natural magic
Nu är det perfekta tider för att få njuta av barnsligt goda rödbetor.
Köpte en stor påse på Ica häromdagen, och det blev huvudingrediensen till middagen samma kväll.
Och det är så galet hur gott det är, enkelt att variera och lätt att laga.
Så här gjorde jag:
Koka rödbetorna med skal och blast på i stor kastrull med lättsaltat vatten, låt koka till de är mjuka.
Tänk samma konsistens som färdigkokt potatis.
När betorna kokat klart, ställ kastrullen i vasken och låt kallt vatten rinna ner i kastrullen. När betorna svalnat så att man kan ta i dem,
skala betorna i vattnet genom att enkelt peela av skalet med händerna.
Lägg upp en bädd av blandad mörkgrön sallad med ex spenat och ruccola, smula över fetaost eller getost och valnötter.
Lägg betorna ovanpå och salta lätt med flingsalt och smaksätt ev. med lite balsamico.
Njuuuut. Det är så himla, himla gott!
pssst! Betorna är extremt gott med bara smör och flingsalt också.
Hur du än gör så är betorna lika gott som förrätt eller som huvudrätt.
Ett tips till helgen kanske?
9 Replies to “natural magic”
Comments are closed.
Hej fina, fina Minna!
Jag TOKGILLAR dina Mexicana boots skall du veta!!! ha ha ha
Jag vill bara tala om för dig att dina bilder är så himla fina och hela bloggen ger en underbar MÅ BRA harmoni känsla. Dessutom är du SÅ vacker!!!
Ha en fin höst och tack för alla fina tips
Kraaam från Sana
Eller ringla lite honung över det hela det brukar jag göra. Så himla gott !!
Ser mumsigt värre ut – måste testas! 🙂 Ugnsbakade rödbetor med getost, nötter och honung är inte heller fel.
Tack för en superblogg, inspiration gånger 1000!
oj, det ser riktigt gott ut, MÅSTE testa. Har faktiskt aldrig kokat rödbetor men däremot slängt in dem i ugnen med sötpotatis, palsternacka och morötter o självklart flingsalt… Hösten har så många goda och nyttiga smaker att bjuda på.
Sandra, tipset med honung låter jättegott, kanske ska smula över getost istället för feta… oj, nu blev jag hungrig…
Mums vad gott! 🙂
Sana – Hej fina Sana! Jag älskar mina boots, tack snälla för allt 🙂
Och tack snälla för din fina komplimang, det gör mig så otroligt glad och stolt.
Var rädd om dig fina,
Stor kram till dig!
Sandra – JA! smarr 🙂 tack för tipset!
Elisabeth – Do it! men hur gott är det inte med rödbetor?! håller med dig om att när de gjort ett besök i ugnen är de inte heller tokiga, inte alls!
Tusen tack för din fina kommentar och du ska veta att du peppar mig till tusen!!!
kramar Minna
Nina – ja helt galet så gott det är!