sålde smöret och tappade pengarna

kanske borde jag haft ett filter på mig?

Fråga: – It takes a women..att våga lägga upp denna bild till allmän beskådning! Förstår att syftet är att bilden inte ska vara så positiv,
eftersom det handlar om att du ska förändras på 12 veckor. Men inget i den bilden känns som du! Här i bloggen är du alltid glad o söt. (Oavsett antal kilo)
Så varför kunde inte bilden av dig få varit snygg? Är mullig=ful? Man känner ju inte ens igen dig.
Det ser ut som en grå kopia av dig.

Svar: Tack snälla rara för den här peppen, om du bara förstod hur mycket det betyder för mig! Jag tar det positivt att ”inget känns som jag
i bilden”, och jag förstår dig. Du ser ju alltid en helt annan sida av mig. Mullig är inte alls lika med ful, vet inte riktigt vad ful innebär här,
men visst är bilden inte så ”levande”. Och att jag ser ut som en grå kopia av mig är helt rätt. Det är därför jag gör det här.

Det är ingen som har stylat mig eller sagt åt mig att göra något speciellt för den här bilden, jag åkte till studion, satte upp håret och ville ha
neutrala underkläder. Helst för att jag skulle kunna ha liknande (förhoppningsvis inte samma, iaf inte samma storlek hehe) underkläder under
resans gång. Vi ska fota mig med jämna mellanrum för att se vad som händer med kroppen, och då är det kul om de ändå ser ganska lika ut,
om du förstår hur jag menar.

När jag såg bilden tänkte jag: -Men fy fan, jag ser verkligen ut som jag sålt smöret och tappat varendaste litet nickel.
Sanningen är att det var så jag kände mig. Jag försökte fjanta bort det, men känslorna var så starka.
Tänk själv. Jag stod där i en studio, i trosor och bh. Blek, helt i otakt med min kropp och i  s k a r p belysning.
Jag skulle ju såklart inte hålla in magen, utan slappna av och vara ”normal”. Jadu, det är ju skitlätt när man stod där jag stod.
Så vad jag gjorde var att ta djupa andetag, blundade för att slappna av och öppnade ögonen bara när jag behövde.
Försökte väl förneka in i det sista. Och det är precis vad som syns i mitt ansikte. En ledsen och sorgsen Minna som ställde sig själv frågan:
-Vad fasen har jag gjort mot mig själv?
Jag var inte en glad och utåtriktad Minna där och då.

Men det var ju inte så jag kände mig heller. Jag tänkte först att jag kanske skulle köpt några andra underkläder, men ärligt?
Jag ville inte lägga en endaste krona på att köpa nya underkläder NU, det vill jag ju göra SEN.
De här vill jag bara få nöjet av att slänga i soptunnan och aldrig mer se röken av. -Tack och hej, vi ska aldrig mer ses.

 Men ja, jag förstår om det känns stereotypt att ha en grå, vissen, trist före bild. Men nu vet jag också hur de känner sig när de står där.
Det är inget glatt party inte. Men det syns ju också.

*********

Jag måste få säga TUSEN TUSEN TUSEN TACK till alla er som skrivit så fina kommentarer, skickat peppande mail och ropat Heja på Instagram.
Det känns helt otroligt att känna erat stöd och support, jag kan inte förklara vad det betyder för mig.
Och att du skriver att jag inspirerar dig? Du ska veta hur mycket jag inspireras av dig när du skriver till mig!

Tack, Tack, TACK!!!

Jag har alltid vetat att jag har de allra bästa läsarna nånsin!

PUSS PÅ ER!

.


10 Replies to “sålde smöret och tappade pengarna”

  1. Madde

    Du förtjänar all cred i världen för att du gör det här!!
    De som inte kan ge dig det, är missunnsamma idioter. High five till dig Minna! Du är grym.

  2. Sofie

    Jag tycker det här är så sjukt spännande, kommer att följa dig i dina framsteg! Dessutom måste jag säga att du är galet modig! Har själv bott i Halmstad och vet vilken ”småstad” det är. Det är så jäkla coolt av dig att stå där på bild i lokaltidningen. All cred Minna!

  3. Camilla

    Madde – det är väl ingen som inte vill ge Minna credd för detta? Alla kommentarera har ju varit positiva hittills. De flesta tycker främst att Minna är jättesnygg redan nu (oavsett +- några kg).

  4. Monica

    Tusen tack fina Minna för all inpiration, alla fina bilder och framförallt för att du har fått mig att vilja komma igång med min träning.
    Två barn senare är inte kroppen densamma…. Känner igen mig så i det du skriver om att vara svag etc. Nu ska jag återta MIN kropp!
    Lycka till med allt Minna. Tack för en jätte fin och bra blogg 🙂

    Varma hälsningar
    Monica

  5. Maria

    Jag har full förståelse för vad du gör. Visst är du fin som du är och en förebild för oss läsare men man kommer till en vis gräns när man mår psykiskt dåligt. Jag har själv varit där och nu sätter jag min egen hälsa framför allt. Men man måste göra det för livet, att leva hälsosamt för att man vill det inte kortsiktigt för att tappa några kilon och se snyggare ut. Sen får man ju det där andra på köpet att man faktiskt ser bättre ut när man mår bättre. Vi ska bara inte glömma att insidan är mycket viktigare ä utsidan, hälsan är mycket viktigare än siffrorna på vågen. Det hoppas jag och tror är ditt syfte med det här. Du kommer helt säkert att inspirera många att ta tag i träning och kost. Lycka till!

  6. Lena

    Det var jag som skrev kommentaren 🙂 Du ska verkligen ta åt dig av mina ord då jag fick en liten mindre chock när jag såg bilden av dig i tidningen. När man går inte på din blogg blir man genast på glatt humör o du förmedlar en så härlig känsla! Jag tror att du är en sådan tjej som syns o märks när du kommer in i ett rum. Jag tror att du är tjejen som har DET, som alla vill vara som 🙂 Att då få se den där bilden av dig, det blev så himla himla fel!! Men jag förstår dig verkligen, känslan av att ”vad har jag gjort mot mig själv”. Du behöver nog det här! För att komma igen o tillbaka o bli den där tjejen som ALLA vill vara 😀 Både inuti o utanpå!! HEJA HEJA HEJA DEEEJ!!!

  7. Melinda

    Minna, jag förstår dig så väl, dina känslor, dina ord – jag skulle kunna sagt dem själv. Tack! //Melinda

  8. ANNA

    De som ”dömmer” en person och ser ner (inte riktigt rätt ord men…) på en annan människa för något sådant som före-bilderna du visat upp… Jag undrar… de personerna borde nog ta sig en funderare, en ordentlig sådan angående hur de ser på människor, inte rent tittat på utan hur de uppfattar, värderar och dömmer fok utefter något sådant som centimeterar å sen applicera det på hur de ser på sig själva. De mår nog inte sådär jättebra innerst inne och har antagligen en ganska trist, simpel och trång syn på människor.

    Å om dina/era 12 veckor, keep up!, ni kommer att ha så skoj du å Madde. Att göra en sån här sak nu på våren är nog supersmart för framskridandet och uppvaknandet runtomkring oss ger säkert en extra bonusskjuts.

  9. Madde

    Camilla – Jo, tyvärr finns det det. Och jag ville bara få Minna att förstå att problemet ligger i deras avundsjuka, och inte hos henne. Kram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.