Mi Casa

flamman

november 19, 2013

Minna Tannerfalkjulafton 2010

Senast vi bodde i ett ”riktigt” hem, det var 2010. Sen dess har vi flackat runt, bott enkelt och litet, samtidigt som vi letat hus.
I somras hände det, ett litet fint hus som är byggt 1968 – blev vårt.

Ett hus med en tjusig gammal äppeldam på framsidan, en maffig syrén på baksidan, en lite smutsig fasad och med flagnad färg på vindskivorna.
Invändigt hade det stått stilla ett tag. Plastmattor i både enfärgat och mönster, schabloner på snabbt målade väggar och en dammig parkett.

Men jag föll för det. Snabbt. Tror inte vi var där i mer än 5-6 minuter förrän jag sa: -Stopp, hjärtat. Vi måste börja om från början.
Så vi gick ut, och gick in igen. Den här gången hade jag på mig mina ”vision-glasögon”, de som gör att jag helt enkelt bara ser möjligheterna.

 Tänk, jag som inte ens ville åka dit på visningen för att jag hade så mycket annat att göra. Lyckans lott att min man tjatade med mig.

Sen sista hälften av juli har vi renoverat, totalt. Vi har bytt ut de gamla avloppsrören i gjutjärn, gjutit nya golv, rivit alla väggar och byggt upp dem
igen, fast i en ny planlösning. Isolerat ordentligt, bytt fönster och byggt om det låååångsmala badrummet så att det blivit både
rymligare och lyxigare. Vi skapat öppna ytor och mer ljusinsläpp. Och snart är det dax att börja lägga golv och montera kök.

Några saker jag alltid älskat med hemmet, är detaljer som jag delvis vuxit upp med:

– bastu (har aldrig bott utan bastu förrän jag flyttade hemifrån till min första lägenhet)
– öppen spis / eldstad / braskamin
– trädgård med gräsmatta
–  öppen planlösning
– rymlig tvättstuga

Det finns såklart några fler, och det är många jag kan bocka av nu. Det känns helt galet! Vilken dröm!

.

Jag minns julen 2010 så väl. Julen när hela familjen var samlad hemma hos oss. Lillprins Bus som spenderade nästan hela kvällen i mitt knä,
doften av mammas mat och kryddnejlikor, och så det underbara ljuset och doften från elden ute i korgen utanför köksfönstret.
Som jag längtar efter den där doften och värmen man får av eld.

Snart har jag den i mitt hem igen. Både ute och inne.

.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply jennie november 20, 2013 at 9:36 e m

    Åh Minna, jag önskar verkligen dig och din man det bästa!

  • Reply minnatannerfalk.com – Minna blogg – spanbloggen › hänt i huset – bästa braskaminen december 16, 2013 at 12:45 e m

    […] en braskamin i huset!! Som jag har längtat efter detta. Minns du kanske mitt inlägg med min lilla ”checklista” för saker jag önskar i hemmet, och som jag kan bocka av nu? Braskaminen var en av dem. Nu står […]

  • Leave a Reply