Misercordia

Dags för medalj…

"Från en slummig förort i Lima till disken på hippa Parisbutiken Colette. Historien om Misericordia är just nu, när ”ethical fashion” (etiskt mode) är på tapeten, den mest omtalade.

Två unga fransmän, Aurelyen Conty och Matthieu Reumaux, reste runt i Peru 2001 på jakt efter ett välgörenhetsprojekt. De hittade Nuestra Senora de la Misericordia, en skola för föräldralösa barn i den fattiga kåkstaden Zapalall utanför huvudstaden Lima. Barnen bar en retrosportig skoluniform som Conty och Reumaux såg potential i att producera i Peru och sälja över hela världen.

Ett år senare, 2002, grundades klädmärket Misericordia (barmhärtighet på spanska) som nu nått kultstatus i modevärlden. På misionmisericordia.com kan du se exakt hur många kronor av varje såld WCT-jacka som tillfaller välgörenhet.

Alla kläder designas och tillverkas i Cabaña of Alta Costura of Misericordia, det center som upprättats i Zapalall och där 16 arbetare från trakten anställts. I Misericordia-fabriken, ett av få hus i med elektricitet och rinnande vatten, har de anställda 25 procent högre lön än en genom­snittlig textilarbetare i Peru och dessutom en unik möjlighet till en månads betald semester och sjukförsäkring.

– Arbetarnas välbefinnande och att vinsten vid all försäljning kommer tillbaka till människorna här i Peru var det viktigaste när vi startade Misericordia"

I Halmstad kan du köpa Misercordia och bli snygg o göra välgörenhet samtidigt!

SODA 035-10 88 86 har den härliga wct-jackan för killar 1299 kr
(detta är ryggen på jackan)

158058-159

text utdrag från Cafe.se


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.