highlight

Tromborg Illuminating Powder

Jag älskar highlighters.
Som make up artist jobbar jag massor  med highlighters, och det är ungefär vad rätt skor gör för en outfit.
Med highlighters kan man verkligen lyfta fram och förändra.
Att göra ex en fotografering utan rätt glow och highlighters på såväl som kropp som ansikte, gör att man glömt halva dealen hemma. Inte kul.

På foton där ljuset reflekteras i highlighterns skimmer, finns ett ljus som både slätar ut och ger lyster till hyn.
I love it.

Highlighter, skimmer, lyster det finns många namn, MEN det är inte samma sak som att ha fet och blank hy.
Det är stor skillnad.
En hy som strålar och har lyster ser fräsch och ren ut. Det gör inte en fet / blank hy.
Det är nog det svåraste för nån som lätt får fet / blank att förlika sig med, att det faktiskt är vackert med skimmer (på sig själv då)
Får man lätt fet / blank hy, vill man oftast bara bli av med det och att det ska bli matt, matt, matt.
Försök att använda rätt produkter för din hy och rätt underlag, och jobba sen med att forma ansiktet med skuggor och skimmer.
Gör det först matt, och applicera sen skimmer.

Då kommer ditt ansikte få en helt annan lyster och stråla!

 


18 Replies to “highlight”

  1. Veronica

    Åhh vad du får min uppmärksamhet när du tipar om makeup och små knep som kan göra det lite finare 🙂 Skulle mer än gärna vilja veta hur man gör dessa som fix, var man lägger på vad för olika effekter? Och måste ju även påpeka vad färgen och håret blev superfint!
    Ha en trevlig torsdag fina du!

    KRAM

  2. Jennie

    Jag skulle också vilja veta hur man gör! En guide med bilder kanske? 🙂
    Tack för en fin och inspirerande blogg!

  3. Lena

    säger som de ovan, en guide där du visar hur man gör vore super!! Jag har just fet och blank hud och som du säger, det lockar inte att lägga på ngt som gör att det glänser. Men får jag lära mig hur man gör på rätt sätt så kanske jag skulle våga mig på..

    Sen skulle jag vilja att du var ärlig i en fråga- ska köpa nytt smink o det står mellan att prova idun minerals eller tromborg. Vilken tycker du är bäst o vilken skulle du rekommendera mig att köpa? (ärligt svar, vet att Frida är din vän o att du kanske gärna rekommenderar hennes idun, men jag har läst ngr recensioner om det som inte var så positiva. Så nu är jag kluven…)

    • Minna

      Lena – Jag har bara provat IDUN två gånger än så länge, vill testa lite till innan jag tycker till. Men jag måste säga att jag verkligen gillar det. Ska dock testa lite mer före jag säger vilket. Och jag kommer som vanligt, att säga precis vad jag tycker om det.
      Håll utkik!

  4. Linnea

    Jag håller med alla ovan!
    Vill jättegärna också se en bra guide över detta med bilder, tips på produkter, do’s and dont’s!
    pleeeease! 🙂

  5. Liselott

    Kära Minna! tack för dina otroliga fina tips om smink och skönhet med allt vad det innebär! jag känner att jag skulle vilja ha en uppdatering om stockholm! har ni flyttat dit nu och vad jobbar du med nu? du verkar ha gått på spännande möten under lång tid nu så man blir ju så nyfiken :)Stor kram

    • Minna

      Liselott – Vi har nästan flyttat dit helt, men vi har inte fått ”våran” lägenhet ännu. Så vi är inte riktigt hemma än, men efter helgen blir det GRYMT!
      Jag driver bloggen och jobbar som skönhet och mode konsult.
      Jag det har varit många möten och snart kan jag äntligen berätta 🙂

  6. Soffan

    jag har en liten fråga. jag vet att många yngre personer läser din blogg och skulle vilja veta om du avväger någon gång att ta med saker i bloggen som exempelvis skönhetsingrepp och liknande? om du ibland funderar på hur de kan påverkas? sen måste jag ju fråga om det är ett bröllop på gång snart! frida fick ju en bröllopsinbjudan precis och kan det vara så att det är du som står på tur 😉 kram!

    • Minna

      Soffan – Jag tror inte jag har så många jätteunga läsare, jag är ju själv 35 år och tror nog att de yngre kanske inte finner min blogg så intressant. Men visst funderade jag över ifall jag skulle skriva eller inte om min operation, men sen vet jag ju själv hur jag önskade att jag hade kunnat läsa om någon annans upplevelse.
      Så då bestämde jag mig och gjorde det. Absolut inget jag ångrar.
      Jo, det blir nog så att det blir bröllop för våran del också, väldigt spännande! Tyvärr var den supersöta inbjudan inte från oss, men jag önskar nästan det… 😉
      Kram Minna

  7. amanda

    hejsan! vill tacka för en superbra och inspirerande blogg, som skiljer sig från mängden. jag har verkligen fastnat och kommer forsätta att klicka mig in här hos dig! kram!

  8. Kim

    Tack för en super blogg!!

    Vet du möjlitvis vart man hittar detta märke i sthlm? Har mailat deras agemt som tyvärr inte behagar svara på min fråga…trist:-(

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.