curls curls curls

fina lockar – fina tjejer

Lockiga hår har alltid gått hem hos mig, och de senaste åren har det väl mer varit de loosa Hollywood lockarna som gällt,
men nu börjar jag bli sugen på mer studsiga lockar igen.
I senaste avsnittet av Desperate Housewifes syntes Lynette i fina lockar, fina Frida gör alltid fina frisyrer men lockarna hon burit vid
några tillfällen senaste tiden, har verkligen varit urfina och Rihanna är ju bara för cool i sina superskruvar.

Ska ta och leta fram min pekfingertång – tången är lika tjock som ett pekfinger ungefär – och sätta igång och locka igenom hela håret.
Håret får små spänstiga lockar och gör håret stort med massor av volym.
Det tar nog en bra stund, men sen håller sig lockarna i flera dagar och man får flera-frisyrer-i-en efterhand som lockarna hänger ut sig.
Så att ta sig tiden och göra det noggrant är väl värt det.

Nu är då frågan – var tusan är min locktång?


6 Replies to “curls curls curls”

  1. Bella

    Var Minna ute på promenad imorse? Otroligt bra jobbat isf – såg en hurtig tjej (om inte du Minna – lookalike) med söt hund ute när jag trött som bara den åkte till jobbet 🙂

  2. mary

    tyvärr så håller inte lockarna för mig. Mitt hår är och har alltid varit mjukt och tunnt och jag skulle älska att få lite mer volym med lockar. Men de går ur jättefort trots värmeskyddande och stabiliserande spray samt vanlig hårspray. Tips emottages tacksamt!

    Kram mary

    • Minna

      Mary – Locka inte håret när det är helt nytvättat, utan vänta till dagen efter. Och fyll då hellre på med lite mer produkter som värmeskydd och saltvattenspray. Då blir hårstråna lite ”sträva” och gör att lockarna sätter sig bättre. Att ha helt släta hårstrån och fina lockar är svårt att hålla i schack, det är mest snyggt en kväll. Ha lite ”trassligare” hårslingor när man lockar och spraya sen en snyggt glansspray över hela håret när det är färdiglockat istället. Då får man både hållbara lockar och glansen som gör att håret ser så där tjusigt ut. Och att tupera ihop några lockar är också bra för att få dem att hålla bättre, så får de stabilitet av varann.
      Kramar Minna

  3. mary

    Ahh, trassliga hårslingor, det har jag aldrig provat! jag kammar ju ut dem efter att jag har haft i värmeskydd, ska prova!! Tack så mkt för tipsen, du är bäst!

    kram Mary

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.