Mi Casa

måla kalklitir

juni 23, 2014

Måla Kalklitirvatten, en hink och en visp (funkar med en vanlig köksvisp också, tar bara lite längre tid)
Måla Kalklitirsen är det bara att börja blanda
Måla Kalklitirblanda kalkpulvret med vanligt vatten
Måla Kalklitirbörja vispa – vispa i ca 10 min
Måla Kalklitirlåt sen färgen vila en liten stundMåla Kalklitirsen är det bara att greppa penseln och börja måla
Måla Kalklitirlämna gärna kvar vispen så kan du röra runt färgen några gånger emellanåt
Måla Kalklitirmåla en våd i taget, uppifrån och ner, gå sen vidare till nästa (se film här)Måla Kalklitirvar lätt på hand, måla lodrätt och använd alltid en bred pensel med mjuk naturborst, INTE roller
Måla Kalklitirhar du en grundmålad slät ljus vägg, kan det räcka med ett lager färg, annars måla två lager
Måla Kalklitirnär man målar väggen ser färgen MYCKET mörkare och intensivare ut än det färdiga resultatet, bara lugn och låt den torka
Måla Kalklitirjag aka King Louie funderar över en lösning -för HUR hamnade min Lemonad ända där borta?  🙂

I slutet på April kom mitt paket som jag beställt från Modesto.se, tanken var att jag skulle visa vad som fanns i strax efter det.
Tanken var också att jag skulle visa vad som fanns i när jag använt det en mulen och regnig dag. Men det har varit gassande solsken och
fint väder lyxigt nog, så det har inte blivit av. Inte förrän till helgen när molnen hopade sig över Halmstad och mullret rullade över stan.
Så i lördags bestämde vi oss för att, imorgon så målar vi, och så gjorde vi. Fast molnen valde att fly och solen ändå sken hela dagen.

I paketet låg färg från Kalklitir, i tre olika färger. Två av dem använde vi nu, Sage och Seashell. Bägge två mjuka och bleka pasteller.
Barnrummet målade vi med Seashell, för att det är en så varm och härlig färg. Två av fyra väggar målades, och rummet ändrade karaktär direkt.
Det blev en helt annan känsla i det, så mjukt och välkomnade. Det blev superfint. Och perfekt i tema med de bleka pastelltonerna vi bestämt oss
för att inreda med i barnrummet. Att blanda upp allt det vita med bleka och svaga toner av mintgrönt, blått, rosa, gult och lila.
Inget för livligt, skrikigt eller starkt, utan vi följer samma tråd som vi har i övrigt i huset.
Det kommer bli bra, så vi börjar där.

I köket har vi på ena väggen en glasmosaik ( se här ) där glaset slår lite i grönt, precis som tjockare glas gör, så väggen mittemot mosaiken
bestämde vi oss för att måla. I färgen Sage, som är den finaste bleka lindblomsgröna pastellfärg jag sett. Helt fantastiskt fin.
Det är så häftigt vad lite färg kan göra. Och speciellt Kalklitirs färger, som är så matta, perfekta bleka men ändå med så mycket karaktär.
Jag älskar dem!

När vi renoverade hela huset valde vi att måla att väggar vita, och bo in oss ett tag, före vi skulle fundera vidare över ev färger och tapeter.
Vi ville inte hamna i en situation där vi gjort om, och sen ett halvår senare känt att det inte riktigt stämmer, och då tvingats göra om igen.
Så vi har avvaktat, bott in oss, och när vi inte ändrat oss så gjorde vi slag i saken. Och resultatet blev bättre än bra.
Snart ska ni få se köket i sin helhet också, det är stor skillnad på före och efter, så kul att titta tillbaka på de bilderna nu.

*

Kalklitir kan du måla över tapeter, på möbler och använda både inomhus och utomhus. De finns i massor av olika färger och toner.
Har du provat eller sett Kalklitir en gång är det lätt att bli förälskad, det är en så vacker färg som dessutom är väldigt snabb och enkel att använda.
För att läsa mer finns det mer info att läsa hos Modesto.se  H Ä R  eller  H Ä R

*

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Linda juni 24, 2014 at 11:50 f m

  Hej,
  Vad fint det ser ut att bli.
  Förresten, mysig färg på shortsen? Var kommer de ifrån?

 • Reply Lina juni 24, 2014 at 3:54 e m

  Minna, du ser lycklig ut! Härligt!

 • Reply Living by Miriam oktober 5, 2014 at 4:42 e m

  Funderar lite på den gröna färgen i vardagsrummet. Tack för inspirationen. Förresten vackra bilder och fin mage 😉

 • Reply Sanna oktober 8, 2015 at 12:13 e m

  Hej Minna!
  Älskar din blogg och Instagram!

  Jag har en liten fråga gällande att ni använt kalklitir i köket. Läste att färgen kan vara lite känslig mot vatten och fettfläckar etc. Har ni märkt av något sådant? Är sugen som tusan att måla med kalklitir i köket i stället för kakel.

  Tack för all inspiration!

 • Leave a Reply