Mi Casa

time for tile

februari 18, 2014

Golv & Kakelcenter Halmstad efterlängtade paket…
Golv & Kakelcenter Halmstad …med det finaste kakel till vårt kök Golv & Kakelcenter Halmstad ett vitt marmor / glas kakel till köket? Nja tänker du kanske nu, men…
Golv & Kakelcenter Halmstad …det är just därför vi anlitat plattsättar-proffset Stefan

Men så härlig känsla det är nu när de sista bitarna börjar falla på plats i huset!
Så också i vårt kök. Jag menar nu blir det snart på allvar kul att visa Före-och-Efter-bilder på vår renovering.

I fredags var det en stor dag exempelvis. Då kom äntligen Stefan för att sätta vårt kakel i köket.
Vi har varit tvungna att vänta på att få bänkskivan levererad och installerad, före vi kunde börja med väggen bakom köksbänken.
Länge och väl funderade vi fram och tillbaka på vilket kakel vi skulle ha i köket, det var ju ändå på en ganska stor yta också.
Jag vet faktiskt inte hur många olika varianter vi tittat på. Och när vi tillslut fann en vi gillade, var det såklart på en bild.
En bild som inte gick att hitta källan till. Men efter spionarbete och inte mindre än 4 (!) inblandade firmor på västkusten för att hitta kaklet,
så gjorde vi det. Det fanns i USA. Endast i USA. Började kolla lite på vad det skulle kosta att skeppa över det, men ganska snabbt insåg vi
att den idéen får vi ta med oss till nästa hus (?) istället.

Så vi åkte tillbaka till Golv och Kakelcenter i Halmstad för att titta på de andra alternativen vi hade på topplistan. Det var ju ändå där vi hittat
allt annat kakel till huset. Och DÅ hände det. Det hade kommit in ett kakel samma dag, och det är det som nu sitter på plats hemma i köket.
Ett kakel som matchar vår bänkskiva, ett kakel med blandade bitar av klart glas, matt glas och marmor. En kakel som är en fullträff.

Men, såklart fanns det ett MEN med i bilden. När jag såg kaklet gillade jag det på sekunden, sen kom tankarna.
-Det här kaklet kräver nog vit fog? vit fog i ett kök? kaklet är ju rätt ljust också, kommer det tåla köttfärsstänk och fettloppor från spisen? 
Nej, tänkte jag, det här kommer inte funka. Men den här gången hade jag MEN:et på min sida. För såklart hade proffsen en lösning till mig!
Och det är just därför som Stefan nu är hemma och får göra jobbet.

 Han sätter nämligen både en specialfog och en specialimpregnering på kaklet, samma som man använder i restaurangkök.
Dyrare lösning, javisst, men så bra det kommer bli. Inget kommer fastna på väggen, bara att torka bort. Eller som killarna sa:
– Högtryckstvätta väggen om du vill, den håller!  

I veckan kommer Stefan tillbaka och fogar och fixar det sista.
Kan inte låta bli att le lyckligt vid bara tanken. Det kommer bli så bra.

.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Frida Fahrman februari 19, 2014 at 11:19 f m

  Å det blev det ju oxå, hihih. magiskt fint! pusss

 • Reply Madelen februari 21, 2014 at 12:32 f m

  Det snyggaste kaklet jag någonsin sett! Ska bli grymt kul o se hur allti blir när det är klart, för du visar väl liiite iaf på bloggen? 🙂

  • Reply Minna februari 21, 2014 at 9:59 f m

   Madelen – Jadå, det kommer jag att göra. Ni är många som mailat och hört av er att ni gärna vill få tips gällande renovering.

 • Reply Nathalie Ek december 25, 2014 at 1:02 f m

  Vilket fantastiskt vackert kakel ni har hittat! Nu måste jag får vara lite fräck och fråga, men skulle ni vilja dela med er av exakt namn (Cotta – Maya Pearl?) och pris? Jag är himla sugen på att ha det i mitt nya kök 🙂 Skicka gärna ett mail!

  God jul på er!

  Vänligen,
  Nathalie

 • Leave a Reply