good morning

Minna speciale

Jag skulle kunna tävla i att laga omelett.
Det spelar nästan ingen roll hur jag gör, så blir de perfekta. Kanske inte alltid uppläggningen, men smaken!
Jag brukar röra ihop några ägg, spilla i lite mjölk, krydda med salt, peppar, cayenne, chili, färska kryddor eller torkade kryddor.
Så jag kryddar helt enkelt lite med vad som faller mig in. Och det blir alltid gott, en stor fördel med att laga omelett.
Sen skivar jag lite vad jag har hemma ex. tomater, paprika, kalkon, skinka och kanske lite ost.
Jag tror att tricket är att hitta känslan av vad som är den perfekta värmen, och tillaga omelett under precis de långa minuterna det tar.
För när man står där med näsan över spisen, vill man helst smarra i sig omeletten före den är klar – det doftar underbart!

Prova själv.

 


6 Replies to “good morning”

  1. Lisa

    Jag skulle behöva gå en kurs hos dig i att göra omelett! För mig blir det tyvärr aldrig bra =/ Kram

  2. Malin E

    Omelett är sååå gott – äts hemma hos oss mer eller mindre varje dag till frukost, speciellt under sommaren. Hackar också i det som finns hemma, just nu är favoriten att ta färsk persilja direkt ur landet tillsammans med sommarmogna tomater och lite stark ost. Det tillsammans med nyskördad sallad känns otroligt lyxigt att duka upp på morgonen.
    Har du någon favorit som du gör återkommande?
    Kram

  3. Minna

    Lisa – Gör omeletter till hela familjen 🙂 så får du göra många på raken, då känner du vad skillnaden blir på dem och hur du ska göra för att få dem på bästa sätt.
    Lycka till, kram Minna

Comments are closed.