Mi Casa

early bird

augusti 14, 2014

Minna Tannerfalknattens sällskap
Minna Tannerfalkmorgonens sällskap

Inatt var det svårt att finna ro i kroppen igen, det har varit så av och till senaste veckorna.
Lösningen inatt blev att gå upp och dricka ett stort glas vatten, tända några ljus och meditera en stund.
Jag har blivit grym på att meditera, iallafall om man tycker att att meditera innebär att slappna av så mycket att man somnar.
För det är precis det jag gör, jag blir så avslappnad att jag somnar.

Känslan är fantastisk när jag lyckas koppla bort omvärlden, störande tankar och bara fokusera på mig själv och andningen.
Hoppas på att kunna ta med mig det till förlossningen, tänker att det kommer att kunna hjälpa mig på vägen där.

*

Nu har morgonkaffet druckits, mannen åkt till jobbet och jag ska sätta mig och redigera bilder från fotojobbet i tisdags.
Ja, jag vet att jag sa att det var färdigjobbat med foto / stylingjobb nu, men det blev ett fotojobb till…
Så nu ska jag sätta igång och redigera bilderna så jag får de levererade.

Sen tänkte jag hinna med några ärenden också, och gå igenom BB-väskan.
Har du några tips på vad jag inte ska missa att packa med mig så tipsa mig gärna, det är ju min första gång som jag ska dit.

Hit me! Jag uppskattar varje tanke och litet tips jag kan få.

*

De fina alabaster ljuslyktorna kommer från Sirocco 
Och kaffemuggarna från Höganäsgruppen

You Might Also Like

31 Comments

 • Reply Tess augusti 14, 2014 at 7:54 f m

  Jag har ju inga barn och lär väl aldrig få några :(. Men helt garanterat hade min väska innehållit (förutom allt nödvändigt) massa kexchoklad, loka och skvallertidningar ;). Guuuuud så spännande nu vännen. Kram

  • Reply Minna augusti 14, 2014 at 8:43 f m

   Tess – Gulle…♥ Dina tips är dock värda guld 🙂 Choklad, stor vattenflaska och så ska jag haffa nån tidning också. Puss!!

 • Reply jennie augusti 14, 2014 at 7:58 f m

  Godmorgon! klassikern med BB-väskan är nog att man packar med sig alldeles för mycket. Jag tror att man lätt tänker att man kommer att vara fastlåst på BB i typ en evighet när bebisen kommit, men vi stannade länge (”vill ni åka hem nu?” och vi bara ”neeej!”) vilket var tre nätter… 🙂 Våra föräldrar kom och hälsade på på BB och då kunde de ta med sig grejer som vi behövde, t.ex. kunde man inte låna babynest på vårt BB så det tog mina föräldrar med sig vilket var jätteskönt. Det enda jag kan komma på som var skönt att ha med sig var ett par flipflops till både mig och maken, annars fick vi allt vi behövde och vi använde inte ens hälften av kläderna vi hade med oss. Många pratar om att man måste ha med sig mjukt toapapper och lypsyl, men på vårt BB fanns det alldeles utmärkt toapapper och för mig var lustgasen ingen höjdare så jag behövde inte smörja läppgrejs mer än vanligt. Det är väl bra att ha lypsyl med sig, men jag tror inte att du kommer att behöva superduperextramånga… 😉 Och du; ta inte med de hårdaste av alla hårda skinnyjeans, utan lämna dem hemma. 😉
  Det kommer att gå skitbra och det oavsett hur många rullar mjukt toapapper du har med dig! Kram!

  • Reply Minna augusti 14, 2014 at 8:45 f m

   Jennie – haha ja jo, men man vet ju aldrig vad som händer.. men vi har inte så långt hem, så mannen kan ju åka ganska enkelt, även om jag helst inte vill att han ska lämna mig en sekund. Sandaler till oss bägge är packat, även läppcerat och toapapper, haha. Dock inga jeans, utan mjuuuka byxor med lös midja. Bara tanken på jeans ger mig klaustrofobi just nu 🙂
   Tack för tipsen!
   kram!

 • Reply Sara augusti 14, 2014 at 8:18 f m

  Väldigt sköna kläder , jag fick akut kejsarsnitt och de mjukisbyxorna jag hade med var inte så sköna då det satt på såret , så stora sköna kläder 🙂 Frukt och mat speciellt mat till mannen lätt att de glömmer att äta 🙂

  Kram

  • Reply Minna augusti 14, 2014 at 8:48 f m

   Sara – Sköna kläder check! Tänker lite som du där, man vet ju faktiskt inte vad som händer. Så mjukt, bekvämt och avlsappnat är nyckelorden.
   Mannen har vi också preppat för, men inte packat ner än, tack för påminnelsen!
   kram!

 • Reply Karin A augusti 14, 2014 at 9:49 f m

  Så roligt att packa den där väskan, det är så personligt vad ni väljer att packa ner och som med alla val i livet, är det så otroligt olika oss emellan.
  Vi packade för att få möjligheten att INTE köpa/åka hem/släktingar på besök så väskan blev väl av mellanstorlek 🙂
  Jag tittade igenom mina gamla sparade listor (tack iPhoneanteckningar), och hittade, förutom det vanliga med böcker, laddare, neccesär, pyjamas till mig och mannen, ombyte till oss båda etc etc så köpte jag rejäla ”mammatrosor” på Lindex som fick nöjet att hålla världesn största post-förlossningsbinda på plats. Allt för att slippa den kliande nättrosan.
  Sedan hade vi även med en liten filt till barnen, som vi sovit med den sista veckan hemma för att gotta in våra dofter i.
  Stort lycka till! Det är en spännande möjlighet, och som jag förstår det så har ni gjort samma svåra resa som vi har gjort hemma hos oss.

  • Reply Minna augusti 14, 2014 at 11:04 f m

   Karin A – haha ja vi är lika där, mellan-stor storlek på väskan är det som gäller 🙂 Har hört talas om den där nättrosan, så egna undies – check!
   Tack för tipset med filten, gick direkt och tog en filt och la i sängen. Har läst det nånstans för länge sen, men glömt bort det så superbra tips. Och ja, efter en så lång resa som vi gjort är det svårt att fatta fortfarande… men tänk, snart så ♥

 • Reply Anna augusti 14, 2014 at 9:51 f m

  lypsyl & raggsockar;)

  • Reply Minna augusti 14, 2014 at 11:04 f m

   Anna – Check! Ligger i väskan 🙂

 • Reply Carin augusti 14, 2014 at 10:13 f m

  Gärna något med lite extra energi att äta mellan värkarbetet. T.ex lite nötter, energibar, tänk inte att det måste vara sunda saker nu. Det viktiga är att du får lite extra energi och saker du har lust på när värkarna sätter igång och du känner att energin avtar. Lycka till!!!

  • Reply Minna augusti 14, 2014 at 11:05 f m

   Carin – haha, ja igår när vi handlade kläckte mannen plötsligt ur sig:
   -Havrekakor Minna, det måste vi ha! Så där finns både gott, nyttigt och blandat i väskan nu…
   Stort tack för lyckönskningarna!!

 • Reply Frida augusti 14, 2014 at 10:18 f m

  Håller med om sköna kläder, mammamagen försvinner ju inte på en gång även om bebisen kommit ut, så mammakläder funkar även ett tag efter 🙂 vill också tipsa om att ta med ett babynest, hjälper bebisen att sova gott i den där baljan man har på bb, och även hos dig/mannen i sängen!

  • Reply Minna augusti 14, 2014 at 11:08 f m

   Frida – Babynest ja, läste det nånstans och har funderat på det, nu hamnar den nog allt i bilen. Låter för smidigt för att missa ♥
   tack och kram!

 • Reply Camilla augusti 14, 2014 at 10:40 f m

  Tror inte ni glömmer, men kameran! 😀

  • Reply Minna augusti 14, 2014 at 11:08 f m

   Camilla – Skulle väl vara just det, att det som känns så självklart glöms bort! Tack för påminnelsen 🙂

 • Reply Stina E augusti 14, 2014 at 11:52 f m

  Hej Minna!
  Så bra att ni har införskaffat ett Babynest! Det har vi använt flitigt. Dottern som är 9 månader sover ff i det när vi är borta på middag osv.
  Missa inte en skön amningsbh med mycket utrymme! Jag hade en i ”sport-bh” stuk som jag sov i.
  Egna skönhetsprodukter är skönt att ha med. Och kameran : ) fota mkt för tiden går så fort!

  Lycka Till!

  • Reply Minna augusti 14, 2014 at 12:02 e m

   Stina E – Tack för bra tips, de är noterade och packade allihop! 🙂 Tummen upp!
   Tack snälla för lyckohälsningen också! kram Minna

 • Reply Linda augusti 14, 2014 at 12:48 e m

  Håller med om att många nog släpar med alldeles för mkt. Fast iofs hellre för mkt än för lite 😀
  Första gången hade jag lite bebiskläder, ombyte till mig själv (mjuka bekväma kläder), amnings-bh, napp (lite olika sorter), necessär och snacks/godis. Klarade mig bra på det. Dock saknade jag sköna tofflor att lufsa runt i på bb. Så det följde med andra gången (dock stannde vi bara en natt då vi ville hem till storebror). Även om nättrosorna ej är varken snygga eller bekväma så är dom ändå bra att ha utanför vanliga trosan. Bindorna man har efter en förlossning (och som tyvärr behövs)är stooora och behöver sitta på plats. Oglammigt värre men så är det (så sno med några hem). Brukar ju ge med sig hyfsat fort och då räcker vanlig binda + trosa.
  Stort L Y C K A T I L L 😀

 • Reply Maria augusti 14, 2014 at 3:30 e m

  Hej!
  I vår BB-väska, som vi hade glädjen att använda för 11 veckor sen, hade vi: – mjuka kläder till oss själva och tänk överdelar som man kan öppna helt så bäbis kan ligga hud mot hud.
  – tofflor (som vi kasta innan vi åkte hem)
  – kamera, laddare och mobilladdare
  – babynest (vilket vi använde på BB-hotellet meninte på neonatal..)
  – min favoriter av bodylotion, duschtvål mm. (värdefullt att få lukta gott i sjukhusmiljön)
  – en amnings BH i stor storlek.
  Vi hade med oss lite godis,, dryck och sånt för vi trodde latensfasen skulle bli lång (hört att det kan va så för förstföderskor) men vi ”hoppade över” hela den fasen, gick direkt på den aktiva fasen och jag drack bara sjukhusets olika drycker under hela förlossningen.
  Stort lycka till!!!! Kram

 • Reply Marika Svensson augusti 14, 2014 at 3:48 e m

  Vattenflaska. Skönt att ha bredvid dig före, under och efter förlossning. Och efter förlossningen får man helt enkelt lära sig att bemästra livet med en hand/arm upptagen, och då vill man inte ha skruvkork eller ta risken att välta ur drycken ur glaset.
  Intimtvål. Man är iof inte alls sugen på att rengöra där nere efteråt, utan en svag duschstråle räcker gott första tiden. Men OM, så är en mild intimtvål bra att ha, så även hemma senare.
  Våtservetter, eller torra tvättlappar som ni blöter själva. Fanns inte på BB i Gbg när jag födde i april, utan fick be mannen köpa med.
  Stora och löst sittande kläder. Så även bh/amningsbh. Man är ÖM efteråt, då måste kläderna vara följsamma och bekväma.
  Nagelfil. Naglarna på de små kan vara vassa som ilskna katters klor. Och för att skydda dig själv och bebisen, kan nagelfilen rädda från rivmärken i ansiktet. Det går inte att klippa naglarna i början, utan de får filas.
  Amningsinlägg. Du kommer märka varför sen när det rinner till 😉

  Saker som är lite overrated:
  Smink. Prioriteringen och energin läggs på annat de få dagar man är på BB.

  Och ett annat tips. Vänta med besök tills ni kommit hem och laddat. Det funkar fint med MMS till släkt och vänner. Men alla gör som de själva känner för, men tyckte själv det var skönt att bara vara vi 3 och smälta allt i lugn och ro. Det är så mycket som ska fungera och mycket nytt att lära sig. Det är amning som ska fungera, sköterskor som pillar och tittar på din amning, bajs som ska ut (yes, på bebis och mamma!) och kanske en gråtande bebis som ska tröstas. Och mitt i allt detta har man faktiskt ont som mamma. Kommer ihåg att jag knappt visste om det var bäst att sitta eller stå. Och stolarna på BB var hårda som sten, och i sängen fann jag inget stöd. Tips: ligg och amma 😉
  Fick panik på kvinnan som jag delade rum med som 5h efter sin förlossning redan satt i telefonen och planerade alla besök som hon skulle få..

 • Reply jennie augusti 14, 2014 at 3:52 e m

  Jaaa Karin A, filten i sängen är bästa tipset! Så gjorde vi också och det var både mysigt innan för oss som en förberedelse och nu när vår son är 1,5 år äääälskar han just den filten, vilket jag såklart tänker har sin förklaring i hur vi filtpreppade! 🙂

 • Reply Anna augusti 14, 2014 at 5:12 e m

  Åh vilken spännande tid ni har framför er! Så härligt! Jag födde barn för 5 månader sedan (jisses vad tiden har gått fort) och förutom alla bra tips som du redan fått vill jag lägga till:
  – värmedyna/vetekudde vilket jag tyckte var skönt mot ryggsmärtan under förlossningen (kanske finns på sjukhuset??)
  – en stor kofta eller skjorta som täcker jätteblöjan man går runt med
  – katrinplommon eller annan mat med ”laxerande” effekt (då det inte är någon vidare upplevelse att gå på toa efteråt) som man kan börja äta efter förlossningen
  – en skjorta till din man och som han lätt kan knäppa upp då man rekommenderar bebisen att ligga hud mot hud (såvida han inte trivs väldigt bra med att gå runt i bar överkropp)
  Stort lycka till!!

 • Reply Elin augusti 14, 2014 at 7:55 e m

  Håller tummarna för er alla tre att förlossningen blir så som ni vill:) min förlossning för 9mån sen slutade med urakut snitt och vi blev kvar i nåstan en vecka. Trots en ursöt liten kille och trött mamma så blev dagarna långa på rummet. Skickade hem min karl efter en platta med film på:) kan vara ett tips att ha en väska hemma förberedd med mera saker om ni (hoppas inte så klart) blir kvar längre än ni tror.

 • Reply Åsa augusti 14, 2014 at 8:50 e m

  Hej, åh jag är också lite avis jag tyckte det var mysigt att hänga på äventyra dagar, ett tips jag hade på mej ett linne under själv förlossningen ett billigt tajt från HM jag tyckte inte om att ha brösten i det fria särskilt inte i den storleken de va då och BH skulle man inte ha och bara ligga BH-lös under stor nattsärk från sjukan kändes otroligt oskönt så linnet höll allt på plats och när bebisen kom klipptes det bara upp så fick bebisen ligga hud mot hud och linnet blev ja en väst! Superskönt vet ej hur andra gör med BH och kläder men man flaxar ju runt lite i olika ställningar och då funkade det toppen. Hade även en vattenflaska på toa efter förlossningen som jag hällde på mej samtidigt som jag kissade för å minska lite svidande första dagarna då man är lite svullen för mej funkade det toppen, annars är det bara å njuta av allt det underbara som väntar er! Stor kram!

 • Reply Johanna augusti 14, 2014 at 8:50 e m

  Ta med din egna kudde!!!! Ovärderligt…
  Håller med om att nättrosorna är hiskeliga men ack så sköna och BRA!! Du kommer förstå vad vi menar…

 • Reply Karin augusti 14, 2014 at 10:10 e m

  Salva för bröstvårtorna!!! Gör ont så in i h… att amma om man får sår på bröstvårtan, vilket är väldigt vanligt! Lycka till:-)

 • Reply Malin augusti 15, 2014 at 12:09 f m

  Bindor, de största nattbindorna som finns i butiken! Höll på att bli galen på de tjocka, knöliga korvarna som fanns på BB(de som är storleken mindre än de första megablöjorna). Jag kan verkligen rekommendera ekologiska bindor(helst Renée Voltaires ”Lingonvecka”(som man nog tyvärr måste beställa på nätet nu)) eftersom de är i bomull och känns mycket ”luftigare” än de vanliga.

  Lycka till med allt!

 • Reply yasmine augusti 15, 2014 at 9:51 f m

  Misstänker att planen är att föda i Halmstad 🙂 här får man blöjor + en liten flaska med babyolja att använda vid blöjbyten.

  Personligen tänkte jag före att jag minsann inte skulle använda dedär nättrosorna eller jättebindorna men haha tji fick jag! Älskade dem och ”lånade” även med hem 😉

  Glöm inte hårsnoddar/hårband! Det sista man vill ha under förlossningen är håret i hela ansiktet!

  Purelan att smörja bröstvårtorna med och om du får sår kan en amningsnapp vara gott att ha hemma 🙂

  Sköna byxor, amningslinne och en go kofta levde jag i under våra två dagar på BB!

 • Reply Sofia augusti 15, 2014 at 10:04 e m

  Mjukiskläder, tröjor lätta att amma i och dina egna lyxprodukter tex schampo, balsam, tvål och bodylotion. Det är du värd och det var guld att ha som belöning efter marathonpasset 😉

 • Reply Kajsa augusti 15, 2014 at 11:03 e m

  Hej Minna! Faktiskt första gången jag kommenterar, men jag har läst länge och ÄLSKAR ja älskar att prata förlossningar. Kan inte hjälpa det! Vi fick vår dotter för 1,5 år sedan. Lite tips från mig: Ladda med bindor hemma, massor! Man behöver inte jättemycket kläder till bebisen tyckte jag, de ligger där mest hos en hud mot hud. Filtar däremot! Vi hade en med oss, nästa gång tar jag flera. Bra att göra det mysigt i lilla plastbaljan de ligger i. Toapapper hade jag med mig, användes inte. (Eh, ja, den där första härliga duschen handlade mest om toabesök)Första natten med dottern var magisk! Min man sov, dottern sov, jag var klarvaken! Då unnade jag mig allt det där goa vi hade med oss, choklad med mera. Och amninglinne istället för bh, mycket skönare!
  Men det viktigaste tipset från mig är: Skriv ner allt! Jag satt en kväll några dagar efter förlossningen och skrev ner varenda detalj jag kunde komma ihåg, rumsummer, barnmorskor, känslor, värkar, klockslag, ja rubbet! Så himla glad för det, för det tar inte många veckor innan minnen suddas ut till ett rosa skimmer. Jag vill veta för alltid vad den härliga kvinnan hette som hjälpte min dotter till världen. Inte en självklarhet för all har jag märkt.
  Det här blev långt, men lycka till! Du står i startgroparna till det häftigaste som någonsin kommer hända!

 • Leave a Reply