Lite mer sminktips!

Sminktipsen fortsätter göra succé!

Här kommer några till…

** Det är ingen hemlighet att smink gör sig bäst på ett vårdat ansikte så dä158058-327rför blir mitt bästa sminktips en vacker grund.
Det är en rengöringsmjölk som är gjord av naturliga råvaror och för er som vill ger jag receptet:
 
Rengöringsmjölk
2,5 dl naturell yoghurt
2–3 msk havre, finmald
2–3 msk hackad persilja
2 tsk olivolja
5 droppar eterisk olja av citron eller geranium
Blanda i mixer.
 – Michaela

** Mitt sminktips är att alltid ha ett Rosebuds läppbalsam i handväskan, bara de kan göra att du ser fräsch ut. Tex dagar då man verkligen inte orkar piffa till sig.
 – Anna

158058-328

** Vaselin på ögonfransarna gör de friskare och finare och sminkborttagning blir mycket mer skonsam. 
– Liene

** Mitt bästa sminktips är att forma till ögonbrynen med en ögonbrynsgelé, genom att kamma ”upp” dem så brynet får ett lyft innan man fyller i dem med en ögonbrynsskugga eller penna. På så sätt slipper man kladd och så håller man tuben med ögonbrynsgelén fräsch längre.158058-329
 – Josephine

** Mitt bästa och enklaste tips är att använda ljus ögonskugga (pearl) längst in vid ögat för en piggare look.  – Fanny

** ID Foundation, från ID make up, asgrym foundation i löspuderform som döljer orenheter och ger en slät och superfin hy! Man borstar in den i huden och slipper därmed både känslan av att ha en "mask" på sig och fula sminkkanter. Den är gjord utav mineraler och täpper inte till porerna så huden kan andas. Man kan t.o.m ha den när man tränar, vilket är bra för man vill ju inte vara ful när man går på gymmet 😉  Den har solskyddsfaktor så man kan ha den när som helst utan att få skador på huden. Den är asbra helt enkelt! 
– Elsa

** Mitt bästa sminktips är att lägga lite concealer i mitten över överläppen, det gör att läppen ser fylligare ut. 
– Hilda

** För att få läpparna att se större ut använd vaselin före du tar på läppglanset eller läppstiftet.
Smeta också lite vaselin utanför, ja UTANFÖR överläppen…
Och sen då på med läppglans eller lipstick!
Voila! Fungerar bättre än vad man tror!! – Johanna
158058-330
** Sminktips:
1. För att slippa kladd på ögonlocket när man tar på mascara, så kan man ta en liten sked bakom ögonfransarna när man tar på mascaran. Jättepraktiskt och det hjälper verkligen till så att det blir enklare att måla längst ner vid roten och det blir inga klumpar. Jättebra tycker jag! Bäst går det om du har en sked som både är liten, mycket böjd, och oömtålig 🙂
158058-331
2. Om man har svårt för att täcka över en elak finne som sitter mitt i ansiktet och drar blickar till sig, så kan man ta en isbit eller något annat kallt och kyla ner den ett litet tag, sen när man tar på concealern så har "utbucktningen" (svullnaden kanske man ska säga?) gått ner och din finne är som borttrollad!

3. Huden ser som bäst ut när man inte använder för mycket smink (jag har verkligen sett nog av tjejer som är snygga i grunden som smetar på så mycket make att ansiktet är alldeles stelt och kladdigt), tvätta ALLTID ansiktet innan du går och lägger dig, och hitta en bra ansiktecreme som passar din hudtyp, det är jättebra, och drick mycket vatten!

4. Men det bästa tipset är förstås bara att le. Så enkelt är det, och det matchar till allt! – Annika

** Mitt bästa tips är att börja måla på mascaran ovanifrån – när den torkar på ovansidan först så blir fransarna böjda utan att man behöver använda franstång! Sedan är det bara att sminka på som vanligt – underifrån, och att man sick-sackar inifrån och ut. – Emma

158058-332

Tack för alla underbara tips!

Det var jättmånga som var med och tävlade om kittet från Make up Store, men det kan ju bara
finnas en vinnare…. eller??

Inte på Spanbloggen! Här finns massor av överraskningar….

Det kommer komma 3 tröstpriser i form av smink till 3 av er som var med och tävlade förra veckan
och de tre som får hem ett överraskningspaket är:

Jessica A, Kristina L & Annika L – GRATTIS TILL ER!!