Baby M

hur vet man?

augusti 17, 2014


Minna Tannerfalk Barnrum förberedelser
Minna Tannerfalk Barnrum täcke, kudde, underlakan, påslakan, örngott, spjälskydd…
Minna Tannerfalk Barnrum allt allergisäkert
Minna Tannerfalk Barnrum bara att tvätta först, sen ska jag äntligen få bädda

Det är så svårt att veta om man gör rätt val med allt, dels för att det är så in i bänken många val man ska göra hela tiden, dels för att allt är nytt.
Gällande barn har jag ju ingen erfarenhet, inget att jämföra med, och allt är ju inget vi upplevt tidigare.

Så i många val har det bara varit att slänga sig ut i virrvarret, vara frågvis, leta och gå på magkänsla. Som tur var så hade lite medvind när jag
i maj var på ett event med Jollyroom i Göteborg. Där fick jag mycket babynyttig info, och det var där jag första gången såg Pure-serien med sängkläder.
Allt allergitestat, i urhärliga mjuka tyger och i krispigt vitt. Jag minns att jag stod där och kände på de där sängkläderna en bra stund, och
tänkte att en dag kommer jag kanske få bädda den där efterlängtade barnsängen ändå…

Det är ju viktigt vad vi utsätter/exponerar barnen för, men det går inte att tänka på  a l l t . Eller jag kan inte det iallafall.
Över de flesta valen kollar jag om det är ekologiskt, allergitestat och så, men eliminera alla risker går inte. Så jag gör så gott jag kan.

Känns det bra i min mage så ska det nog gå vägen tänker jag. Lite så får det bli.

Håll tummarna för mig.

*

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Frida augusti 17, 2014 at 12:29 e m

  Det kommer att bli så bra. Såklart vill ni göra rätt och det bästa för bebisen; och tro mig, det kommer ni att göra! Om så bebisen ligger i de nyaste lakan av bästa kvalitet eller gamla ärvda filtar från någon kusin (?) så kommer den att må väl. Det viktigaste är att bli omsluten av kärlek och närhet från sin mamma och pappa och det betvivlar jag inte en sekund att ert lilla knyte kommer att bli, ni verkar otroligt fina och kärleksfulla!
  Antar att ni redan fått massor med tips och råd och förmaningar (?) om hur ni ska göra och inte göra, och det kommer att komma ännu fler, det finns så många därute som vill vara ”poliser” när det kommer till föräldraskap. Fortsätt gå på din magkänsla, den är alltid bäst, så känns det bra i magen; kör! Och strunta i vad andra säger 🙂 stoooort lycka till med vad som komma skall!!!! (Väntar med spänning och håller tummarna)

 • Reply Cathrine augusti 18, 2014 at 3:56 e m

  Det kommer att bli fantastiskt såklart, men också annorlunda!
  Ett tips på en bra sak att köpa är http://www.amvina.se/hippychick/bedprotector.aspx att ha i både sin egen säng och i barnets säng och vagn. Istället för att ha plastad frotté som är hemskt att sova på!

  Vi har det fortfarande i sängarna för att det är ett sånt bra madrassskydd! 😀

  All lycka till nu Minna, det kommer att bli så spännande att följa er på er nya resa!

  Kram C

 • Leave a Reply