Kärleks serum

Det finns inte mycket som slår en kall kanna Sangria i värmen. Passar på dagen och passar på kvällen.
Perfekt dryck till både snacks och middag. Det är så suveränt gott med Sangria! Det finns massor av
recept ute på nätet och jag bara plockade ett av dem, de är ganska lika och man behöver inte vara
rädd för att prova sig fram till sin favoritblandning. Önskar bara att det fanns nån uteservering i stan
som serverade Sangria, fattar inte varför de inte har det, det är så galet gott!
Sangria
En stor kanna (1 liter)
1 flaska rött vin, gärna från Rioja
3 msk socker
4 cl brandy eller konjak (kan uteslutas)
1 dl apelsinjuice
2 msk citronsaft
1 apelsin
0,5 citron
0,5 lime
33 cl mineralvatten eller club soda
Is
Blanda vin, socker, brandy, apelsinjuice och citronsaft i en stor kanna. Skölj, dela och skiva apelsin,
citron och lime samt tillsätt dem. Låt helst stå en timme i kylen gärna över natten. Fyll upp med
mineralvatten innan servering. Garnera om du vill och om det får plats med frukt som melon
eller jordgubbar i skivor eller bitar. Servera i vinglas med lite is.
Tips! Absoluta favorit Sangrian drack jag och Mac när vi var i Brasilien. Där har de i alla typer av
melon och passionsfrukt, blandat med apelsin och äpple. Hur gott som helst! Prova dig fram till dina
favoriter att ha i Sangrian. Det går att göra på vitt vin oxå, men jag föredrar rött vin.
Ta nåt billigt vin, ett vin för 60 kr flaskan eller 300 kr flaskan smakar samma lika, så go cheap!