femstjärnig meny

mini hamburgare och sötpotatis pomme fritesmini hamburgare och sötpotatis pomme fritesmini hamburgare och sötpotatis pomme fritesminiburgers & sweet potato fries

Mitt bästa tips inför helgen är mitt allra, allra godaste – gör egna Miniburgers & Sweet Potato Fries!
Det är sååå sjukt gott och roligt att äta.

Baka egna små delikata smarriga hamburgerbröd –  ex de  H Ä R  – och så formar du dem små istället bara.
Gör egna hamburgare (nöt) och forma dem till miniburgare, krydda, smaksätt och stek dem gärna medium rare.
Ha bara dina bästa tillbehör till såsom exempelvis god ost, hel saltgurka, French senap, hellmanns majonnäs, chilisås och ruccola.

.

Sweet Potato Fries – köp sötpotatisar och skär upp dem i stavar. Värm ugnen till 220°.
Lägg sötpotatisen på en djup plåt, häll över oliv eller rapsolja och rör runt potatisen så att alla får lite olja på alla sidor.
Krydda med flingsalt, mycket färskmalen svart peppar och chili flakes. OBS! Var noga med att potatisen inte nuddar vid varann i ugnen.
In i ugnen i 15 min, sen tar du ut dem och vänder på dem och in i ugnen igen i 10-15 min. De ska bli lite mörka, då är de perfekta.
(Sötpotatis är mitt godaste, godaste, godaste. Kan äta det vareviga dag)

.

Servera, sätt dig ner, ät och njuuuuuut!


11 Replies to “femstjärnig meny”

  1. Sara

    Åh, min favvorätt allt som oftast. För mig är egen guacamole en självklarhet på burgaren.. men tillbehören går ju att variera i all oändlighet, love it 🙂

    Ha en härlig torsdag!

  2. Veronica

    Åhh vad hungrig jag blev nu! Såg jätte gott ut,måste verkligen provas!
    Var kommer den fina glaskannan ifrån? Ser ut som små bubblor i glaset 🙂

    Kram,

    • Minna

      Veronica – kannan tog jag över efter min syster då hon skulle slänga den, jag tycker den är fantastisk! perfekta lemonadkannan, love it!
      kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.