dinnertime

jamen visst är den!
skala och hacka morötter, lök, vitlök och ingerfära klyv några citruser
 och efter lite puttrande i pannan blir det så här festligt

Förra veckan blev jag bjuden på denna underbara soppa. 2 dagar senare bjöd jag in mig själv och tvingade till mig soppan igen.
Igår kokade jag ihop soppan själv, efter att ha längtat efter den hela veckan.
Kan inte fatta att den är så god. Ni måste prova detta, grymt gott och fullsmockat med vitaminer.
Och det är inte så klurigt heller, så här gör du:

***

Skala och hacka 1 gul lök, 2-3 klyftor vitlök, några cm ingefära, lägg allt i kastrull och fräs allt i 2 min i smör.
Krydda med 1,5 tsk spiskummin och 1 tsk stark curry. Skala och dela 800g-1kg morötter i 2 cm bitar, häll ner i kastrullen och fräs i 5 min.
Häll i 3 msk kycklingfond, 1 liter vatten och koka till morötterna är mjuka, ca 15-20 min.
Ta av kastrullen från värmen, pressa ner saften från en halv apelsin och en halv citron, mixa soppan slät med stavmixer.
Salta, svartpeppra och smaka av. Pressa ev. i mer apelsin/citron. Mixa snabbt igen så allt blandas.
Blir soppan för tjock, späd soppan med lite, lite vatten.

Häll upp soppan i en fin skål, toppa med creme fraiche/yoghurt och hackad färsk koriander.
Njut av soppan med färskt bröd.

Smaklig spis!

***


10 Replies to “dinnertime”

Comments are closed.