Palma de Mallorca

vi har flyttat till Mallorca!

maj 4, 2017

Vi gjorde det, vi har flyttat till Mallorca!
För exakt två veckor sen vaknade jag och Moses vår första morgon i Palma.
Vi landade vid 19.30 på kvällen före och allt kändes bara helt toppen från det att vi klev in i vårt nya hem första gången.
Vi sov på soffan den natten, på soffan utan klädsel, och där sov vi sked hela natten jag och sonen.

Jag vaknade en stund före honom, låg och tittade på honom, min underbara lilla Moses.
Tittade ut genom de stora terassdörrarna (de är verkligen STORA, de är över 3 m höga), såg den blå himlen och hörde ljuden.
Telefonen blinkade till, sms från mannen:
-Vi är i hamn! Snart ses vi, puss

(Jag och Moses flög ner till Mallorca, medan mannen och min pappa körde vår bil ner genom Europa)

Moses vaknade, och en stund senare mötte vi tillsammans mannen och min pappa, från balkongen.
Ett av de härligaste ögonblicken i mitt liv!

***

Under vår flytt, och de senaste veckorna, har jag fått fler frågor än nånsin tidigare under hela mitt ”sociala-media” liv.
Det har varit, och är fortfarande, omöjligt för mig att hinna svara på alla frågor.
Ledsen för det, MEN – ställ din fråga här så ska jag göra ett inlägg med svar på alla frågor.

Det går bra att fråga om vad som helst, så fråga på!

**

You Might Also Like

28 Comments

 • Reply Jennii maj 4, 2017 at 12:00 e m

  Fråga: hur är det med språket för Moses ? Kan han de sen tidigare ? Tänker just med att han går på förskolan där 🙂

  • Reply Minna maj 4, 2017 at 1:39 e m

   Jennii – Han pratar ingen spanska, mer än Hola, Adios, No no no och Si 🙂 Men det kommer, inget vi känner någon stress med än. Just nu går han hos en svensk dagmamma där de får några spanska ord varje dag. Hur vi väljer att göra när han blir äldre beror på hur länge vi stannar och vad som känns att blir för Moses.

 • Reply Catharina Kärrbrand maj 4, 2017 at 12:29 e m

  Hej Minna! Det låter fantastiskt alltihop! Jag fick tips av dig på flyttfirma och har nu bokat dom för mitt lilla flyttkas som skall gå efter midsommar. Är dock lite nyfiken på om det fungerade bra hela vägen? Kom dom den dag som dom lovade osv?
  Ha det bäst!
  Kram Catti

  • Reply Minna maj 4, 2017 at 1:41 e m

   Catharina – Toppen att du bokat dem, allt gick supersmidigt med dem och de var supertrevliga och STARKA 🙂 Allt fungerade bra hela vägen och inte en enda sak hittills som gått sönder – KNOCK ON WOOD!
   De kom den utlovade dagen, och allt fungerade jättebra. Kan verkligen rekommendera dem.
   stort lycka till, kram Minna

 • Reply Sofie maj 4, 2017 at 3:10 e m

  Hej Minna!!
  Det är så roligt att läsa om era äventyr. Ännu roligare att få läsa om mina gamla hemkvarter.
  Jag undrar vart på Mallorca ni bor? Jag bodde i Santa Catalina ett tag. Sen flyttade vi till Manacor, ute vid kalkstensgrottorna.
  Vad har ni för förskola till Moses? Har ni varit i kontakt med svenska skolan?
  Jag ar ett par kompisar som bor i Soller, som har möjlighet att passa barnen och dessutom lära barnen spanska. Det är min gamla kollega på skolan och hans sambo. HAn är spanjor och hon svensk. Är ni intresserade av dem så kan jag hjälpa er.?
  Har du varit i den mysiga butiken i La Loncha, som heter Tree of Life? Det är min kompis Linn som driver den. Mitt emot affären ligger hennes mans restaurang – FORN de san JUAN – har ni varit där? Supergod mat o bra service!!
  Som sagt så roligt att följa er.. Man får lite tillbakalängtan! 🙂
  Stor kram till er och lycka till med allt!!!
  Undrar du något så har jag ganska många kontakter därnere!!
  Mvh Sofie

  • Reply Minna maj 4, 2017 at 4:51 e m

   Sofie – Kul att det är roligt att läsa om också, för det är både väldigt roligt och fantastiskt att uppleva äventyret också!
   Vi bor inne i Palma, i gamla stan. Santa Catalina är också härligt, jag gillar det och har turligt nog vänner som bor där så jag får bästa av alla delar.
   Moses går hos en svensk dagmamma just nu, han har det toppen och han jublar varje dag han ska gå dit. Hjärtat mår SÅ BRA av att se honom så lycklig. Det är inte alls samma sak som i Halmstad på förskolan han gick där, vi STORTRIVDES där också, men det är alldeles toppen här också. Även om det inte är förskola / Montessori på ”samma” sätt.
   Vad härligt att du har dina vänner här, dock är det lite långt till oss för dagverksamhet till Soller. Men tack för tipset och jag tar det med mig och kan tipsa vidare till mina vänner runt ön.
   Jag tänker på dig varje gång jag går förbi butiken 🙂 Ska gå in och hälsa!
   Tack snälla för din fina omtanke, den uppskattas och jag behåller den och hör av mig om några frågor dyker upp.
   Kramar Minna

 • Reply Petra Homer maj 4, 2017 at 5:20 e m

  Oh vad spannande att fa lasa och se er magiska resa och flytt! Vad harligt att Moses mar bra och trivs – det ar ju det viktigaste som foralder att se och uppleva! Da ramlar allt det andra ocksa pa plats. Jag ar sa nyfiken att veta hur ni bor; ar det hus eller lagenhet, sort eller litet, gammalt eller nytt?! Skulle vara jattekul att fa folja er inredning eftersom jag vet att det ar ett stort intresse hos dig och du ar sa duktig! Man inreder sakert annorlunda dar med tanke pa o-livet och hur man lever dar! Lycka till med allt!!!

  • Reply Minna maj 4, 2017 at 6:55 e m

   Hej Petra! Eller hur, det är ju Moses som är största pusselbiten, allt annat löser sig.
   Vi bor just nu i en lgh inne i Palma, i väntan på att vår lgh vi köpt ska bli färdigrenoverad. Den kommer bli helt underbart fin!
   Och absolut kommer ni få följa med på resan både på inredning, boende, livet och äventyren.
   stor kram och tack för peppen!

 • Reply Jennie maj 4, 2017 at 6:13 e m

  Vilken dröm ni lever! Inspireranade!
  Vad jobbar ni med?

  • Reply Minna maj 4, 2017 at 6:56 e m

   Jennie – Ja, det känns helt underbart!
   Jag fortsätter med mitt egna, med blogg och foto mestadels. Mac jobbar på Trivago, som har ett av sina kontor i Palma.

 • Reply Vic maj 5, 2017 at 8:58 f m

  Hej!
  Vi kom precis hem från Palma!
  Så härligt. Vilka är dina favvorestauranger?
  Våra blev kuraböta och buscando el norte! 👍🏻

  • Reply Minna maj 8, 2017 at 9:22 e m

   Vic – Mina favoriter i Palma är ett helt gäng 🙂 Balagan by Etoh, Canela, Buscando el Norte, Toque de Queda för att nämna några. Hoppas ni hade en härlig semester här på ön!

 • Reply Åsa maj 5, 2017 at 4:01 e m

  Hej Minna! Har följt dig i många år och alltid fått sådan inspiration av dig på flera sätt! Du verkat vara en fantastisk person🎀𓨺för mig liksom ÄR du Mallorca. Tredje gången jag bar där tog jag tillvara på dina fina tips du delat med dig genom åren där. Kan tillägga att Det var definitivt bästa resan just pga dina tips☺Tack igen. Mina frågor, 1. Hur länge har ni på riktigt velar flytta till M? Har ni haft ngn lång plan? 2. Vad jobbar han med på Trivago, bytte han yrke och sa upp sig från jobbet i Sverige? 3. Har ni övrig släkt på ön? (Förutom dina föräldrar). 4. Är er nya lgh som renoveras också inne i stan? 5. Kommer du jobba som fotograf? Tänker på hur brett ditt kunskapsområde är, du kan ju så himla mycket! Hoppas du får jobba med det du helst av allt vill. (Vet iofs inte vad det är☺). 6. Pratar du och din man spanska? Sist vill jag önska er massor av lycka till igen! Kram🌻🌞

  • Reply Minna maj 8, 2017 at 9:30 e m

   Åsa – Tack snälla för dina fina ord, så himla roligt att ditt hjärta också slår extra för Mallorca 🙂
   Här kommer svaren till dig!
   1. Jag har på allvar velat flytta hit de senaste tre-fyra åren. Vi har haft en dröm, men ingen aktiv plan som vi följt.
   2. Han jobbar som Coach på Trivago och han sa upp sig från sitt jobb han hade i Sverige och började istället jobba för Trivago i Palma.
   3. Ingen släkt mer än mamma och pappa, men ett fint gäng vänner som vi lärt känna genom åren. Och så min spanska ”mormor” Catalina, och hennes familj, som vi känt i 25 år 🙂
   4. Ja precis, både lgh som renoveras och lgh vi bor i nu, ligger i Palma.
   5. Stämmer fint att jag jobbar som fotograf även här. Många som bokat familje och bröllopsfotograferingar redan. KUL!!
   6. Vi pratar inte flytande spanska, men vårt mål är att bli superduktiga 🙂 Men vi klarar oss bra och tar oss fram, och sen funkar engelska bra i Palma också.

   TACK SNÄLLA för lyckönskningarna och peppen!
   stor kram Minna

 • Reply Erika maj 5, 2017 at 5:11 e m

  Hej Minna!
  Talar du spanska?
  Om man bara kunde åka till Mallorca en gång, vad får man inte missa?
  Erika

  • Reply Minna maj 8, 2017 at 9:31 e m

   Erika – Nej jag talar inte flytande spanska, än. Mitt mål är dock att bli svinduktig!
   EN gång? Det är omöjligt 😉 Men om man bara åker hit en gång så är att hyra bil och åka runt ön ett minne för livet.
   kramar Minna

 • Reply Anna maj 6, 2017 at 12:31 f m

  Vi ska t palma första gången i juli, längar och känner på mig att vi kommer att trivas! Jag önskar inlägg om lite mysiga kvarter, torg och parker i palma. Rolig shopping, nån bra mysig restaurang. Härliga gömda badvikar man kan nå m buss fr palma. Kort sagt, för förstagångare, vad får vi inte missa! Tack

  • Reply Minna maj 8, 2017 at 9:41 e m

   Anna – Håll utkik på instagram, där kommer tips titt som tätt. Och kolla gärna bloggens kategori MALLORCA där finns också massor av tips. Och kategorin MALLORCA Q&A.
   Hoppas du ska älska Mallorca, det är en fantastisk ö!

 • Reply Johanna maj 7, 2017 at 12:13 e m

  Hej! Är så nyfiken på varför ni flyttade till Mallorca? Har varit på den ön, mest alcudia, så många gånger och åker snart igen! Älskar den och drömmer om en liten lägenhet i Palma! Ja å sambon planerar in en barnfri dag i Palma så önskar gärna tips på vad man inte får missa i Palma! Både mat, se och besöka!

  • Reply Minna maj 8, 2017 at 9:51 e m

   Johanna – Vi älskar Mallorca, och vi trivs så otroligt bra här. Varje gång jag varit här har jag haft en ny resa bokad för jag åkt till Sverige. Vi har länge känt oss väldigt hemma här på ön, och det känns VÄLDIGT bra att bo här på riktigt.
   Håll din dröm vid liv om en lgh här, jag har lärt mig att drömma, kämpa och längta tar en väldigt långt 🙂
   På er dag i Palma, strosa runt, mys och bara njuuuut. Palma är fantastiskt! Kanske en promenad runt katedralen och parken, en cocktail på Es Baluard och en lunch/middag på Balagan i Santa Catalina?
   kram Minna

 • Reply Caroline maj 7, 2017 at 6:33 e m

  Åh så spännande! Som du ju vet är jag så sugen på en föytt utomlands och då ev Mallis..
  jag vill bara se mer av er lya, framflr allt den ni väntar på att få flytta in i, hoppas det går fort så ni verkligen känner att ni har kommit hem.
  Kram

  • Reply Minna maj 8, 2017 at 9:51 e m

   Caroline – Jag lovar! Du ska få se myyyyycket 🙂 KRAMAR!

 • Reply Sandra maj 7, 2017 at 7:05 e m

  Vilken resa ni gör!! Så inspirerande och oj vad jag hade velat göra nåt liknande med min familj! Har börjat övertala mannen med hjälp av din fantastiska bilder 👌 Måste bara fundera på hur allt ska gå till, vi har dessvärre inga enkla arbeten att flytta med oss… 😞
  Vilka är dina bästa tips för att våga och ta steget? Hoppas vi får följa i bilder och klipp hur ert hem växer fram och hur ni får vardagen på plats.. önskar er all lycka i er dröm 💕

  • Reply Minna maj 8, 2017 at 9:56 e m

   Sandra – Helt rätt, DRÖM och LÄNGTA! Och ge inte upp. Det har jag lärt mig att det funkar.
   Mitt jobb är ju turligt nog enkelt att ta med, finns många jobb som är relativt enkla att ta med. MEN min man hade inte det. Så han hittade ett jobb här och sa upp sig från sitt i Sverige, då jobbet han hittade också är ett DRÖMJOBB för honom. En viktig sak är ju att jobbet/livet fungerar här, annars blir det kämpigt. Speciellt om man har barn.
   Men det är också att vara ”open minded”, för allt funkar ju inte som i Sverige och det får man vänja sig vid.
   Bästa tipset? Ha bra jobb och boende, så har man en stabil grund. Resten löser sig.
   Och självklart kommer jag visa massor, speciellt på instagram. Häng med där!
   stor kram Minna

 • Reply Sara maj 9, 2017 at 8:39 e m

  Hej
  Just nu lever du min dröm och jag hoppas att jag om några år oxå har lyckats ta mej till mina drömmars mål 😊 Men med 3 barn är det inte helt enkelt plus att jag och min man inte har jobb som man kan ta med sig men det kanske framtiden ändå kan lösa.
  Nu till min fråga har ni bilat ner till Mallorca ? Om ni har det hur lång tid tog det ? Vi tänkte till nästa sommar hitta något ställe att hyra under en längre tid 1-3 mån och då skulle det vara praktiskt att ha bilen med sig då kan man hyra ett ställe liten bit ifrån stranden ,staden och affärerna men när vi tittar på båten över från Barcelona verkar Kosta kring 7000kr att ta med bilen kan det stämma?
  Mvh Sara

 • Reply Louise maj 9, 2017 at 10:04 e m

  Hej!
  Har du några tips på barnvänliga utflyktsmål?
  Vi ska till Cala d’Or i juli på vår första utlandsresa sedan Viking föddes. Ska bli kul!

  Mvh
  Louise

 • Reply Sanna maj 9, 2017 at 10:23 e m

  Hej Minna! Jag följer dig varje dag på insta och njuter av Palma genom mobilen än så länge 😀
  Vi har ju också en utomlands dröm (helst Mallorca) och undrar hur det känns att byta husliv mot lägenhet? Hur är det att bo med barn mitt i stan?
  Jag undrar också hur ni fick tag på lägenheten ni köpte och även den ni hyr nu? Tips på sajt? Och har ni hantverkare som renoverar den ni köpt eller gör ni det själva?
  Ser fram emot att se mycket bilder från båda lägenheterna! Kram

 • Reply Regina maj 12, 2017 at 10:30 e m

  Var finns de bästa ekologiska o finaste råvarorna att handla i Palma, både skaldjur och frukt o grönt? Och finns det några hälsohak? Jättefin och inspirerande blogg, kram!

 • Leave a Reply