eco eco

EC GOiskall och suuuupergod
IMG_2611gottepåsen

Hur smart? Ni vet, jag går igång på sånt här.
Önskar jag hade vetat om den här påsen när jag var gravid. Så skönt att ha hälsosammare godis i lådan när bulan växer.
Ja, annars också såklart. Men jag minns att jag tyckte det var så lurigt att hitta bra godis just under den perioden.

En ekologisk påse med godsaker, alltid i olika blandningar och som kommer en gång i månaden i postlådan.
Gott för både stora och små som är sötsugna.

Så smart! Go go Ec-Go!

*

Någon därute som vet någon som säljer Belvoir drycken i Halmstad eller närheten?
Den där flaskan på översta bilden med den magiskt goda fläderdrickan i.
Jag köpte min på Solhaga förr, men nu har de slutat med den… Någon som vet nån annan?

 *


8 Replies to “eco eco”

  1. johanna

    Hej! Hittade din blogg när jag googlade på Övre ögonlocksoperation. Har själv funderat länge på att göra de, är endast 23 år men har tyvärr väldigt hängigt ögonlock så vill gärna göra något åt de. Hade lite frågor som jag hoppas att du vill svara på 🙂

    1. Hur ser ärren ut så här långt efter? Om du inte har nå smink alls, syns dom då? Å hur långt tid tog de innan dom läkte och knappt syntes?
    2. Var du sjukskriven från jobbet, hur länge isåfall? Jag jobbar i ett café så vill ju inte gå tillbaka till jobbet fören det går att dölja med smink.
    3. Märker du att det blivit någon skillnad sen du gjorde de, alltså att dom börjat hänge lite igen eller är dom fortfarande precis som efter du opererat?
    4. Sövdes du ner eller hade du lokalbedövning?

    • Minna

      Johanna –

      Jag började också fundera i din ålder, men väntade lääänge till efter det. Är det något jag ångrar så är det just att jag inte gjorde det tidigare.
      Mitt tips är att du går på en konsultation, då får du massor av bra svar och kan bolla direkt med kirurgen.
      Och så svaren på dina frågor då:

      1. Ärren är superduperfina! Jag sminkar väldigt sällan mina ögonlock, och man får titta noga om man ska se dem. Läkningen är individuell, och det viktigaste är att ge det tid. Låta det läka och vara rädd om sig, för man har ju faktiskt gjort en operation. Men det gick hyfsat snabbt, några månader senare var de jättefina och sen blir de bara finare och mindre allt som tiden går.
      2. Tror att det är ungefär 2 veckor som rekommenderas att man är sjukskriven, men det är också helt individuellt, jag vet de som gått tillbaka till jobbet efter bara några dagar. Det beror också på din läkning, vilken metod som används vid ingreppet, hur snäll du är mot dig själv och låter det läka ordentligt de första dagarna. Glo dig inte i spegeln och pilla absolut inte. Efter ca en vecka tas stygnen, då tyckte jag att min läkning gick superfort!
      3. De är fortfarande jättefina! Däremot så opererade jag inte ålderslock, vilket inte ditt lock heller är eftersom du är så ung, så jag kanske måsta göra om det om jag får tunga ålderslock framöver, men absolut inget jag ser något av nu.
      4. Jag sövdes, men tre av mina vänner har fått lokalbedövning och det har gått alldeles utmärkt. Men som sagt, det beror på vilket ingrepp det blir, vilken metod och så.

      Stort lycka till och var rädd om dig.
      kram Minna

  2. johanna

    Tack så jätte mycket för att du tog dig tid att svara så bra och utförligt! Jag har faktiskt bokat in en konsultation redan, i Stockholm hos en kirurg som jag opererat mina bröst hos. Är ju jätte nöjd med honom och med resultatet, men bara för han gör fina bröst behöver de inte betyda att han gör bra ögonlocksoperation, så är lite nervös faktiskt.

    Finns tyvärr inte så mycket information på internet om just den här operation som det finns om bröstoperation, så jag får helt enkelt gå dit och höra och fråga så känner jag nog om det känns rätt. Bor ju ca 6 timmar från Skåne, annars hade jag gjort hos samma kirurg som dig då jag tycker du fick väldigt bra resultat.

    Angående lokalbedöving så är det de jag funderar på, då det kostar några tusen extra för narkos på den kliniken. Vilket jag tycker känns onödigt om man lika gärna kan använda sig av lokalbedövning, är dock lite rädd att man ska känna någon smärta. Vet du om dina vänner upplevde att de gjorde ont eller att de var läskigt att vara vaken?

    • Minna

      Johanna – Låter bra att du bokat en konsultation, det är alltid det bästa.
      De säger att det gick jättebra och att de inte ”kände” så mycket alls. Jag sövdes så jag kan inte alls tänka mig hur det känns med lokalbedövning, men när tre av ens vänner gjort det så förstår man ju att det funkar alldeles finfint.
      Stort lycka till och hör av dig om du vill när du bestämt dig för hur du ska göra.
      kram Minna

  3. Annica

    Jag har köpt den fläderdrickan på Köpmansgården tidigare. De hade inte den hemma men jag kunde beställa en hel låda och det var det ju inga problem att sörpla upp. ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.