skakis

Jag har varit lite skakig över den här bulan som jag upptäckte för ett tag sen.
Det var en kväll och jag hade precis krypit ner i sängen för att sova, skulle bara smörja mina händer med min handkräm när jag kände den.
Från ingenstans – poff – så var bulan där. Var fasen kom den ifrån? När kom den?? Vad fasen är det för nåt???
Jag försökte lugna mig och tänkte att den försvinner kanske till imorn… men nädå. Den satt kvar och det värsta var att den var nu ännu större.
Jag har varit hos doktorn och han har kikat på den, klämt, tryckte in en nål för att se om den gick att tömma – nope.
Men han blev inte riktigt klok på vad det var.
Nu har den blivit plattare, men bredare och jag hoppas att den snart försvinner helt inom några veckor.
Jag bara skakade när jag hittade den, så jäkla läskigt att bara upptäcka nåt helt plöstligt som ändå var så stort.

Har nån av er sett eller hört nåt liknande nångång?


29 Replies to “skakis”

 1. ika

  Japp!!

  Jag får senknutor både i huvet nacken och på händerna, inget konstigt med det!! Var lugn bara!

 2. glitzy

  baby, en kompis har haft såna där och kommer inte ihåg nu vad det var. men helt ofarligt och den går tillbaka..men hon fick den när hon trönade för mycket….kolla med en dr för säkerhetsskull..
  pussss

 3. caroline k

  Usch det är aldrig roligt med plötsliga knölar. Jag fick själv en i bröstet vid 20 års ålder. Efter mamografi och ultraljud + biopsi (tror att det heter så) kom dom fram till att den var ofarlig men att jag fick bestämma själv om den skulle opereras bort eller ej. Jag har fortfarande kvar den…

 4. Träningsglädje

  jag har en bekant som gått med en bula i handleden väldigt länge (typ 2 år) där läkarna från dag 1 inte fattat var det var. men nu har det konstaterats att det är en cysta, en ganglion. min bekant har ont i handleden och kan inte använda den så hon ska operera bort den, men tydligen gör man inte alltid det.

 5. Bea

  Min kille har några fett knutor som kan sitta ganska länge och helt plötsligt är de bara borta.. konstigt och de är ganska stora.

 6. Sanne

  Vet precis hur du känner dig, har precis fått en liknande knöl fast på foten – läkaren var helt frågande när han såg den men det är nog konstaterat att det är en ganglion. Ganglion är nog vanligast att man får på handled eller på översidan av handen, kan det inte vara det? Känns som en liten kudde fylld med gelé.

 7. Matilda

  Hallå där! Jag läser din blogg dagligen och jag tycker det skulle vara kul att få se vilka bloggar du läser varje dag. Jag har gjort en lista på min blogg, kan du inte göra nått likande?
  -Matilda

 8. Frida

  Jag vet ju inte vad det är för knölar du har.. men min syster har haft en knöl på var handled.. hon har opererat bort dem nu, vilket bara är nödvöndigt om man får ont.
  Hon fick knölarna pga sitt arbete…överansträngning i handleden..
  Det kan gå bort med tiden, och om du inte har ont av dem (fysiskt) så är det ingen fara..

 9. William

  Tja. Såg att du hittade min blogg. Kul!

  Skrev lite där men du kanske inte läser det tänkte jag. Kul att du sa hej iaf.

  Din blogg e onekligen stor har jag noterat, sweet! 🙂

  Shit denna macen va större, kom på att det var 13 tum jag hade sist på min pro.. Men den är sjukt nice.. Men nästan lite för stor. Nästa gång blir det nog en 13 🙂

  Ha d bra sålänge. Samma till dig, hör av dig om du har vägarna förbi våran stad nångång.. 🙂

  William

 10. Liss

  Ja, visst kan man bli så himla rädd ibland när man hittar konstigt på kroppen. Jag tycker oftast att det är riktigt jobbigt att kolla brösten varje månad för jag vet aldrig om det är en knöl eller inte. Jag blir så osäker och då blir jag rädd, såklart!

  Det kommer nog ordna sig det där med din bulle på handen. Ser att tidigare läsare har bra förklaringar till vad det är. Men det är inte roligt när en läkare inte vet var det är och sedan inte gör ngåot åt det.

 11. Helena

  Hej,
  Jag har en precis likadan på samma ställe som du. Har frågat läkaren vad det var men kommer faktiskt inte ihåg vad han sa…=) Men det jag minns är i alla fall att det var helt ofarligt och ganska så vanligt.
  Har haft min i flera år. Ibland är den ganska så stor för att sen ”gå tillbaka” och vara jätteliten eller inte synas alls.
  Har inte ont i min alls och den stör mig inte, men om du oroar dig eller har ont så tycker jag definitivt att du ska söka mer hjälp för att kanske få ta bort den. Stå på dig!

 12. Minna

  Helena – min har gått tillbaka lite nu också, ska se vad som händer med den framöver. Får jag ont i handen kommer jag absolut att ta bort den.
  kram m

 13. Minna

  Liss – ja men eller hur! det är just det där när det dyker upp nåt som aldrig varit där tidigare och man står där paff och undrar var fasen kom den ifrån?

 14. Minna

  Frida – jag ska avvakta lite och se, som det är nu har jag inte ont i handen iaf. Får jag ont kommer jag se till att operera bort den asap.

 15. Minna

  Caroline K – man får ju lita på läkaren, men om man ändå är orolig är det ju bättre att kolla upp det en extra gång. Hoppas du mår fint, kram!!

 16. helena

  Yea, min pappa har en sådan på handen, det är brosk, alltså inget farligt iaf. Man kan ta ut den men eftersom den är ofarlig har iaf min paps låtit den va kvar, i säkert tio år.

 17. Malin E

  Minna!
  Det är säkert som de flesta skriver – en ganglion, den går att operera bort men det tråkiga är att den kan komma tillbaka. Jag har tagit bort en på handleden och fick ett jättefult ärr, men min gjorde ont. Så fundera på vad som känns värst en bula som försvinner ibland och inte gör ont eller ett ärr som kan bli fult mitt på handen…
  Förstår att du tycker det är läskigt…
  KRAM
  PS. vilken fin blogg du har.

 18. =)sebbo

  jag fick en exakt likadan!! nästan på precis samma ställe och jag blev lite skrajj men har kollat runt lite, antar att det är en senknut eller något liknande. aja lycka till med din knut ! =)

 19. Minna

  Sebbo – ooh de är lite läskiga. Min försvann och nu är den tillbaka lite igen, känns inge kul alltså…

Comments are closed.