Mi Casa

lilla toan

juni 27, 2014

Minna Tannerfalk Mi CasaMinna Tannerfalk Mi Casa Minna Tannerfalk Mi CasaMinna Tannerfalk Mi Casafina mattan

Vår lilla toalett är verkligen liten. Inte så att man bara kan gå in och måste backa ut, men nästan. Det går ändå att att vända sig om därinne.
Men det är inte stort, så när jag skissade på hur vi skulle göra om därinne, ville jag skapa mer rymd och känslan av att det är luftigare och större
än vad det egentligen är. Vi gjorde om avloppssystemet också och byggde in det i väggen, så att vi inte skulle ha något rör ner i golvet under handfatet.
Så skönt att slippa det, det är en liten detalj, men det gör stor skillnad när golvet får vara helt rent från rör.
Jaha, om det blev som jag tänkt då? Jo, jag känner mig mycket nöjd med resultatet.

Vi satte marmor på både golv och väggar, samma storlek, samma färg. Så att det skulle flyta ihop och sudda ut gränserna lite.
Två av väggarna täckte vi helt i speglar, från halva väggen och ända upp till tak. Det ger en illusion av att det är större och ger massor av ljus.
Vi har turen att ha ett fint fönster därinne också (ska ta med de andra detaljerna nästa gång) som också ger ljus, men speglarna är suveräna.

Det lilla handfatet med avställningsyta på, gör det lätt att pynta lite med tvål, handcreme och (just nu) lavendel från trädgården.
Mattan köpte  för ett tag sen, och passar smashing därinne. På handdukskroken hänger en handgjord tvål från Turkiet med lavendeldoft.
Och i taket hänger en lampa, som vid första blicken lurar ögat att där hänger fyra stycken. En kul detalj som blev bättre än jag trodde.

Och snart till det roliga, när ni ska få se hur det såg ut före vi gjorde om. Det är STOR skillnad.

*

Marmor – Golv & Kakelcenter
Lampa –  Beta Miljö
Matta – Atelje18.se
Tvål – Mimoza.se

*

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Mia juni 27, 2014 at 9:32 f m

  HIMLARS så fint! Även om vi har heeelt olika inredningsstilar så blir jag så dunderinspirerad av ert husfix, drömmer om ett eget hus (och en trädgård) att pyssla med och inreda en dag. Trevlig helg!

 • Reply Helen juni 27, 2014 at 12:45 e m

  Kalasläckert. Och effekten med lamporna. Jag gick på den stenhårt vid första blicken. Nice!

 • Reply Caroline juni 27, 2014 at 8:40 e m

  Vilken underbart fin toa! Älskar att få se bilder från ditt hem, så mkt inspo o det behövs eftersom vi totalrenoverar vårt hus… Nu har vi inte varit lika snabba som er dock, men förhoppningsvis blur tredje rummet i huset klart om några veckor…

 • Reply Veronica juni 28, 2014 at 6:55 e m

  Jätte snyggt blev det! 🙂

 • Reply Emma december 30, 2014 at 11:44 f m

  Å vad fint! Vsrt är det fina handfstet ifrån?

 • Leave a Reply