resa med barn

Resa med barnfiltar och sjalar – går att använda till väldigt mycket
IMG_5488vi hade med vår babynest, den sov Moses i mellan ossIMG_5539grymma vagnväskan, så smidig!IMG_5542oumbärliga bärselen

Några fler restips från när vi reste till Palma och Mallorca för nån vecka sen.

** Filtar och sjalar. Vi hade med hans gosefilt, bomullsfilt och två av mina kashmirsjalar. Sjalar kan man använda till nästan allt om det krävs.
Lakan, solskydd, täcke, handduk, knyta ihop till provisoriska kläder i nödfall… och säkert en hel massa fler grejer.
Tunna filtar och sjalar tar inte mycket plats heller.
De var jättebra när vi var ute och gick i solen, för jag hade missat att packa ner parasollet till vagnen (HUR fasen kunde jag glömma det?!)
och då fick ena sjalen verka solskydd istället. Multifunktionellt gillas skarpt på resande fot.

** I vår resväska packade vi ner babynesten till Moses. Han sov i den, mellan oss i sängen. Funkade kanonbra nu när han är bebis, men han växer
snart ur den. Så tilll när han blir större har jag tittat på den  H Ä R  resesängen, men det är inget jag köpt än. Har någon av er provat den?
Verkar smart och smidig.

** Vi har en speciell väska till vagnen, den  H Ä R , det var första gången vi provade den nu, och den var så grymt bra!
Vi packade ner chassi, liggdel, blöjor, tvättlappar, basen till bilstolen och säkert nåt mer i den. Så smidig, se den ex den H Ä R  filmen.
Allt kom fram oskadat, även om väskan fått lite stryk. Bättre det än sakerna, då har den ju gjort sitt jobb.

** Bärsele gör reslivet så mycket enklare. Med ryggsäck och bärsele kommer man hela vägen. Även som ensamresenär.
Jag skulle aldrig resa ensam utan bärsele iallafall. Bärselen hade jag i en liten tygpåse som jag packade ner den i när jag inte använde den,
som var enkel att bära med (långa bärhandtag) och sen var det bara att vika ihop påsen och lägga i väskan när selen användes.

-Har du några tips att dela med dig av?

*

Jo, just det. Ett tips till.
Om du har en bebis som gillar att dra gosen över ansiktet, så spana in Snutten.se
Jag fick tipset av Lotta på Atelje 18, och de är verkligen superduper. Tunna, nästan skira, mjuka och härliga.
Lätta att andas genom men ändå inte mesiga. Snabb leverans och bra kvalité. Och till bra priser.

*


8 Replies to “resa med barn”

  1. Marie

    Babybjörns resesäng är väldigt bra och smidig att ta med när man reser med bil, men jag skulle aldrig släpa med den när jag är ute och flyger! Har hittills inte stött på ett hotell som inte har spjälsäng om det behövs, men för oss har det inte varit något problem att ha vår son i vår säng heller.

    Håller med om bärsele, oumbärligt om man reser ensam! Sen tog jag alltid med många ombyten när vår son var mindre, en gång gick det år fyra ombyten under en resa..!

  2. Jenny M

    Vi har den resesängen och gillar den jätte mycket. Otroligt lätt att fälla upp och ihop. Väldigt höga kanter vilket kan göra det jobbigt att lyfta upp barnet när de är så små som Moses men det gör att sängen går att använda länge och känns säker.

    Kram Jenny

  3. Marta

    Hej babes, vi hade ett ”sovtalt” nar E var liten. Jattesmidigt, vager typ 1 kilo a faller ihop pyttelitet. Kan verkligen rekommendera! ocksa jattesmidigt att ta med om ni ska pa middag hemma hos nan etc. Pussss

  4. Vanessa

    Har rest mycket med barnen, ända sedan spädisåldern. Vi har aldrig brytt oss om ngn resesäng. Vi har alltid haft m vagnen och låtit dem sova i den dagtid och mellan oss i sängen nattetid.
    Jag tycker det har funkat klockrent. Det har varit skönt m en grej mindre att kånka på. Ibland får jag en känsla av att det blir sån himla hysteri m alla grejer man ”måste” ha. Vissa grejer är oumbärliga- javisst! Andra grejer, lite over-kill. Man kan kanske låna av ngn en gång innan man rusar iväg och köper.

    Btw, himla fina bilder du tar av det älskade Mallorca, skönt att det visas något annat än partystränder och hålligång.
    I somras passade vi på att vandra m mor och far när vi hälsade på. Woaw vilken upplevelse!

  5. Frida

    Vi skaffade också en resesäng…men den står hemma hos ”farmor” där det är enda stället den används 😉 alla hotell vi sovit på har erbjudit babysäng och då känns det bara så onödigt att dra med sig, man har nog med grejer ändå med en liten! En bra grej vi hade när vi åkte mycket (och eftersom lilltjejen fick ersättning) var en flaskvärmare som man stoppade i cigguttaget på bilen – supersmidigt och man slapp leta micro överallt!
    Sen växer de ju så fort… Alla de grejer som var oumbärliga nyss används knappt längre, då vår tjej redan hunnit bli 1,5…
    Tack för en superfin blogg Minna!!

  6. Nessa

    Resesäng är i mina ögon helt onödigt, finns babysängar på i stort sett varje hotell. Dessutom är de som finns extremt jobbiga eftersom barnet i stort sett ligger på golvet. Vi har rest galet mycket med vår dotter ända sedan spädbarnsåret (hon flög 27 leggar sitt första levnadsår). Det absolut viktigaste tipset är att alltid ha med nässpray som finns i olika styrkor för olika åldrar. Många är skeptiska när jag säger det men jag lovar att det är det absolut bästa tips jag någonsin fått (av en barnläkare). Ge ALLTID barnet nässpray innan ni går ombord så slipper ni ett barn som blir orolig/ledsen pga av öronen. Man behöver inte vara förkyld för att känna av öronen när man flyger och ont i öronen kan göra vem som helst otröstlig. Jag har så extremt många gånger varit med om att barn skrikit hysteriskt ombord på flyg och inte gått att trösta. Oftast beror detta på öronen! Ett problem som är extremt enkelt att undvika. Vid lång flygning är det bra att ge en dos också ca en timme före landning. Som sagt ett extremt bra tips som jag är så otroligt glad att jag tog till mig. Likaså att ge liten dos antihistamin (typ Clarityn) till barnet om myggbett uppstår. De slipper den hemska klådan och betten sväller inte heller upp som de annars gärna gör på barn. På paketet står det att det inte ska ges till barn under 6 år men pratar man med läkare så är det ok att ge från ett år bara man ger liten dos. Det har också räddat många nätter som skulle blivit sömnlösa med klåda!
    Att resa med barn är fantastiskt när man är förberedd! Happy Travel och trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.