Fashion

low

maj 13, 2014

Minna Tannerfalkjordnära

Svarta riddarna som räddar mina trötta fötter.
De och mina älskade kompressionsstrumpor.

-Ni mammor därute,
Någon som har tips på bra stöd / kompressionsstrumpor?
Och vad funkar bra på sommaren?

.

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Caroline maj 13, 2014 at 8:53 f m

  Jag visste inte att fötterna faktiskt kan växa när man är gravid så att man får en storlek större efteråt som inte säkert går tillbaka. Lite surt när jag köpte gympadojor för närmre 2000 pix för att vara snäll mot fötterna under grav och tänkte att ”dom kan jag ju ha på långa barnvagnspromenader sen också”. Nej. Det kunde jag inte…
  Så mitt tips är- köp inte för dyra skor! 🙂

  • Reply Minna maj 13, 2014 at 8:59 f m

   Caroline – Åh toppen tack!! Kände du att dina fötter blev störst i slutet eller var det först efteråt? Mina fötter har inte ändrat sig alls hittills och nu har jag 3 månader kvar, så jag håller tummarna. Men inga dyra skoinköp skrivs upp på listan, tack för tipset!!
   kram Minna

 • Reply Anna maj 13, 2014 at 9:23 f m

  Mabs kompressionsstrumpor. Jag gillade mina svarta knästrumpor, som jag hade då jag väntade min son, jättemycket och använder dem fortfarande om jag ex. ska flyga långt.
  De kanske inte är det sexigaste att ha på sommaren till kjol och shorts?

  • Reply Minna maj 13, 2014 at 10:23 f m

   Anna – Mabs de dem som finns på Apoteket va? Var och kände på några strumpor där men tyckte inte att de var så ”tajta”, kanske för att jag är van vid mina kompressionsstrumpor som jag har. Men nu ska jag kolla in dem igen, fler som rekommenderar dem.
   Och exakt, vad gör man på sommaren?

 • Reply Christina maj 13, 2014 at 2:33 e m

  Hej!
  Grattis till lilla pärlan i magen!
  Jag var höggravis under sommaren och otroligt svullen!
  Använde mabs stödstrumpor som hjälpte något.
  Min läsning på att kunna använda stödstrumpor på sommaren var långklänning, hela sommaren. Inte roligt alls. Vad jag saknade ljumma vindar på benen!
  Nu kanske du inte är lika svullen som jag var, men jag klarade inte att vara ute och röra på mig mer än någon timme innan jag blev så svullen så mina vrister var lika tjocka som vaderna.
  Lycka till med allt <3

 • Reply Frida maj 13, 2014 at 2:48 e m

  Jag tror det är så olika från person till person. Jag fick barn förra sommaren och använde aldrig stödstrumpor under graviditeten. Mina ben och fötter svullnade aldrig och inte heller har jag fått ändra skostorlek, utan har samma som innan. Har däremot hört att kajsasunder.se har bra stödstrumpor för gravida, och så är de lite snyggare än de vanliga ”tantstrumporna” också!

 • Reply Anna maj 13, 2014 at 4:07 e m

  Pahne gör bra stödstrumpor, de ska var med 15-18mmHg i tryck. Bra kvalité som håller länge. Jag tror att det är så att när benet i foten utsätts för trycket av att vara gravid sjunker det liksom ner precis som fotvalvet o därför blir foten större efteråt, jag kan inte heller ha många av mina skor jag haft tidigare.. 1 storlek större i mina gympaskor nu..
  https://www.pahnemedics.com

 • Reply Katja maj 13, 2014 at 4:12 e m

  Använd strumpor i bomull. Och jag struntade faktiskt i att det inte var det sexigaste plagget. Använde mycket linnebyxor och hade tom stödisarna till shorts! Stödisar är ju inte bara för fötter utan även cirkulationen och därmed risk för blodkärlsbristningar, men allt är ju individuellt.
  Sedan ett litet tips, sola inte för mycket i år, det är visserligen lättare att bli brun när man är gravid, men tyvärr oxå mycket lättare att få mörkare fläckar/partier. Synd för oss extra ljushyade med lite fräknig hud.
  Men lyssna till vad DU känner för, för lika många som säger ”måste” om något, lika många säger ”nääää så var det inte för mej”!
  Åh, det är så spännande att följa dej även i det här ”projektet”! Lycka till!!

 • Reply Emilie maj 13, 2014 at 8:34 e m

  Rekommenderar också mabs eller från pahne. Köp INTE Apotekets egna märke, de är värdelösa. Vid min första graviditet så blev mina fötter lite större men inte pga svullnad utan att jag mer ”trampat” ut dem. Men det gick tillbaka ganska snart efter förlossningen. Så nu två graviditeter senare, har jag fortfarande samma storlek (så gör dig inte av med din skogarderob, du kan förmodligen bära alla skor igen)! Även om du inte svullnar i benen synligt så är det väldigt snällt mot dina klaffar i venerna om du bär stödstrumpor.

 • Reply jennie maj 13, 2014 at 8:38 e m

  Jag använde strumpor från Kajsas under både innan jag blev gravid och under graviditeten. Mina fötter svullnade upp rejält efter en långflygning och sen dess har jag varit noga med bra skor och strumpor och jag tycker att Kajsas under är jättebra! Jag har däremot samma skostorlek nu (min son är ett år nu) som innan jag blev gravid, så det där är nog individuellt. Haha, som allt annat, du kommer märka att det som gäller för någon annan inte alls gäller för dig… 😉 Kram!

 • Reply Victoria Liikamaa maj 14, 2014 at 9:23 f m

  Hej Minna,

  Får jag fråga hur dina ”svarta riddare” är i storleken, är de normala?

  Ha en fin dag!
  /Victoria

 • Reply Senja maj 14, 2014 at 2:02 e m

  Hej Minna!

  Jag hade också mycket vätska i kroppen med våran Matilda – hon föddes den 28 Juni. Jag tyckte det var som värst mot slutet med super svullna fötter, så hemskt.

  Det som hjälpte lite var att sätta på stödstrumporna DIREKT på på morgonen. Jag hade också först stödstrumpor från apoteket (dock inte deras egna märke) och körde sen med kajsas under. De är fina och finns också i hudton.

  Jag hade de inte alltid på under varma sommartiden men det hjälpte verkligen. Nu är jag gravid igen, bf 13 september och jag ser inte fram emot att vara höggravid under sommaren. Men jag läste nu att man skulle dricka 2,5 liter vatten/fruktjuice blandad med vatten, varje dag, mycket på förmiddagen och man SKA äta salthaltig mat (detta är nått nytt för mig).

  Lycka till! 🙂

 • Leave a Reply