fancy fransar

Det börjar bli dax för mig att köpa en ny mascara och jag är ett fan av Maybellines mascaror.
Det blir antingen Falsies eller Prisvinnaren som jag skrev om och länkade till H Ä R
Är det nån av er som provat nån av dem?

Jag funderar lite på om jag ska köpa bägge så jag kan köra lite varannandag principen så jag får jämföra dem ordentligt.
Ny mascara måste jag ha i vilket fall.
Vilken mascara är din favorit? Har du haft samma länge? Eller tar du vad du hittar och känner för när du står vid sminkhyllan?
Hur viktig är mascaran i din sminkväska – är det mascara du väljer i första hand om du bara får välja en sak eller vad blir det då?

-Kom igen och svara nu, det är så roligt att få era åsikter och tips!


38 Replies to “fancy fransar”

  1. Erika

    Ska till gbg i helgen o tänkte höra om du har nåt bra tips på roliga butiker, tex om det finns nåt härligt outlet för rabens saloner el liknanade!:) Hade ju varit drömmen!

    Tack för en grym blogg!

    • Minna

      Erika – fasen va sent jag svarar på detta, men Scout och Fever är mina favvos i Gbg. Vet inte riktigt vart du hittar Rabens, kram m

  2. Sanne

    Flera på jobbet har provat Falsies o den har blivit en stor favvo mascara här!!! Själv är jag stort fan av Colossal o den är slut så jag ska själv testa Falsies nu.

  3. Annica

    Jag har just köpt Stiletto och tycker att den får klart godkänt! Hade senast Nivea och den var inget vidare. Stiletto ”drar” verkligen ut fransarna och gör dem längre men är du ute efter volym också så kanske Falsies är bättre. Jag har dock inte testat Falsies men eftersom jag brukar testa nya när min gamla är slut och också är ett fan av Maybelline så blir det nog den nästa gång. Man vill ju inte leva i ovisshet…

  4. Linda

    Jag har insett att mascara verkligen är något från person till person. Vissa älskar en mascara medan andra hävdar att den inte alls funkar för dem!

    Jag körde på makeup stores ett tag, den var bra förutom att hela tiden kletade av sig ovanför ögat. Undrar om den vattenfasta kan vara bättre?
    Har kört på Lamcome också som är toppen, dock dyr i längden!

    Nu har jag haft Max Factor 2000 Calories Dramatic look ett par omgångar och den funkar verkligen på mig! Jag tycker inte att borsten ska vara för stor, för då kommer man inte åt, men jag hade en som jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på (svart förpackning med liten, nästan rund borste) som var tokigt dålig. Alldeles för liten för att man ska kunna bygga upp nån volym!

    Mina fransar är ganska långa så det är mest volym jag söker i en mascara. Hur är dina fransar?

    Jo! Undrar om du hunnit testa Dumb Blond schampoo och balsam du köpte? Vad tycker du?
    Jag har använt det ett tag nu. Luktar gott och funkar helt okej, dock kan inget mäta sig med redken när man har haft det. Blir redken nästa gång för mig:)

    • Minna

      Linda – Jag har också kört Lancome i många många år, men sen började jag testa runt lite bland de billigare och det finns flera bra som funkar precis lika bra.
      Jag vill ha både längd och fyllnad, mina fransar önskar jag var lite längre naturligt men vad ska man göra? Skaffa den bästa mascaran kanske, ha ha!
      Har testat schampot och balsamet några gånger nu och jag håller helt och fullt med dig, det blir Redken igen. kram m

  5. malin

    jag har haft loreals telescopic i flera år! det är min absoluta favorit:) man kan få väldigt naturliga ögonfransar, och lite ”festligare” om man vill och om man jobbar lite mer med fransarna!

  6. Lotta the spammer

    Jag är fullständigt prostituerad när det kommer till mascara, jag testar ALLT. Och jag har inga som helst direkta favoriter. Kommer heller ej ihåg vad jag inte gillade med någon varpå jag köper samma skit om och om igen. Men jag håller med Maybelline är bra så denna kommer jag med största säkerhet prova vid tillfälle.
    Och mascara är helt klart den produkt jag absolut INTE kan leva utan. Mina ögon ser ut som små grisögon om jag inte får måla fransarna.
    KRAM

  7. caroline k

    Jag gillar chanels smink och då speciellt deras eyeliner och maskara. Nu minns jag inte riktigt vad min heter men den är i gummi och mycket bra som vardagsmaskara då den ger separerade långa fina fransar. Till fest föredrar jag Dior Show.

    • Minna

      Caroline K – Har testat Chanel en gång, men jag blev inte så hooked då, kanske borde ge det en chans till?
      Dior Show däremot ÄLSKAR jag!

  8. Louise.

    Jag har fastnat för tube-mascarorna, Blinq är perfekt till vardags eller dagarna du bara vill se naturlig ut.
    L’oreal Beauty tubes är en KLAR favorit. håller hela dagen och lite till om det skulle vara så. ABSOLUT den skönaste mascaran som jag har provat. har rekomenderat den till mina vänner och många håller med.
    Utan mascaran i sminkväskan är jag inte hel;)

  9. Florence

    Maxfactor Masterpiece max är bäst, har testat allt möjligt men återgår alltid till den. Dook tycker jag att efter ca 4 v. är det dags att byta då har den blivit för torr!

  10. Nina

    Jag är också ett stort fan av Maybellines mascaror och har använt deras great lash i många, många år nu. Därför är jag också riktigt sugen på att testa deras nya, om jag vågar byta efter alla dessa år, det är liksom skönt när man hitta en som funkar så bra 🙂 Eftersom jag har nästan vita ögonfransar (är rödhårig) så är mascara det absolut viktigaste i min sminkväska! Helt klart.

  11. Sanna

    Jag brukar använda Max factor Masterpiece Max.. Den funkar jättebra och går att bygga upp fransarna ordentligt med. Mascaran tycker jag är det absolut viktigaste i sminkväskan tillsammans med foundation då =) Funderar dock på att prova falsies!

    • Minna

      Sanna – Jag köpte Falsies och den ska provas i veckan! Mascara gör verkligen såå mycket så det är nog min absoluta favorit också, men gärna lite läppvalla också… 🙂

  12. JEANSAKUTEN

    Jag gillar oxå Telescopic, men bara till vardags när fransarna ser lite naturligare ut. till fest använder jag lösögonfransar eller någon annan mascara med en borste som täcker mer, det brukar variera bland Isa Doras olika mascaror, dom är toppen!

  13. ika

    Jag använder mascara max en gång i veckan. Just nu har jag Metallic från Dior.
    De är färgade oftast så kör utan mascara. Men Gillar 2000 kcal mascara mest.

    • Minna

      Ika – Jag har också färgat men det blir ändå inte riktigt det ”schvunget” i fransarna för mig, så jag vill gärna dra på några tag mascara ändå.

  14. Jossan

    Jag kan garantera att gillar man Maybellines mascaror annars så kommer man älska Falsies! Kan inte ge nog med lovord – deras absolut bästa mascara hittills! Välj sida av borsten beroende på vilket resultat man vill ha, längd eller volym eller både och!
    Outstanding!

  15. Carolina

    Mitt bästa tips på mascara är Mary Kays. Det bästa sminket enligt mig! Tyvärr finns det inte att köpa i butik.
    Mascara är inte det viktigaste för mig utan om jag bara fick välja en sak skulle jag nog välja ett bra foundations puder eller kanske ögonfransböjaren, som jag inte kan leva utan haha.

    • Minna

      Carolina – ögonfransböjare är kanon! själv glömmer jag så ofta bort att använda böjaren bara, konstigt. Den ligger ju där men ändå blir det inte. Kanske ska börja imorn?

  16. Bea

    YSL effet faux cils säger jag bara, har testat många men återgår till den hela tiden. Provade Maybellins Colossal men tyckte den var värdelös, den lossnade och smulades bort under dage så man såg knappt sminkad ut tillslut..jag betalar hellre mer. Annars går jag inte utanför dörren utan min mineral foundation, puder, concealer, rouge… ingen natural beauty 😉

  17. Emilie

    Jag har i flera år använt High Definition från Clinique. Är en kamm på ena sidan och en borste på andra så att man både kan få volym och fina separerade fransar. Har ofta funnits i 3-pack på tax-freen när jag rest någonstans så den har dessutom varit riktigt billig.

  18. Bea

    Finns att köpa på parfym.se eller nordicfeel för ca 199kr till skillnad från 275kr… lite odryg dock men då blir det inte heller någon äcklig bakteriesammling..;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.