad är det ni bor??

 • Reply Emma - By Emma januari 6, 2014 at 6:25 e m

  Skojar du? Jag har aldrig ens fått mina orkidéer att blomma om?! Helt otroligt vackra!

  Kram!

 • Reply Helen januari 7, 2014 at 2:30 e m

  Så härligt Minna att du har den k’nslan för ert nya hus. Jag känner igen känslan då vi själva köpte vårt hus, inte vårt drömhus kanske men vårt första gemensamma hus. Det är en härlig känsla och många vuxenpoäng ger det ju. Lycka till och Grattis.

 • Leave a Reply