det var en gång..

...en tjej som bestämde sig för att göra något åt sina hängande ögonlock.
Skämt åsido – men så här gick det alltså till när jag gjorde plastikoperationen som lyfte mina ögonlock.
Jag har fått så väldigt många fina mail med massor av frågor av er läsare, så nu hoppas jag kunna summera allt, så att alla får svar.
Är det nu nån som fortfarande har nån fråga kvar som jag missat, eller nån som bara vill säga hej – gör det bland kommentarerna.

Jag bokade tid för konsultation på Bellakliniken och hos Dr Johan Nordquist i Helsingborg – så H Ä R ser det ut i deras ursnygga lokaler
De är helt otroliga alla som jobbar där, så vänliga och omtänksamma. Jag kände mig helt lugn så fort jag klev innanför dörren.
Att boka tid för konsultation är det bästa man kan göra om man funderar på en behandling / operation.
Man kan ställa alla frågor man har, få svar direkt av professionell, erfaren och högt utbildad personal.
Skriv ner alla frågor du har, så att man inte glömmer en viktig fråga när man väl sitter där med den som ger bäst svar.
Efter ett återbud från en kund som inte kunde komma pga snökaoset som var i december, blev jag uppringd och fick op tid den 21 dec.
Så på tisdag morgon fick jag skjuts av min bästaste mamma & lillasyster till Bellakliniken i Helsingborg.
– läs mer H Ä R
Jag blev mycket väl omhändertagen och fick checka in på mitt rum. Kliniken är superfin, och det känns som att man är på ett fint hotell.
Jag låg och kikade lite på tv och läste tidningar när en av sköterskorna kom in med lugnande medel.
Jag tog dem och fick besked att vi skulle gå ner till op om nån timme. Hon gick igenom operationen med mig och berättade om viktiga saker som tex:
– att när jag vaknade efter op så kommer jag att ha en kylande mask över ögonen som gör att jag inte kan öppna ögonen
– att jag skulle få trögflytande ögondroppar i ögonen under op, som skulle göra att jag såg suddigt när jag öppnade ögonen
– att jag skulle se lite suddigt de första dagarna och att det är svårt att tex se på tv
– att de hela tiden fanns där om det var någonting som jag ville fråga om eller behövde hjälp med

Sen var det dax att gå till op och i operationssalen hälsade alla vänligt, vi småpratade lite och sen kom duktiga och snälla Dr Johan.
Vi gick igenom igen om vad som skulle göras och allt kändes jättebra. Jag fick lätt narkos och så sov jag gott i ca 2 timmar.
Operationen tog ca 45 min, och jag blev väckt första gången ca 45 min efter det att operationen var klar.
Då kollade sjuksystern att jag mådde bra och berättade att op gått helt enligt planen.
När jag vaknade var allt precis som jag fått information om, jag mådde bra direkt och efter nån timme fick jag öppna ögonen första gången.
Det var suddigt kan jag säga, jag hade inte alls ont men kylmasken var jätteskön att ha på. Sen fick jag te, juice, lite frukt och macka.
Det var sååå gott, jag hade ju fastat dygnet inför op, så det smakade otroligt gott.
Då kom även Dr Johan in och kikade på mig och vi pratade lite om op och han var jättenöjd och allt hade gått bra.
Han kramade om mina fötter före han gick, och det är precis sådana små gester som gör att man känner sig extra trygg.
Sen kom äntligen min älskade Mac in genom dörren, och han var bara så söt. Han är nämligen rätt känslig för blod, sår och sånt, men han sa:
– Älskling, jag ser redan nu att det kommer bli jättefint!
Ha, ha han fick mig att skratta lite, för man är inte jättetjusig direkt efter op – men han sa bara: -Jag menar verkligen det!
Vi åkte hem samma kväll, och på morgonen åkte Mac till jobbet som vanligt. Jag låg hemma med mina ärtpåsar över ögonen och
lyssnade på tv. Jag minns att jag lyssnade till ett helt avsnitt av Extreme Home Makeover, och såg resultatet framför mig.
Hur det egentligen såg ut kommer jag aldrig få veta, ha ha.
Att jag var hemma ensam redan första dagen var inga problem, jag hade allt jag behövde hemma och 3 ärtpåsar i frysen som fick
tjänstgöra om vartannat. Jag hade fortfarande inte ont alls, men det var väldigt skönt att kyla ögonen med ärtorna.
Och så här såg jag ut första dagen. Det här kortet tog jag på förmiddagen ca 18 timmar efter op.
Jag låg i sängen hela första dagen, och puffade upp ordentligt med kuddar så att jag kunde hålla huvudet högt.
Att hålla huvudet högt är jättebra, då minskar risken för svullnad och blåmärken avsevärt.
Jag fick nog tack vare de höga kuddarna inga blåmärken alls ska jag också berätta, jag blev bara lite, lite gul under ögat i några dagar.  På måndagen efter op, då hade det gått 6 dagar, åkte jag tillbaka till Citadellkliniken i Helsingborg för att ta stygnen.
Syster Mia tog hand om mig, hon är världens snällaste, och vad jag inte fattat då var hur snyggt Dr Johan hade sytt.
Han har liksom sytt stygnen som en liggande sprial. Kika på på bilden tidigare så ser man små tejbitar vid inre och yttre ögonvrån,
där är ändarna på tråden fästa. Så när Mia tog stygnen drog hon bara ut tråden rakt ut vid yttre ögonvrån.
Det var en lite märklig känsla, gjorde inte ont alls, men det var läskigt att känna tråden i ögonlocket på nåt vis.
Men det är när stygnen tagits bort som man läkningen börjar ta fart, svullnaden gick ner fort och man börjar ana ett resultat.
Bilden tog drygt två veckor efter op, och här ser man också att jag är liiiite gul under ögonen.
Jag var ute bland folk redan på torsdagen, då vi åkte och handlade julmat. Jag tog på mig ett par solbrillor bara, inga konstigheter.
Det var också lätt att sminka över – kolla  H Ä R
Den här bilden tog jag 20 dagar efter op. Man ser hur tunt och fint ärret blir, nu bleknar och blir det bara ännu tunnare för varje dygn som går.
Min ögonfransar har fått ett rejät lyft – tackar så hemskt mycket för det Dr Johan – men det allra bästa är att mina ögon slutat rinna.
Mina ögon har runnit så länge jag kan minnas. Det har irriterat ögat ordentligt, kliat, svidit, huden har blivit alldeles röd av alla tårar,
sminket har försvunnit oräkneliga gånger och jag har såklart behövt pilla mig i ögonen alldeles för mycket i onödan.
Mina ögon har varit röda, och det har varit allmänt störigt och jobbigt att leva med.
Nu har mina ögon inte runnit en enda gång, inte ens när jag gått ute och det blåst ordentligt – himmel vilken underbar känsla!
Det måste ha haft med att ögonlocket var så tungt att det irriterade ögat, och jag hade verkligen inte varken tänkt eller trott på att jag
kunde få bli av med mina jobbiga rinnande ögon på köpet i och med op – nu är jag ofattbart tacksam över det.Bilden ovan är tagen 28 dagar efter op. Jag är överväldigad av resultatet här. Min högsta önskan om resultat har gått i uppfyllelse.
Nästan helt utan sveda och värk också. Jag är så glad, och kramar mig själv varje dag för att jag tog tag i det.
Här är bilderna som Dr Johan tagit på mig. Före till vänster (haha jag vet att det är uppenbart, men ändå) och Efter till höger.
Jag har inget smink på ögonlocken på Efterbilderna, och man kan se att det ärren är lite röda fortfarande, men de kommer försvinna helt.
Och det räcker med lite foundation, concealer eller ögonskugga för att ärren inte ska synas alls. Supernajs!

Nu har det alltså gått snart gått 12 veckor sen op och jag har även varit på min slutkoll.
Jag träffade både Dr Johan och Mia i fredags och de var precis lika härliga, vänliga och omtänksamma som vanligt.
De tyckte att resultatet var superfint och var också mycket nöjda, men jag är ändå den som är nöjdast och gladast.

Jag har varit på konsultationer tidigare hos Plastikkirurger och det har inte varit några roliga möten.
Det första mötet gjorde att jag förträngde min önskan i flera år, för att jag fick sådana rysningar av mötet med kirurgen i Malmö.
Mina nackhår reste sig, och jag kände samma sekund våra ögon möttes och vi tog i hand, att jag aldrig skulle låta denna människa röra mig igen.
Några år senare tackade jag återigen mig själv för att jag litat till min magkänsla, när jag bland annat läste sådana  H Ä R artiklar.
Det finns hur mycket skrämmande som helst att läsa om denna vidriga människa.

Går du i tankar på att genomgå en operation, gå på konsultation, och känns det inte bra så gå vidare till en annan klinik.
Jag är så glad att jag träffat 100% rätt med Bellakliniken och Dr Johan – och kommer jag i framtiden att få tankar om en ny op,
ja, det är det tveklöst vart jag vänder mig.

 

92 Replies to “det var en gång..”

  1. mia

    Å vilket härligt inlägg! Väntat så mkt på att du skulle skriva om op o härlig o bra läsning! Grattis till superfint resultat!!

  2. Maria

    Så jädrans snyggt gjort… Vilken skillnad, du ser säkert 5 år yngre ut… Wow säger jag bara. Kan också verkligen rekommendera Citadellkliniken, proffsigt…

    • Minna

      Maria – Ja visst är det en vacker skillnad, så nöjd! Tack för att de åren togs bort, jag behöver ju inte se äldre ut än vad jag är.
      Citadellkliniken.se är verkligen superproffsiga!!

  3. Linda

    Vill bara säga att jag tycker du var vacker före operationen också. Tycker du är modig som är så öppen med det här, jag tror du kan hjälpa många genom din öppenhet.
    Sköt om dig!

    • Minna

      Linda – Tack snälla Linda! När jag bestämde mig för att göra op funderade jag såklart på om jag skulle berätta eller inte om allt här på bloggen. Men jag kände att hur jag än vände på det så skulle jag ju vilja ge en ärlig bild.
      Hade det blivit helt misslyckat och förstört, ja då hade jag höjt ett varningens finger, och om det blev ett flott och fint resultat så skulle jag säkert kunna hjälpa till genom att berätta för andra i samma situation.
      Nu gick allt jättebra och jag kan verkligen varmt rekommendera Citadellkliniken.se – de är otroligt duktiga, erfarna, seriösa och proffsiga.

    • Minna

      Charlie – TACK!! Ja, det har varit sååå många mail och kommentarer och frågor så det kändes fint att sammanställa allt. Och lite kul för mig att se hela resan i bild också 🙂
      Kram Minna

  4. Jeanette

    Skitsnyggt! Jag hade också Dr. Johan och syster Mia när jag gjorde en bukplastik för 6 år sedan på Citadellkliniken. Fick graviditetsdiabetes och födde en son på nästan 5 1/2 kg… Inte så snyggt med magmuskler och en skinnpåse under.. Är supernöjd och ångrar inte mig en sekund! Rekommenderar varmt Citadellkliniken!

    • Minna

      Jeanette – Åh va roligt att höra, visst är Johan och Mia helt underbara!! Fantastiskt att du också fick så fint resultat – GRATTIS!!
      Jag har inte heller ångrat mig en endaste liten gång, sååå nöjd och glad över att jag gjorde slag i saken.

  5. Emelie

    Minna, jag har alltid tyckt att du är en otroligt vacker tjej! Utstrålningen har aldrig saknats hos dig, men nu när du är ännu mer nöjd med dig själv så kommer du ju såklart stråla ännu mer:)

    • Minna

      Emelie – åh tack snälla för dina söta ord! Visst är det så, mina ögon är så lyckliga nu! och rinner de så är det lyckotårar, haha !

  6. Jenny

    Blev riktigt bra. Ser så pigg och fräsch ut! Mådde du inte illa alls efter op? Och hur gick tankarna att du skulle op så tätt inpå julafton först?=)

    • Minna

      Jenny – Nä, jag mådde inte det minsta illa. Mådde bra men var såklart lite trött första dygnet.
      När jag fick tiden så blev jag lite stressad först, det var ju bara dagar före julafton och vi skulle fira julen hemma hos oss.
      Jag pratade med Maccis om det och han sa bara: – om du ändå ska göra det kan du väl lika gärna göra det nu?!
      Och visst var det så. Jag hade ju mina nära och kära runt mig, och de bryr ju inte sig om jag har plåster på ögonlocken eller inte.
      Sen kändes det väl också lite, hmmm kommer jag inte kunna hänga framför tv:n nu och bara ligga som ett kolli?? men det visade ju sig ganska snabbt att mina orosmoln kunde jag ha struntat i helt. Allt har ju gått så himla bra!

  7. Emma

    Förstår att du är nöjd! Det är verkligen jättefint och en jättefin förändring från tidigare! (Du var fin då också, men jag kan tänka mig att det är allt annat än skönt att ha hängande ögonlock)

    Jag tycker att ärr överlag blir som allra finast med dessa ”spiralstygn” Har själv blivit sydd så i handleden och det är det absolut finaste operationsärret jag har av totalt 6 st.

    Kram och ha en fin dag!

    • Minna

      Emma – ja visst blir ärren fina!! jag är förbluffad över hur snyggt de kan göra det, Dr Johan är känd för sina skills när det kommer till att sy också… Så glad att jag fick tid hos honom!
      Stor kram till dig!

  8. Opererad

    Tack för att du delat med dig! Känns så bra när jag själv är nyopererad att kunna följa hur det förhoppningsvis kommer att bli. Kram på dig

    • Minna

      Opererad – Så glad att du uppskattar det! Önskar att jag haft nån som jag hade kunnat få info ifrån när det var dax för min operation, det hade släppt på flera onödiga orosmoment. Håller tummarna för dig att din läkning går minst lika bra som min gjort!
      Kram Minna

  9. Sara

    Jättefint Minna! så kul att du delar med dig! Åh jisses vad fin hy du har!! har du tromborg foundation på bilderna eller hur har du sminkat hyn?

    Kram

    • Minna

      Sara – Tack söta Sara! Visst är det Tromborg jag har, så skönt att jag hittat det. Kommer aldrig använda i.d igen.
      Tromborg är mycket mer lättjobbat och det märks snabbt på hyn också, den blir inte alls lika irriterad och ”sliten”
      Kram Minna

  10. Sara

    Nu ser du inte ut att vara en dag över 25! Åh, vad lyckat det blev! Minna, kan du berätta exakt vad du använder för produkter till ansiktet? Du har så fin hy! kramkram

    • Minna

      Sara – Åååh tackar tackar! Jisses, inte helt fel att få höra att jag ser 10 år yngre ut än vad jag är!!!!
      Till ansiktet använder jag Jan Marini och Bioline för rengöring och skönhetsvård. BioLines ögonkräm och filler är nåt i hästväg… jag är fast! I sminkväg Tromborg mineral foundation, Make up Store och Nars rouge.
      KRAM Minna

  11. Mika

    Vacker blev vackrare;)
    Så glad att du blev nöjd. Vad bra det blev!
    Jag var lite orolig för dig efter det man såg på Uppdrag granskning…skönt det inte hände Sveriges bästa bloggerska ngt;).
    Massa kramar!

    • Minna

      Mika – Jag är verkligen sååå nöjd! Du är ju alltid bara så snäll vid mig, tack snälla för ditt stöd Mika. Du är fin du!
      Ha en underbar söndag, stooor kram Minna

  12. Carolina

    vilken skillnad! jag förstår att du är nöjd 🙂 och man ser verkligen vilket bra jobb dom gjort. det har läkt riktigt fint och man lägger inte ens märket till ärren på efterbilderna 🙂

    • Minna

      Carolina – Ja visst blev det fint!! Ärren kommer försvinna så gott som helt, de är som du säger inte speciellt märkvärdiga nu heller 🙂

  13. Chia

    Tycker den största skillnaden är att du nu har en gladare&snällare blick, med tunga ögonlock blir grundminen lite ’sur’ om du förstår vad jag menar 🙂

    • Minna

      Chia – Visst har jag! Så känner jag också, mitt ansikte både ser och känns mer behagligt och avslappnat också.
      Jag håller helt med dig om grundminen, och det är synd att det utstrålat det eftersom jag VERKLIGEN inte känner mig så.
      Tack för en fin komplimang!

  14. Mika

    Duktiga och vackra människor MÅSTE uppskattas. Det gör vi för lite i vår värld tycker jag. Kvinnor borde uppskattas mer! Du är värd allt det, Minna!
    KRAM!

  15. Veronica

    Men WOW Minna,nu ser man verkligen vilken skillnad det blev!
    Du ser så mycket yngre ut på efter-bilderna och som du stålar! 🙂 Vad skönt också att rinnande ögonproblemet försvann med op. Fick rinnande ögon, känslig för starkt ljus när jag fick min allergi/ astma med så tur det finns solisar som hjälper när det är som värst. 🙂
    Stor eloge till dig som vågade och gjorde op, du blev snäppet vackrare!

    KRAM

    • Minna

      Veronica – Att fått bägge delarna är verkligen helt fantastiskt!
      Tack snälla för din fina komplimang, det gör mig så glad.
      Stor kram Minna

  16. Melinda

    Hej Minna

    tack för det lilla reportaget – vilket resultat, helt otroligt fint!! Jag förstår att du är jättenöjd!!! Och vad skönt det måste vara att slippa problemet med de rinnande ögonen!
    Ha en fin dag vacker!! /Melinda

    • Minna

      Melinda – Att jag skulle få bonusen att bli av med de rinnande ögonen trodde jag aldrig, men herreguuud så skönt det är att blivit av med det!!
      Tack rara för dina fina ord, ha en underbar dag.
      Kram Minna

  17. Anette Carlsson

    Vilket bra reportage och VILKET bra resultat!! My God sån skillnad! Du är bara sååå fin! Jag förstår att du är supernöjd! Väldigt kul att du ville dela med dig av detta!
    I dag är det på dagen 3 månader kvar tills jag ska fixa mina ögonlock!! Längtar!
    KRAM
    Anette C

    • Minna

      Anette – ja det är ett fint resultat, jag är så glad och nöjd!
      Håller alla tummar jag kan för dig! Så spännande!!!
      Stor kram Minna

  18. Milla

    Hur kan du INTE tycka att du ser väldigt annorlunda ut efter opp? : ) Vet att du blev förvånad över att jag och många andra tyckte det när vi såg första bilderna. På före- och efterbilderna tycker jag det syns väldigt tydligt att du är dig rätt olik efter.

    Varför är du så blålila om läpparna på bilden i sängen (utan ärtpåsar) gjorde du något med dom också?

    Kul att du delar med dig av bilderna är och är så nöjd med ditt beslut! : )

    • Minna

      Milla – För att jag inte ser annorlunda ut 🙂 Håller med om att läpparna ser väldigt blå ut, ingen aning varför det blev så ha ha. Jag har inte gjort nåt med läpparna iallafall, det behöver jag inte.
      Jag är väldigt nöjd över mitt beslut med ögonen, både med beslutet och resultatmässigt. Helt underbar känsla!

  19. Camilla

    Gud så fint resultat! Du var ju såklart jätte vacker innan också men att lyftet kunde skapa ett sånt piggt helhetsintryck är helt makalöst! jag förstår att du är nöjd. Nu en liten fråga – du är ju så duktig på smink och har alltid snygg ögon make-up. Att lägga ögonskugga tycker jag inte är svårt, men mascara däremot tycker jag är svårt att få till snyggt. Hur gör du? jag har haft fransextension en längre tid och verkar ha glömt bort hur man gör! Tack också för din fina blogg 🙂 Kram Camilla

  20. etienne

    ÅH minna! jag förstår dig in i minsta detalj. Jag gjorde lika dant som dig. Fast med mina öron, dem stog ut ända sen jag föddes, och i november bestämmde jag mig för att något måste göras. Jag fick min remiss i dec. och 2 februari gjorde jag min operation på länssjukhuset i halmstad. IDAG är ja så glad över mig själv att jag tog tag i det!! Visst känns det helt underbart? kram på dig. PS. det blev skit snyggt!!! =D

    • Minna

      Etienne – BRA GJORT! Visst är det en sån befrielse att göra sig av med störmoment som man haft med sig i flera år! Man blir flera kilo lättare på kuppen 🙂
      Stor kram på dig!

  21. M

    Vilken fin återberättelse av hur du stegvis gick ifrån konsultaion till en tid efter ingreppet. Det vore inte mer än rätt att de har din historia som en testimonial på sin hemsida nästa. För bättre reklam kan de inte få skulle jag kunna tro.

    Så, grattis till att allt gick som du ville, att du känner att det var rätt beslut. Tycker också att det är oerhört viktigt att du tar upp att man ska konsultera, och välja den kirurg och mottagning som ”känns” rätt för en själv. Det visar ju bara ditt exempel med att besöka fler innan du bestämde dig för. Så kan man nog undvia katastrofer (som det ju tyvärr sker ibland inom plastiken, för tyvärr finns det sämra människor på sina jobb i den branchen som i alla andra).

    🙂

    • Minna

      M – åh tack snälla! Ja, jag kanske ska föreslå att de har med berättelsen på hemsidan, jag önskar ju själv att jag haft en sån här historia att läsa inför min operation. Det är så bra att få läsa en personlig berättelse också – (google är underbart)
      Ja fyyy va hemsk Carl Troilius är. Usch och fy. Hörde att han flyttat utomlands, bytt namn och jobbar som plastikkirurg igen. Ryser av bara tanken…

      kram Minna

  22. Therese

    Håller med dig där Minna, man ser att det är du eller vad man ska säga. Så annorlunda njäe, men verkligen förbättrad. Du ser helt fantastisk ut 🙂

  23. Eva

    Jag har gjort en ögonlocksoperation för 2 veckor sedan med mycket bra resultat..min fråga är när dy smikade dej första gången efter din o.p?

    • Minna

      Eva – GRATTIS! Hoppas att du också får läka lika snabbt och fint som jag gjorde. Jag la nog mascara och smink första gången efter 2 veckor.
      En helt GALEN LYCKOKÄNSLA!

  24. Eva

    För ditt svar jag läker jätte bra idag är det 1 månad sen jag opererade mej..det bästa jag gjort hittills..jag gillar din blogg hittade den av en slump trevligt med dina tips
    trevlig helg Eva

    • Minna

      Eva – Åh va roligt att höra! Det gör mig så himla glad att du också känner som jag, vilken underbar känsla det är!!
      Jag älskar att jag tog steget och gjorde det, och vilken lycka det är varje dag nu.
      Stor kram till dig och jag är jätteglad och smickrad över att du gillar bloggen.

  25. Eva

    Underbar känsla jag bor i dalarna och är glad att jag hittade en klinik här och att jag kände mej så trygg med personalen där…har varit på konsulation på några andra ställen men nåt sa mej att inte göra operationen där..

  26. ulrica

    Hejsan!
    Blev överaskad när jag hittade din blogg där du delar med dig av din upplevelse från din ögonoperation.
    Du blev fantastiskt fin.
    Har själv gått i dessa tankar och varit på konsulation både i Malmö och Växjö.
    Han i Malmö fick jag inget förtroende för och i Växjö fick jag beskedet att jag nog inte skulle bli så nöjd på grund av att jag”aldrig” har
    haft så stor ögonglob så därför kunde han inte plocka bort så mycket.
    Undrar hur du har haft det under åren?
    Har du inte haft så stor ögonglob eller fick du hängande ögonlock med åren?
    Vet att det här skulle påverka mig otroligt positivt.
    Men vill ju såklart inte att alla ska veta…
    Gick du snabbt tillbaka till jobbet?
    Kanske en ide att göra det på semestern.
    Hade varit så tacksam för svar.
    Tack på förhand!
    Mvh
    Ulrica

    • Minna

      Ulrica – Jag har aldrig heller haft stor ögonglob, och har alltid haft ganska tunga ögonlock. När jag var hos Dr Johan på Citadellkliniken visade han mig bilder på olika typer av ögon, och vilket resultat jag skulle få. Han höll vad han lovade och lite till. Jag är fortfarande 100% nöjd och har aldrig ångrat mig en endaste sekund.
      Jag kände också först att ”jag ska nog inte berätta” men sen tänkte jag om. Och det var så härligt att göra det och alla förstod, ville veta mer och jag kunde läka i lugn och ro. Jag var på affären 2 dagar efter op, i solglasögon, i julhandeln. Ingen brydde sig och inte heller jag.
      2 v senare sminkade jag mig första gången, UNDERBAR känsla.
      Du kan nog gå till jobbet när du tagit stygnen om du vill, ha solglasögon bara. Det har man ju ex om man lasrar ögonen. OCH om du bara visste hur många det är som vill lyfta ögonlocken när man själv berättar att man gjort det, peppen är total.
      Kan verkligen varmt rekommendera Dr Johan Nordqvist på Citadellklinken.se – han är helt fantastisk både som person och läkare.
      Stort lycka till och berätta gärna om dina tidigare erfarenheter för Johan, det är viktigt, om du träffar honom. Det gör att han får en ännu bättre känsla för dig och ditt behov. Så gjorde jag, och det är ett tips. Hälsa honom från Mig om du bokar konsultation hos honom!
      Stort lycka till och hör gärna av dig för fler frågor eller berätta hur det gått!
      Kram Minna

  27. lisa Arvidsson

    Blev så fint! Har tänkt på göra det ett längre tag nu. Har känts väldigt tabu för mig. Men jag tror det skulle kunna boosta mitt självförtroende. tack för du delar med dig, blev jätte fint resultat!

  28. Michaela

    Tack snälla du!! Ska genomföra min ögonlocksplastik på onsdag och är så himla nervös och så hittade jag din blogg 🙂 Nu känns det lättare igen och mitt tvivel är borta! Men nervositeten finns självklart kvar 🙂

  29. Carina

    Hej! Bra sida. Men jag kan säga att du har nog haft tur. De flesta blir MYCKET svullna i ansiktet o många får en del blåmärken.
    Jag har min 3 dag nu efter op o kort skrivet så ser jag ut som en liten tecknad griskulting i fejset med små springor till ögon o stora svullna äppelkinder.
    Dock är det ingen smärta.

    • Ulrica

      Hej
      Hittade ditt inlägg Carina, jag op man ögonlock i onsdagskväll o jag ser också ut som en griskulting md stora svullna äppelkinder. När minskade din svullnad. Tacksam för svar❤️

  30. Camilla

    Vilken skillnad och vad fint det blev.
    Jag har från och till i flera år gått och tänkt på detta. Jag har alltid haft lite hängande ögonlock och nu är det värre (45 år).
    Får ibland höra av barnen att jag ser arg och ledsen ut och det stämmer ju inte alls, mycket beror nog på just ögonlocken.
    Ser att du och jag har väldigt lika ögonlock på det sättet.
    Man ser ”snällare” ut när man har öppnare ögon, så enkelt är det… tack för all information 🙂

  31. Mikaela

    Hej Minna!

    Jag funderar på att göra samma operation, hos samma kirurg. Är bara 24 år, men tror jag har genetiska anlag för det här med hängande ögonlock.. Känns surt.

    Min fråga till dig är om du hade hängande ögonlock när du var yngre med, eller om detta var någon åldersbetingad företeelse? Jag känner mig som den enda 24-åringen i världen med hängiga ögonlock, men nu ska jag baske mig göra något åt det, är trött på att gå runt och se arg och trött ut, och trött på att spärra upp ögonen så jag ser galen ut 😉

    Vore jättetacksam för svar!

    Kram

  32. Ny op

    Hej Minna
    Har varit i kontakt med dig tidigare.
    Har nu varit i Landskrona och opererat mina ögon.
    Är så tacksam att jag kunnat följa din blogg!
    Men har en liten fråga, tog stygnen igår men är otroligt svullen på ögonlocken fortfarande! Hur länge var du det?
    Man blir ju lite otålig…
    Tack på förhand!
    Ny op

  33. Anna

    Jag såg dina opbilder och det ser verkligen toppenfint ut. Dr. Johan som opererade dig verkar inte vara kvar på citadellkliniken. Vet du om det är samma Johan Nordquist som nu driver Bellakliniken i Helsingborg?

  34. M

    Hej! Supersnyggt resultat, otroligt hoppgivande för mig som länge har planerat att utföra detta ingepp. Svårt att komma i kontakt med folk som genomgått operationen, det skrivs inte så mycket om de som skriver om sina operationer mer i ”reklamsyfte” på hemsidorna… Så jag tänkte att nu passar jag på att fråga dig, känns givande att snacka direkt med någon som gjort ingeppet istället för själva läkaren (såklart ska jag göra det också).
    Skulle betyda väldigt mkt om du tog dig tid att svara på mina små funderingar 🙂
    Jag är väligt ung för ögonlocksplastik egentligen, fyller snart 21, men är en av dom få stackarna som får dras med hängande ögonlock i tidig ålder, så känner mig väldigt ensam med mitt problem, underbart att snacka med någon annan som också är relativt ung jämfört med genomsnittet som gör denna operation.
    Well, här kommer några av mina frågor:
    1. Hur reagerade omgivningen på resultatet?! Eftersom att jag tycker att mitt komplex är ett så känsligt område har jag valt att hålla operationen hemlig, men uppmärksamhet är det sista jag vill locka till mig så min förhoppning är att folk bara ska tänka att ”jaha nu verkar hon vara glad igen” eller typ tänka att jag ser extra fräsch och välmående ut utan att kunna sätta fingret på vad det är som gör det.
    Vad fick du för reaktioner när du hade opererat dig? De som inte kände till operationen, fattade dom hur det låg till?

    2.Det verkar som att Johan på citadellkliniken inte jobbar längre men har hört att Peter Cosmos ska vara duktig, vet du om han genomför ögonlocksplastik eller har du någon annan du vill rekommendera? 🙂

    3.Hur lång tid tar det för en själv och för alla andra att vänja sig vid sitt nya utseende?

    4. Hur berättade du för dina föräldrar att du hade bestämt dig för att plasikoperera dig?

    Inga lätta frågor kanske, men vore intressant att få se det ur ditt perspektiv. Om du har något du vill tipsa om som man bör tänka på innan operationen får du jättegärna lägga till det också!! Jättetacksam för svar. Kram!

    • Minna

      Hej M – Inga konstigheter att du ställer frågor, bara fråga på 🙂
      Här kommer svaren på dina frågor.

      1. De reagerade typ ingenting, någon frågade varför? någon om det gjort ont? De allra flesta som kommenterat det har varit nyfikna för att de själva vill/har tänkt på att operera sig. Jag oroade mig ALLDELES för mycket för vad andra skulle säga, så himla onödigt. Oavsett så hade ju inte det ändrat mitt beslut över att JAG ville göra något åt mitt problem. Så det är inget alls du ska oroa dig för, även om jag skrivit om hela min op på bloggen, så är det fortfarande vänner som inte har en aning om att jag gjort det. Ha, ha man tror att ”alla” vet, men så är det verkligen inte. Tänk själv hur du hade reagerat om någon i din närhet hade berättat att de ville fixa något genom en op, du hade ju stöttat eller hur? Det är precis vad alla dina när kommer att göra.
      Dagen efter op låg jag hemma med påsar med frysta ärtor i för att stilla svullnaden. Dagen efter det tog jag på mig solglasögon och åkte till Ica Maxi och handlade. Jag trodde folk skulle glo ihjäl sig då jag kom till Ica dagen före Julafton med solbrillor på mig inomhus, men tji fick jag, ingen brydde sig.

      2. Superduktiga Johan har en egen klinik som heter Bellakliniken, och han är verkligen SUVERÄN! Jag rekommenderar dig absolut på att gå på en konsultation hos honom. Så proffsig, säker och trygg. En sån här op vill man ha den bästa läkaren, träffa Johan, du kommer inte ångra dig.

      3. Hmm… det absolut viktigaste är att komma ihåg att ta det lugnt. Det tar ett tag. Jag sminkade mig efter 2 veckor och det var helt fantastiskt!! Sen blev läkningen bättre och bättre i upp till 2 mån efter. små minimala förbättringar, som knappt jag själv såg. Men det är ju ett ingrepp och det måste få tid att läka. Inget att stressa upp sig över.

      4. Jag satt med mamma i bilen när de ringde och sa att de fått ett återbud på en op tid dagen efter. En kvinna från London som bokat tid hos Johan hade fastnat i snökaoset och kunde inte flyga till Sverige. Så jag bestämde mig på 10 min att göra op dagen efter. Då hade jag varit på konsultation på fredagen, så jag hade inte hunnit berätta för någon, utom min man. Mamma berättade jag för där och då, hon körde mig till kliniken morgonen därpå och min man kom och hämtade mig på eftermiddagen. Hon förstod precis och sa att hon också skulle vilja följa med in på kliniken, haha. INGEN i min familj har reagerat konstigt på mitt beslut.

      Tips!
      – Skriv ner alla frågor du har, och ta med dig till Johan. Ingen fråga är för liten eller stor, bara fråga på.
      – Och när du bestämt dig för op, ta det lugnt, försök att inte oroa dig i onödan. Det är den vanligaste op som görs i Sverige. Johan är en suverän kirurg.
      – Bär solglasögon när du gjort op så kan du gå ut och vistas bland folk ganska så snart efter op. Jag LOVAR att dina vänner kommer att stötta dig till 100%. Även om du inte tror det. Tänk på hur du själv skulle reagera, då blir det ganska självklart.

      Var rädd om dig och fråga på om det dyker upp fler frågor, kram Minna

  35. Eva

    Tusen tack för din berättelse. Idag gjorde jag samma operation som jag funderat på i flera år. Tackar massor för din idé med ärtorna:)
    /E

    • Minna

      Eva – Åh va spännande! Hör gärna av dig om några veckor om du vill, skulle vara så roligt att höra hur du mår.
      Stor kram och ta det lugnt och läk nu 🙂

  36. Gina

    Hej!!! Vilket vackert resultat!
    Jag har också gjort det nu, 6:e dagen idag, och jag undrar…. Det svider och kliar och tårar rinner…… Hade du samma biverkningar? Får sådana attacker att jag tappar andan 🙁
    Skulle uppskatta ditt svar❤️ Tar bort stygnen nu på måndag?

    • laila

      Hejsan hur gick det med din ögonlocksoperation, minnas var otroligt fin, och läkte väldigt snabbt men hur gick det för dig, du skrev att det rann och sved i ögonen, gick det bort direkt efter du tog bort stygnen, var du mycket blå…

    • Minna

      Stina – Ingen fara, det är bara att fråga på 🙂
      Jag tvättade ingenting vad jag kan minnas, jag bara lät det vara orört så att jag inte skulle pilla i onödan.
      De rengjorde när de tog stygnen.
      Ta det lugnt och var rädd om dig, det tar lite tid i början, men sen så är det värt allt. Jag har inte ångrat mig en endaste liten sekund!
      stor kram Minna

  37. jessica

    Dina ögon är superfina! Jag har gjort en ögonlocksoperation för 4 veckor på det ena och det andra ögat gjorde jag 1 1/2 vecka senare. Mina ögon har olika form, hur upplevde du din läkning? Var dina också ojämna så länge och tror du att det kan rätta till sig fortfarande?

  38. jessica

    Dina ögon är jättefina! Jag har också gjort en ögonlocksoperation. Det första gjorde jag för 4 veckor sedan och 1 1/2 vecka senare gjorde jag det andra. Mina ögon har fortfarande olika form. Hade dina också det och tror du att det fortfarande kan ändra sig?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.