allt man önskar kan man få

Minna Tannerfalk

Min önskan slog in.
Den gjorde det.

På riktigt.

I sommar blir vi tre.
Jag blir mamma och Maccis pappa.

Minna Tannerfalkgruset & jag

Ni som följer mig på Instagram minns kanske att jag var lycklig över att få sova första natten i vårt hus, natten till julafton.
Men vad ni inte visste var att vi precis där och då, på julaftonsmorgon, fått veta att vi ska bli föräldrar.

Vilken julklapp.

Det har varit väldigt omtumlande och svårt att genomgå hela resan fram till julafton, och det där lilla, lilla strecket på en sticka som avgör allt.

.

Exakt ett år tidigare, på julafton 2012, hade vi fått datumet då vi kunde få veta om vi var gravida eller inte. Jag var helt säker på att det var så.

Det var det inte.

Hela julafton låg jag hemma och kramade mannen och min kudde som bara blev våtare och våtare av alla tårar. På julafton av alla dagar.
Aldrig har jag gråtit så mycket på en julafton. Jag minns i princip inget från den dagen, mer än att jag än en gång fick bekräftat att jag
aldrig någonsin kunde ha fått en bättre man än min. Att han orkar hålla i mig också, fast han knappt kan bära sig själv.

När vi sen fick sagt till oss att dagen vi skulle få veta, återigen var julafton, trodde ingen av oss på det först.
Alldeles för overkligt att vi skulle få exakt samma dag, ett år senare.
Hur var det möjligt? Skulle vi verkligen utsätta oss för detta en gång till?
Vi bestämde oss för att vänta till iallafall juldagen.

Men jag klarade inte av att vänta.

Så morgonyr och irrandes tidigt, tidigt på julaftons morgon, prasslade jag upp förpackningen och lyckades pricka rätt på stickan.
Sen satt vi och höll om varann, och tittade på den där lilla stickan, i vad som kändes som en evighet.
Mumlandes något om att allt skulle bli bra, oavsett vad som skulle synas i den pyttelilla rutan.

Efter det är allt lite suddigt. Lyckosuddigt.

Det blev en väldigt, väldigt fin julaftonsmorgon 2013.

.

Nu har vi gjort över halva tiden och det har varit en känslomässig resa på flera sätt. Det har varit mer påfrestande än jag kunde föreställa mig.
Mil mer påfrestande. Jag har varit helt utslagen sen vi bytte år till 2014. Det är dryga månaden som jag mått bra nu, och det känns underbart.
Och när jag säger utslagen menar jag det. Så pass att jag under en period var tvungen att byta till mannens sida sängen för att få lite variation.
Så trött jag var på att spendera mina dagar liggandes i sängen, men jag kunde inget annat göra. Fullkomligt kraftlös, illamående och medvetslöst trött.

Nu är jag tillbaka i verkligheten igen. Mina konturer är mjukare och rundare, men jag mår toppen!

.

Vet inte vad jag skulle gjort utan mina vänner under den här perioden. Vänner som hört av sig med små peppande samtal, gulliga sms, fina mail
med massor av tips på filmer, tidsfördriv och allt mellan himmel o jord. Och matleveranser till dörren. Va?! Förstå, jag har de finaste av de finaste.
Som kravlöst supportat mig, när jag varit helt oförmögen att kunna ge något tillbaka.

Och U som under hela den här tiden varit min starkaste. Hon har under alla de här åren av kämpande, sett mina stora tårar rulla nerför mina kinder.
Sett dem rulla genom våra luncher, på fester, mitt på dagen eller bara ståendes där mitt på gatan.
Och hela tiden tittat på mig med sina tvärsäkra ögon: -Jag vet att det kommer ordna sig Minna, jag VET det.  

 Hur mycket jag än tvivlat, hur uppgiven jag än varit, så har hon inte vikit en tum. Och gång efter gång har hon sett till att mitt hopp inte
lämnat mig helt och fullkomligt.

Hon och mina andra nära tjejer, de som vet hur mycket jag uppskattar dem fast jag inte alltid klarar av att uttrycka det.
De som står där, fast det blåser åt ett håll som de inte gillar. De som låtit mig vara ledsen, de som lyssnat och kramat om mig, länge.
De som hela tiden vetat hela historien, som inte gissat sig till en sanning.

De är ovärderliga.

.

Och min man. Min älskade stora man.
Hur ska jag nånsin kunna få honom att förstå vad han betyder för mig?
Hur jag ska nånsin kunna förklara för honom vad jag känner inom mig?
De orden finns inte med i ordlistan.

Så det är ändå tur att vi har ett eget språk.

Utan honom, är jag inte jag.

.

Tänk att i sommar kommer det ett litet grus, som har lyckan i att få min Maccis fina gener i sig.
Ett litet grus som vi redan fått se på en skärm fem gånger. Och allt ser bra ut.

Nu har vi fyra månader kvar tills vi ses ❤

.


62 Replies to “allt man önskar kan man få”

  1. Helena

    Vilka underbara nyheter Minna! Sedan jag läste ditt inlägg i augusti fjol har jag hoppats att din önskan skulle slå in! Det är fantastiskt att få läsa att den nu har gjort det 🙂 Ett stort, varmt och innerligt grattis till dig, Maccis och ert lille/a gryn <3

  2. Lena

    Så fantastiskt underbart att läsa! Jag har läst din blogg, jag vet inte hur länge, och känner dig bara genom skärmen men detta var helt underbara nyheter. Jag sitter här med tårar i ögonen och ler stort. Stort stort grattis!! Många kramar

  3. Emelie

    Läste precis på instagram och skrev där också. Men när jag läser detta gråter jag! Såå otroligt vackert! Finns det någon som verkligen är ”värd” att bli mamma så är det du, fina Minna <3

  4. Frida

    Åhh Minna! Nu gråter jag..
    Jag har följt din blogg i många år och även fast vi inte känner varandra så känns det som jag känner dig, lite grand iallafall 😉
    Sedan jag läste det där inlägget du beskriver har jag tänkt på dig, förstått din längtan och nyfiket undrat om och när?!?! Du är så värd det här och vilken resa och fantastisk tid ni har framför er, jag sitter här med min 9-månaders bebis och kan lova att det finns ingen större kärlek, det är magiskt! Jag önskar er all lycka och hoppas du (ni) får må väl framöver. Stort grattis!!!

  5. Sofie

    Läser ofta, men kommenterar sällan, men nu – Grattis, så härligt att höra 🙂
    De där overklighetskänslorna finns kvar sedan också, när bebisen har flyttat ut, så att säga.

  6. Helene

    Blir alldeles varm när jag läser detta och jag känner igen mig så! Ett stort grattis till er båda och fortsätt att njuta, planera och fixa – en underbar tid har ni båda framför er! Lycka till!

  7. Jenny

    Så himla roligt för er, har haft det på känn märkligt nog. Glad att jag hade rätt 🙂 Stort grattis och all lycka framöver. Kram

  8. Mikaela

    Fina Minna, stort grattis!! Har läst din blogg länge men har aldrig kommenterat. Så glad för er skull. /Mikaela

  9. Hanna

    Grattis! Jag känner så igen mig i din längtan och blev sådär lycklig och glad som jag skulle ha blivit för en vän. Jag och min man håller på med ivf och hoppas så innerligt på ett plus under 2014, så jag känner verkligen igen mig i allt skrev i det där inlägget på 38års dagen. GRATTIS ÄN EN GÅNG!

  10. Yvonne

    Av det man läser i din blogg så verkar du vara en toppentjej. Och bra tjejer förtjänar bra grejer! Hoppas allting går bra och ta hand om er! Lycka till!

  11. Elle

    Åh Minna! Jag följer dig både på bloggen och Instagram och hållit tummarna. Jag blir så lycklig av att höra att ni lyckats med er dröm! <3 fantastiskt! Önskar er all lycka och kärlek.

  12. MS

    Stort grattis till er! Så härligt att er önskan gick er väg! Själv är jag i vecka 10 och jag förstår precis vad du gått igenom för där är jag själv nu..!:-( Bara längtar tills det vänder & jag blir lika strålande glad som du! Kramar!/M

  13. Rinna

    Kära Minna,
    Vad fint skrivit, man känner värkligen din lycka! Du har det bästa i livet framför dig, lycka till!

  14. Johanna

    STORT GRATTIS! Och jag säger; det visste jag väl! 😀 Väldigt få bilder av dig på bloggen de senaste månaderna…

  15. Maria

    Grattis!!! Vad härligt! Jag och min man får vår första lilla bäbis om en månad, det är den bästa känslan i världen att veta att sitt barn kommer likna mannen man älskar!

  16. jennie

    Så underbart och fantastiskt, mitt allra största grattis till er! Det allra bästa är att glädjen och kärleken blir bara större! Stora kramar!

  17. Katja

    Åh grattis! Jag läste din nyårsönskan med en klump i halsen för samma sak önskade även jag det nyåret. Inte visste jag att jag redan i januari skulle bli gravid efter tre år av försök och missfall (”få” år i jämförelse, men långa ändå) och i oktober föddes vår son. Lycka till!!!! Lyssna till magkänslan, för gud så mycket ”goda” råd du kommer få nu….

  18. Jennie

    Minna!
    Vilken underbar start på denna arbetsveckan. Börjar morgonen med att gå igenom mina favoritbloggar av vilka din är en och så får man läsa detta underbara. Jag sitter här med glada små tårar i ögonen och är så väldigt väldigt glad för er skull! Vilken underbar nyhet. Jobbigt förstås att du mått dåligt, men underbart återigen att ni har ett litet grus i magen :). Massor av kärlek och kramar från Jennie

  19. Jessica

    Grattis Minna och Maccis! Jag har följt dig i många år och blir alltid inspirerad av dina inlägg! Sedan ditt inlägg i augusti har det hängt kvar i mitt minne och jag tänkt på er då och då. Vilken lycka! Från mitt hjärta: Grattis!!!

  20. Anna

    Åh, så härligt, stort Grattis till er!! Är en trogen läsare av din blogg som är en av favoriterna, men kommenterar sällan – nu var det dock dags 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.