Trevlig Tradition


I några år har vi haft en trevlig tradition den 30 Dec, dagen före nyårsafton, med våra vänner N&N.
Då firar vi det gågna året och välkomnar det nya med en storslagen middag och fina viner, nåja mycket vin om inte annat, ha ha.
Det är lite av experimentens afton, de här middagarna. Vi lagar rätter som vi aldrig lagat tidigare och provar nya drycker, allt för att reta smaklökarna maximalt.
Igår bjöds det på en magnifik 5 rätters, som var exemplarisk! Wow, nästa år när bollen ligger hos oss igen, då har vi inte lite att leva upp till.
Har ni ätit kall Gurksoppa nångång? Det var så sjukt gott! Vi kom fram till att det även kommer bli en fullträff när värmen hittar tillbaka till detta land igen.
Kvällen igår var en i vanlig ordning urtrevlig kväll, även om jag snörvlade och nös mig igenom den.
Det var exakt vid denna middagen förra året som min nyårssjukdom bröt ut. Jag kände alltför väl igen symptomen igår och, mycket riktigt, nu ligger jag här krass.
Ingen feber än, så jag kommer hålla låg profil hela dagen så att jag förhoppningsvis inte missar festen ikväll, orkar inte med att ligga hemma och
se fyrverkerierna genom gardinernas glipa i år igen. Det gör mig helt ledsen att bara tänka på det.

-8° ute och det ser ut att bli en fantastisk dag ute, inte ett moln och helt vindstilla. Håller mina tummar (kan inte du hålla dina åt mig också?) att jag mår bättre
om några timmar, så jag kan gå ut och gå en lång promenad och få njuta av det vackra vädret och min lediga dag lite.
Varför blir jag alltid krass när jag är ledig??? Åh, försvinn din elaka förbannelse!!