Mi Casa

i väntan på

juni 19, 2014

Minna Tannerfalkett helt gäng succulenter
Minna Tannerfalkhär står dem – eller ja, en del av dem iallafall
Minna Tannerfalkbuxbomen ska få nytt boende på framsidan och olivträden ska stå på trallen, ja alltså på den som inte finns än…
Minna Tannerfalkmina ljusrosa Mårbacka pelargoner
Minna Tannerfalkgräs – jag vill ha det överallt, höga, låga och prasslande – extra fina efter vattningen med dropparna kvar på bladen
Minna TannerfalkLavendel – har flera olika sorter redan och när jag är klar hoppas jag på en lila, väldoftande mindre armé, i trädgården 

Vaknade upp idag och allt kändes inte riktigt som vanligt, först förstod jag inte varför, men sen slog det mig. Solen skiner inte.
Det är ju helt knäppt att jag inte ens minns när jag vaknade upp utan att solen strålade in i hela huset, men så fint väder har vi alltså haft.

Idag är det typiskt ”Midsommarväder”, blåsigt, lätt grå och snabba moln på himlen. Sådana moln som (om det hade varit Midsommarafton idag)
man hela tiden haft koll på, för att man inte vet om de ska blåsa bort och låta solen komma fram, eller om det ska börja regna.
Jag har haft stenkoll på vädret hela veckan, inför imorgon, och hoppats på att det förutsedda vädret skulle dröja ett dygn, nu kom det tidigt istället.
Så imorgon ser det ut som att vi återigen vaknar till blå himmel, sol och uppåt 20°  – jippie!

*

Projekt Trädgård har varit igång ett tag, men är samtidigt inte påbörjat rent fysiskt, så att det syns på riktigt, på alla ställen än.
Det är mycket som ska planeras så att det blir så effektivt som möjligt, för när vi väl sätter spaden i marken, då går vi all in.
Det vi väntar på nu är att de stora maskinerna ska komma, och det vi kan förbereda tills dess, är så gott som klart.
Mer virke ska levereras, några spadtag till men i det stora hela väntar vi bara på att den stora skopan ska komma och gräva loss.

De blommor och plantor som står i trädgården nu har vi medvetet inte planterat ner nånstans, utan allt står i krukor.
Där växer de till sig i bra jord, och sen när allt är klart och deras platser är redo, ska de få planteras ner i marken.
Ja, det blir lite extrajobb att fixa och dona med alla plantorna nu, och sen flytta på dem, men det kommer löna sig.
För det kommer bli ”klart” så mycket snabbare nu när det är väl förberett, plus att vi redan får njuta av dem där de står.
Sen är faktisk inte alla plantor är inte inköpta ännu heller, så lite roligt har jag sparat framför mig.

Men att bara få ha börjat, det är en humörhöjare i sig.

*

Å du – du har väl inte missat det  H Ä R  inför helgen?

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Mary juni 26, 2014 at 12:15 e m

    Vilken vacker trädgård du kommer få!!! Vad heter lavendelsorten du har? Kramar

  • Leave a Reply