men börja använda MAC!!!

Såg precis  D E T T A på Aftonbladet.
Jisses vilka problem de har i Windows miljön.

Visste du exempelvis att det inte finns några virus i Mac??
De är inte bara de snyggaste datorerna som finns – det är i särklass också de bästa.
Du kan fråga vem som helst som kör Mac om de tänker byta tillbaka till PC. Svaret vet du redan.
Har du tänkt på hur många reklamer du sett för Apple & Mac i Sverige? Nä just det, bra grejer säljer ändå.

Jag skulle aldrig i mitt liv orka sitta och fippla med virusprogram, tusen steg för att komma nånvart osv. osv.
Once you go Mac – you never go back.


15 Replies to “men börja använda MAC!!!”

 1. Madde

  Orsaken till att MAC inte har några virus är för att de har så få användare. Ökar användarantalet kommer också virus och med det virusprogram. Sorry girl! 🙂

 2. Lisa

  Mac är bäst! Vet många som valt Mac framför PC men inte tvärtom….Once you go mac you never go back.

 3. ANNAANNA

  Jorå, det finns visst virus hos/på/för Mac, fast inte lika många som hos PC vilket enkelt förklaras med antalet användare samt vilka användarna är.

  För väldigt många människor är det nog en kostnadsfråga det där med PC/Mac också… Mac ligger ju prismässigt myyyyycket högre än PC så för att få något lite mer avvancerat där får man lägga ut kanske det dubbla (eller ändå lite mer…). Det är pengar som alla inte har eller som de hellre lägger på andra saker.

 4. Mary

  Håller inte med alls.. Har provat mac och haft det i cirka ett halvår. Inget för mig alls. Fins flera saker jag inte gillar med Mac. PC är min grej och jag bytte tillbaka så fort jag kunde.

 5. Lisa

  En av anledningarna till att mac inte har virus, är att det är svårare att skapa ett virus för mac eftersom de är svårare att komma in i dem!
  Och i längden så blir det mycket billigare att köpa en mac eftersom de är mer hållbara och lättare att använda, och om man ska ha en hyfsad PC så får man ju ändå lägga ut lika mycket som för en vanlig mac.
  Och som sagt har inte jag heller hört nån som har bytt tillbaks till PC efter att de har köpt en mac… De säger bara hur dumma de va som inte hade köpt en mac tidigare!

 6. Minna

  Madde – jag tror inte att det blir så allvarligt. Det säljs ju dock hiskeliga mängder Macar dagligen. Macen är uppbyggd på en UNIX kärna och systemet är mycket säkert.
  Men det svaret får vi längre fram i tiden, ska bli intressant att se hur det utvecklar sig!

 7. Minna

  Träningsglädje – ha ha ja och det har jag gjort sen jag startade bloggen då jag använt MAC i 6 års tid. Jag ÄLSKAR deras produkter, de är fantastiska!
  Så att jag jobbar för dem är nytta förenat med nöje!
  De som hängt med i bloggen vet hur lycklig jag blev när MacHuset skulle öppna i stan, jag var jäkligt snabb på att söka det jobbet 🙂

 8. Minna

  Lisa – Ja det är sant, jag kommer aldrig byta ner mig. Ursäkta om nån tar illa upp nu, det är så jag känner i frågan.

 9. Minna

  Anna – Ang. virusfrågan så har du tyvärr fel. Kostnadsfrågan kan jag förstå ifall den skrämmer till en början. Men att köpa en PC för 4000 kr och jämföra med den enklaste Macen är inte jämförbart. Om du betalar 10000 kr för en Mac och 4000 kr i PC så kan jag LOVA dig (och gärna visa dig) skillnaden på de två.
  Om du ska ha en Mac och en PC som är likvärdiga i program och kapacitet så blir PC dyrare i de flesta fall. Men det är inte många som vet vad man får för pengarna när det kommer till Mac, det är bara två olika datorer med olika pris och då tror man att det är samma sak.

 10. Minna

  Mary – 20 minuter med mig. Skulle vara kul att ha en genomgång och se vilken dator du går hem med. PC eller Mac.

 11. Träningsglädje

  jag skulle vilja gå en mac-kurs. ordnar ni sådana? visst, det finns på nätet om man söker efter det men då måste man veta vad man ska söka efter… jag bytte för någon månad sedan och jag gillar min mac men jag skulle nog gilla dem mer om jag fattade hur jag kan använda den på bästa sätt. 🙂

 12. F-M

  ”Once you go Mac – you never go back.” I second that!!
  Min mamma på 50+ har använt windows pga jobb inom skolan och varit tvungen att lära sig ”dumbunkarna” varesig hon ville eller inte.
  Efter jag byte till mac för några år sedan så tvingade jag på henne en imac för något år sedan och en iPhone för några månader sedan.
  Hon har fortfarande en PC-laptop som reserv och så fort de är sovrdomar från andra rummet vet jag att hon är på PC:n. Mac = lugnt och lätt!
  Att hon även lyckats sig på GPS, safari och YouTube utan hjälp på sin iPhone timmar efter hon först fått den i handen och inte hittat till telefonen tror jag pratar för sig självt!

 13. Anna Bamse

  Började med PC i skolan för många år sen. Min pappa köpte en, jag testade den och sen dess är jag fast. Allt är så mycket enklare och smidigare än på en PC, inga blå-skärmar, inga virus, inga program som krashar allt bara funkar helt enkelt.
  Glömde kanske skriva att jag använder samma dator idag snart fyra år senare, snacka om bra investering.

  Tack för en bra blogg! Kram!

Comments are closed.