never give up

Det blev inte som det var tänkt, inte i närheten.
Alla drömmar och visioner, all trygghet och tillit – allt är borta.
Det finns inte längre, har slutat existera. Till och med minnet sviker, fanns det där alls? Skrämmande hur snabbt det kan gå.

Nu har jag en ny bok, en bok med helt tomma sidor. Tomma sidor som jag ska börja fylla med härlig energi och nya upplevelser för mig och Moses.
Ett nytt liv ska ta få växa till sig, ta form och byggas på en stabil grund i kontroll och lugn.
Fyllt av kärlek och ro. Av trygghet och glädje.

Och snart kommer jag kunna berätta mer om mina nya visioner och drömmar som börjat gro inom mig.
Om hur det torra skalet börjat krackelera och livet börjar spira igen.
Det är inte så många dagar kvar av denna månaden nu, nedräkningen går framåt i precis lagom takt.
Andas. Andas. Andas.

Snart är vi ute på andra sidan.

*


16 Replies to “never give up”

 1. Mia

  Jag vill bara skicka en kram. Har läst dig länge men är dålig på att kommentera. Jag har också varit nere i det mörkaste av tusen och en anledning. Plötsligt en dag är fem minuter lite ljusare än de andra. Sen blir de tio. Femton och tjugo. Sedan hela timmar. Timmar då du kan släppa tankarna på det som hänt och det som gjort dig ont. Det tar tid och måste få ta tid, men en dag blir allt ljust igen. Kanske kommer skuggan av det onda följa dig länge, men då bara som just en skugga, något som kanske kan skönjas ibland men inte tar över. Ibland kan till och med det mest onda skapa något nytt som inte annars hänt och göra helheten ännu bättre. Jag tror på dig och er. Stor kram från Helsingborg

  • Minna

   Mia – Mina knän blir alldeles mjuka av all KÄRLEK jag känner för er som läser, och du ska veta att dina ord stärker mig så mycket. Tack tack tack, fina du! stor kram M

 2. Mia

  Har saknat din blogg och ditt energirika instagramflöde…så glad att du börjar komma tillbaka till vad som är du! Känner dig inte alls, men följt dig på din resa och på riktigt avundats dig. Du lever livet som jag drömmer om där nere på älskade Mallorca. Jag blev så ledsen när allt inte blev som det var tänkt för dig…men så är ju livet. Det har jag lärt mig nu under de senaste 1,5 åren då jag varit sjuk i utmattningssyndrom. Denna sjukdom som kom lika överraskande…. Allt blir inte som man tänkt och utmaningen är att ta ”pruttiga perioder” och vända dom till det bästa man kan.

  Beundrar ditt mod och din styrka!

 3. Catarina

  Så härligt att läsa att du kan se ett litet ljus långt borta i tunneln och kanske ana ett liv därborta i andra änden. När livet vänder sig mot en och man får de hårdaste smällar som man inte väntade sig, då tar det tid att resa sig igen. MEN man reser sig alltid – lite vinglig i början, lite ostadig, men med blicken fäst i fjärran och ett djäklaranamma att nå dit – då gör man det!! Som någon skrev här – man har varit lite avis på dit härliga liv i sol och värme, drömmen som många av oss när men aldrig gör verklighet av… Det blir en sorg även för en läsare när drömmen gick i kras – man har gläds (stavas det så?…) åt dig och levt lite genom dig och dina inlägg och drömt sig bort. Jag kommer verkligen att läsa även fortsättningen på din nya bok – jag är säker på att den kommer vara lika inspirerande, innehållsrik och skapa lust oavsett vad den kommer handla om! Du har lätt för att fånga dina läsare!
  Stor kram du fina människa även om jag bara ”känner” dig genom din blogg!

 4. TessanO

  Jag är också dålig på att kommentera men har verkligen saknat din energi och värme på bloggen! Kämpa på du starka kvinna! Vilken lycka att Moses fick just dig till mamma 💛

 5. Nina J

  Fina Minna,
  jag har följt dig länge och ingen gång genom åren slutar du inspirera mig. Du inspirerar och berör genom din personlighet nu som då.
  Tack för att du delar och låter oss följa med på din resa.

  Jag skickar dig kraft, en dos av riktig nordisk urkraft, den kraft som får oss att leva i mörker, kyla och isvindar så länge vi vet att våren kommer.
  Snart är du på andra sidan så som.. lyckan av att se snödroppar, första kaffen mot en solig husvägg och sopade gator då är vinterns hårda tag glömt och livet börjar pårla igen.
  Snart är din ”vinter” över fina Minna.

 6. Helen

  Hej Minna. Sänder en hälsning från Göteborg för att säga att det är fint att du är tillbaka i bloggen. Har varit inne och kikat varje kväll, har en liten kvällsrutin då jag går igenom de bloggar jag följer, men ”ingenting har hänt hos dig idag heller” 🙁
  Därför är det så roligt att se att du är tillbaka, om än stukad, och orkar skriva. Jag hoppas och tror att du tar dig igenom det helvete du har just nu, för du verkar så stark och målmedveten. Jag hejar på dig och önska dig all lycka framöver. Varma kramar till dig!/Helén

 7. Esther Utby

  Kjære Minna.
  Jeg har forsøkt å sende deg en mail, men har ikke fått noen tilbakemelding..
  Du er til stoooor inspirasjon:)))
  Min dype medfølelse til deg kjære Minna!!
  Ønsker å følge deg på Insta, men du må slippe meg inn:))
  Min instaprofil heter ”lovethehamptons”:)
  Forklarer på mailen….
  Hoppas du ser den her meldingen Minna:)
  ALT godt for deg og Moses!!

  Beste hilsen fra Esther i Norge:))

 8. Olga

  När du hamnar i en besvärlig situation och allting går emot dig,
  tills det verkar som du inte kan stå ut en minut längre,
  ge då inte upp, för det är just då som tidvattnet vänder. Solen väntar på andra sidan. All styrka önskar jag dig💪💪💪💞

 9. Nina

  Minna! Har läst din blogg och följt dig på insta i många år. Har alltid älskat din blogg och dina bilder. När jag lade ihop ett och ett och började ana vad som hänt mådde jag fysiskt illa. Jag har blivit lämnad av den jag litade på mest, övergiven med ett barn i magen, tvingad att överleva när hela mitt liv slogs sönder. Det tog flera år. Men en dag träffade jag en ny man och blev gravid på nytt. Hon är nu 3,5 år. Hon är mitt allt. Så jag förstår din otroliga kärlek till Moses. Jag och hennes pappa lever inte ihop längre och jag trodde aldrig att vi skulle få det att funka så bra som det faktiskt blev. Jag har följt din kamp för att få barn och jag följer dig nu när du kämpar för honom. Jag är med dig i hjärtat. All kärlek! Allt kommer bli bra Minna!
  Om du har möjlighet, börja med lugn yoga. Det har hjälpt mig oerhört och jag är faktiskt yogainstruktör idag.
  Stor styrkekram

 10. Rebecca

  Och jag sitter här i kalla mars-Sverige och hejar på dig och Moses! 🙂 Jag lider med dig att du fått uppleva negativa saker och jag sända dig all positiv energi jag kan! 🙂 Jag har inte kommenterat så ofta, men då och då kikat in här och sett dig på Insta. Du är så duktig med både foto och ord! Jag insåg att jag saknade dig och jag är ledsen att jag inte lämnat spår oftare. Jag önskar dig o Moses all välgång och lycka i den nya oskrivna boken! Och så är jag är jätteglad att du är tillbaka här igen! 🙂 Välkommen tillbaka Minna! 🙂
  Kram på dig!

 11. Anne

  Dear Minna, have you heard the song Strongest by Ina Wroldsen? Every time I hear it I think of you. You will come out of this stronger than ever, that I’m sure of. Good luck to you and your son, keep on being a free spirit and a fantastic inspiration <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.